detector.media
12.11.2014 11:02
СБУ оголосила про підозру засновнику закарпатської газети за сепаратистські заклики
СБУ оголосила про підозру засновнику закарпатської газети за сепаратистські заклики

У Закарпатській області слідчі Служби безпеки України оголосили підозру засновнику-головному редактору місцевої газети «Рабоче-крестьянская правда», на шпальтах якої містилися ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

За даними СБУ, в одному з номерів цієї газети були оприлюднені пропагандистські матеріали із закликами протидіяти центральній владі України, підтримати сепаратистські настрої у східних регіонах.

 

«За висновком експертів надруковані в газеті матеріали створюють негативний образ України, принижують національну честь та гідність українців та окремих представників нацменшин, можуть сприяти розпалюванню національної ворожнечі та ненависті», - повідомили в СБУ.

 

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань) Кримінального кодексу України. Наклад газети вилучено як речовий доказ.

 

СБУ спільно з органами прокуратури ініціює скасування реєстрації газети «Рабоче-крестьянская правда».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY