detector.media
03.11.2014 13:46
ZIK запускає етно-талант-шоу для «лабухів»
ZIK запускає етно-талант-шоу для «лабухів»

9 листопада на телеканалі ZIK стартує етно-талант-шоу, у якому змагатимуться весільні колективи, - «Лабух-шоу». В рамках проекту відомі українські етно-рокові музиканти обиратимуть найкращі весільні колективи, знані в народі як «лабухи». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Відбір учасників «Лабух-шоу» стартував у травні. Упродовж літа весільні колективи надсилали відеовізитівки про свою творчість. Ролики демонстрували на телеканалі ZIK і сайті zik.ua у хіт-параді проекту. За результатами глядацького голосування було визначено 50 найкращих весільних колективів, які продовжать боротьбу за перемогу в проекті. Львівщину, Закарпаття, Івано-Франківщину, Тернопільську область і Велику Волинь (Рівненська і Волинська області) представлятимуть у шоу по 10 учасників.

 

 

«Ми свідомо розподілили учасників проекту за регіонами. Кожна область має свої і пісенні, і весільні традиції - зі своїми колористикою й особливостями. Кожен епізод другого туру «Лабух-шоу» буде не просто змаганням між музиками, а ще й повноцінним знайомством зі звичаями різних частин Західної України, екскурсіями мальовничими місцями краю, де й проводилися зйомки», - розповідає автор і керівник «Лабух-шоу» Святослав Козак.

 

За його словами, в другому турі музиканти одного регіону зійдуться в особистих «батлах» між собою. Оцінюватимуться не лише вокальні чи музичні здібності колективів, а й їхнє вміння адаптовуватися під бажання гостей, імпровізувати, адже весілля - це завжди несподіванки та сюрпризи. Колективи виконуватимуть найрізномітніші завдання - змагатимуться на знання козацької чи повстанської пісні, гратимуть соло на інструментах.

 

Виступи конкурсантів оцінюватимуть «господарі весілля» - «газди». На «Лабух-шоу» ними стануть відомі етно-рокові гурти Kozak System, Los Colorados, Rock-H, Ot Vinta! і «Перкалаба». Роль «тамадів» (ведучих) виконуватимуть радіоведуча Еріка Козакова, співак Блез Малаба і шоумен Тарас Стадницький.

 

 

 

Ведучі Тарас Стадницький та Еріка Козакова

 

Другий тур визначить топ-10 музикантів проекту. До фіналу дійдуть лише четверо. У фіналі 10 січня 2015 року відбудеться великий гала-концерт і визначення переможця. Головний приз проекту - набір професійних музичних інструментів вартістю 50 тис. гривень.

 

За словами Святослава Козака, «Лабух-шоу» - це презентація української пісні, що повинна витіснити російську попсу з інформаційного простору країни. «Чому вирішили влаштувати конкурс серед весільних музик? Бо саме лабухи бережуть і примножують українську пісенну традицію. До того ж, весілля - це те, що не можуть зупинити ані війна, ані вибори, ані стихія. У всі часи люди закохуються, одружуються і співають», - каже він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY