Лауреати премії Novomedia Awards урочисто отримали нагороди!

Лауреати премії Novomedia Awards урочисто отримали нагороди!

21 Листопада 2013
4261

Лауреати премії Novomedia Awards урочисто отримали нагороди!

4261
Лауреати премії Novomedia Awards урочисто отримали нагороди!
Лауреати премії Novomedia Awards урочисто отримали нагороди!

Асоціація «Новомедіа» відзначила колег, які в своїй роботі послуговуються вічними цінностями. Дев'ятеро редакцій та журналістів  отримали статуетки премії «Новомедіа Евордз».

 

Зображення на нагороді символізує сучасне урбаністичне життя. Поруч із хмарочосом - сім'я, а телевежа сусідить із церквою. Президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук каже: ця статуетка - подяка колегам за те, що висвітлюють вічні цінності.

 

"Церемонія Novomeia Awards - це наше бажання просто сказати "спасибі" нашим колегам журналістам, які сповідують вічні цінності, або принаймні які демонструють у своїх матеріалах ці вічні цінності, що є абсолютно природніми для більшості аудиторії", - розповідає голова "Новомедіа". 

 

Нагороджували переможців у двох номінаціях: «Систематичне висвітлення вічних цінностей» та «Відповідальна журналістика». Все це - за матеріали, які компетентно висвітлюють християнські, моральні та сімейні цінності. Моніторингова комісія майже рік відстежувала публікації у друкованих медіа, Інтернеті, а також сюжети й програми на радіо і телебаченні. Надсилали роботи і самі журналісти. 

 

"Дуже часто люди дивляться ті ж самі новини і говорять, що це фільм жахів, краще не дивитися. Ми хочемо спонукати, щоб нові медіа, засоби масової інформації звертали увагу і вважали за необхідне робити позитивні сюжети, спрямовані на збудування суспільства й утвердження християнських, вічних цінностей" - пояснила голова моніторингової комісії Novomedia Awards Юлія Солоха.

 

Статуетку одержали відразу кілька програм українського радіо «Культура». Журналіст і ведуча однієї з них - Наталя Джура каже, що нагорода неочікувана, але приємна. Медійниця зізнається: над проектами було легко працювати, адже віра - невід'ємна частина її життя. "Я виросла в релігійній сім'ї, я сама з Західної України. Для мене це, чесно кажучи, невід'ємна частина життя, а не тільки ходіння до храму по суботах і неділях, коли відбувається богослужіння", - поділилась вона під час нагородження.

 

Нагородили і газету «Сегодня». Видання періодично публікує проповіді протоієрея Андрія Ткачова. За словами заступника головного редактора Станіслава Шкапи, ця рубрика потрібна, адже у суспільстві є напруга, і віра допомагає її зняти. Редактор пояснив: "Ця рубрика є певною мірою балансом тим сенсаціям, скандалам, часто не вдуже добрим новинам, від яких ми нікуди не подінемося".

 

Статуетки і дипломи найвідповідальнішим медійникам вручали знані персони. Серед них плавець Денис Силантьєв, актор Віталій Борисюк, співачка Злата Огнєвіч, пастор Анатолій Глуховський, журналіст Віктор Набруско, уповноважений президента Юрій Павленко, журналіст Руслан Кухарчук, громадський діяч Тимофій Нагорний.

 

На церемонії Тимофій Нагорний сказав: "Віра без дій мертва. Я вважаю, що церемонія Novomedia Awards потрібна тому, що журналістам у нашій країні довіряють більше, ніж владі й опозиції, ніж церкві та людям у погонах. Журналісти можуть забезпечити не тільки потрібну динаміку у важливих суспільних настроях, але і  вплинути на духовні рішення народу України".

 

За серію сюжетів нагородою відзначили також програму «Подробности». Заступник директора творчих програм телеканалу «Інтер» Олександр Пилипець переконаний: найважливіше в роботі редакції - послуговуватися вічними цінностям. Дякуючи за відзнаку він промовив: "У всіх цих суперечках про стандарти журналістики, журналістської етики, я кажу - друзі, а що заповіді хтось відмінив, а що релігія вже пішла у забуття, душа вже нічого не важить, насамперед журналістика як така для того, аби рейтінгів добитися? Я вважаю, що в кожній людині , в кожній душі повинен бути той будинок, в якому живе любов, в якому живе Бог".

 

Церемонія Novomedia Awards стає щорічною. Оргкомітет запрошує журналістів і редакції надсилати свої матеріали для моніторингу. Адже вже розпочався процес відбору номінантів для вручення премії восени 2014-го року.

 

Про повний перелік лауреатів та персон, які вручали нагороди, можна дізнатися ТУТ.

 

 

Прес-центр МФН «Новомедіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-центр МФН «Новомедіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду