detector.media
06.11.2014 20:04
НРКУ здобула частоту на Одещині, щоб «заглушити» російське радіо з Придністров’я
НРКУ здобула частоту на Одещині, щоб «заглушити» російське радіо з Придністров’я

Національна радіокомпанія України (НРКУ) перемогла в конкурсі на частоту 1,278 МГц у селі Петрівці Комінтернівського району Одеської області. Відповідне рішення прийняла 6 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

НРКУ була єдиним претендентом на цю частоту на середніх хвилях.

 

Заступник гендиректора НРКУ Валерій Юрченко повідомив, що це дуже важлива для НРКУ частота з точки зору інформаційної безпеки держави. За його словами, з Придністров'я вже деякий час на середніх хвилях мовить російське державне радіо «Вести ФМ», сигнал якого досягає України і покриває, зокрема, Одеську область. НРКУ вважає за необхідне відновити власне мовлення на середніх хвилях, модернізувавши передавачі.

 

Один з таких передавачів Одеського ОРТПЦ потужністю 100 кВт розташований у селі Петрівці на Одещині. Сигнал цього передавача покриває територію від Умані до Кишинева (Одеську, Кіровоградську, Миколаївську та Херсонську області) і дає змогу «заглушити» сигнал з придністровського передавального центру.

 

«Ми включили цей передавач у перспективне державне замовлення на наступний рік (фінансування мовлення на цьому передавачі з державного бюджету. - ТК)», - повідомив пан Юрченко.

 

За результатами конкурсу НРКУ отримує ліцензію на мовлення на частоті 1,278 МГц на Одещині строком на сім років. На частоті планує мовити Перший канал Українского радіо (УР-1).

 

Нагадаємо, що це нова частота, яку в березні прорахував Український державний центр радіочастот на замовлення Нацради за зверненням НРКУ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY