detector.media
04.11.2014 14:36
Журналістку LifeNews у Києві затримала міліція, яку покликали українські журналісти. Її вже відпустили (ВІДЕО)
Журналістку LifeNews у Києві затримала міліція, яку покликали українські журналісти. Її вже відпустили (ВІДЕО)

Сьогодні, 4 листопада, в центрі Києва під час анонсованого «Слов'янського маршу» правоохоронці затримали журналістку телекомпанії LifeNews, оскільки у неї не виявилося при собі документів. Про це повідомляє «Главком».

 

Правоохоронці затримали журналістку, яка представилася співробітницею російської телекомпанії LifeNews, однак у дівчини при собі не виявилося паспорта. Її колега надала міліції паспорт громадянина Росії.

 

Як повідомляє LifeNews, затриману кореспондентку звуть Євгенія Змановська. «Не останню роль у затриманні російського кореспондента зіграли українські журналісти, які оточили знімальну групу LifeNews і покликали співробітника міліції для перевірки документів. У Замановської із собою було тільки журналістське посвідчення, оскільки її паспорт під час роботи в Києві вже неодноразово намагалися порвати. На підставі відсутності цього документу міліціонери затримали дівчину», - йдеться в повідомленні російського каналу.

 

 

За даними LifeNews, Євгенію Змановську доставили до відділення міліції Шевченківського району, вона пише пояснення. У ньому, зі слів кореспондентки російського каналу, її попросили пояснити, що вона робила в столиці Україні і на яких підставах перебувала на «Слов'янському марші». При цьому міліція не затримувала оператора, давши йому можливість привезти журналістці у відділок міліції паспорт.

 

У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві «Детектор медіа» повідомили, що журналістку LifeNews уже відпустили. «Ми встановили її особу й одразу відпустили, оскільки людина не вчинила жодного порушення і не було підстав утримувати її далі», - повідомили в міліції.

 

 

Нагадаємо, сьогодні в Російській Федерації святкують День народної єдності. У Москві націоналістичні організації РФ мають намір провести «Російський марш». Водночас у Києві російські націоналісти збиралися провести «Слов'янський марш». Із самого ранку в центр Києва були стягнуті підрозділи міліції. Але фактично ніякого маршу не було. Як пише «Главком», кількість людей, які підтримують російський націоналізм, обмежилося однією людиною, в той час як захисників України, як вони себе називають, зібралося кілька десятків людей.

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото Станіслава Груздєва («Главком») і Сергія Каразія (Facebook), вгорі - фото LifeNews

 

Відео - YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY