detector.media
03.11.2014 11:31
Андрій Карпій купив цифровий телеканал «Вінтаж ТВ» – ЗМІ
Андрій Карпій купив цифровий телеканал «Вінтаж ТВ» – ЗМІ

Телеканал «Вінтаж ТВ» (ТОВ «Корона санрайс»), який має ліцензію на загальнонаціональне цифрове мовлення в мультиплексі МХ-5, змінив власника - ним став харківський бізнесмен Андрій Карпій, якому належить також холдинг «Перша українська радіогрупа» (радіостанції MFM, Best FM та супутниковий телеканал ProВСЕ). Про це повідомляє інформаційне агентство «ЛігаБiзнесIнформ» з посиланням на свої джерела.

 

Про зміну власника агентству розповіли три учасники телевізійного ринку. За словами директора одного з телеканалів, «Вінтаж» незабаром буде перейменовано на «ProВСЕ». Андрій Карпій відмовився від коментарів. Директор каналу «Вінтаж» Олеся Кисель запевняє, що угода ще не відбулася. Відповідно, розкривати подробиці до підписання контрактів відмовилася.

 

На думку директора одного з каналів, цифрова ліцензія каналу «Вінтаж ТВ» потрібна Андрію Карпію насамперед для перепродажу. Учасники ринку оцінюють вартість каналу в 1-2 млн доларів. Невисока ціна пояснюється тим, що канал веде так зване тестове мовлення: «Вінтаж» має незначну кількість контенту. Також у мовника накопичилося близько 20 млн гривень боргу перед провайдером цифрового телебачення - компанією «Зеонбуд».

 

Хто був реальним власником ТОВ «Корона санрайс» раніше - достеменно невідомо. Нагадаємо, що компанія в серпні змінила своїх власників, директора й адресу: власником замість Ірини Коморської став Роман Ворона, директором призначили Олесю Кисель. Компанія була виставлена на продаж у пакеті з ТОВ «Голдберрі» (цю компанію придбала компанія дружини Миколи Княжицького і запустила на базі «Голдберрі» канал «Еспресо TV»).

 

25 вересня Нацрада оголосила попередження ТОВ «Корона санрайс» (телеканал «Вінтаж ТВ») за порушення програмної концепції та зміну логотипу «Вінтаж ТВ» на Vintage. 9 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не переоформила ліцензію ТОВ «Корона санрайс» у зв'язку зі зміною власників, керівних і наглядових органів, адреси студії, логотипа і програмної концепції. Член Нацради Олег Черниш пояснив, що утримався під час голосування, оскільки не знає, кому належить канал.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY