Канал «Україна» очолив рейтинг національних телеканалів

2 Липня 2012
8836
2 Липня 2012
17:56

Канал «Україна» очолив рейтинг національних телеканалів

8836
ПРЕС-РЕЛІЗ
Канал «Україна» очолив рейтинг національних телеканалів

У червні, в період трансляцій матчів чемпіонату UEFA EURO 2012TM, телеканал «Україна» очолив рейтинг національних телевізійних каналів. Телетрансляції з футбольних арен на каналі подивилося 29 мільйонів українців.*

 

Чемпіонат UEFA EURO 2012TM, як грандіозна за своїми масштабами та значенням для всієї країни спортивна подія, викликав небувалий інтерес у глядачів: в результаті матчі європейської першості в ефірі каналу «Україна» подивилося 29 млн. українців, що склало 69%* всієї телеаудиторії у віці від 4 років.

 

Безумовно, найбільш популярними серед українських глядачів стали ігри за участю національної збірної. Трансляції цих матчів увійшли до десятки найкращих телепрограм на вітчизняному телебаченні за останні п'ять років. А матч Україна-Англія в рамках трансляції чемпіонату UEFA EURO 2012TM на каналі «Україна» пройшов з рекордною часткою для найактивнішої аудиторії 18-54 років - 59,23%** і рейтингом - 23,11%**, ставши найуспішнішою телевізійною програмою за період з 2008 року.

 

Марина Миргородська, директор телеканалу «Україна»:

«Показати ЄВРО як грандіозне свято футболу - саме таке завдання канал ставив перед собою на період чемпіонату і в цьому бачив свою соціальну місію.

 

Для популяризації цієї події канал «Україна» у травні і червні розгорнув масштабну промо-кампанію і тим самим привернув максимальну кількість глядачів - цифри телеперегляду говорять самі за себе! Ми створили ряд власних тематичних ТБ-продуктів: документальні проекти «Жінка чемпіона», «Вони їдуть до нас», «Один день ЄВРО» і, звичайно ж, велике шоу «Великий Футбол» - програму, яка в режимі нон-стоп відпрацювала в прямому ефірі всі 19 днів чемпіонату. Канал зробив все, аби наші глядачі відчули себе повноцінними учасниками цієї великої футбольної події, навіть не будучи на стадіоні ».

 

Шоу «Великий футбол» з Олександром Денисовим та Іриною Блохіною виходило в прямому ефірі каналу «України» до і після кожного матчу UEFA EURO 2012TM, і стало найпопулярнішим телевізійним футбольним проектом в період чемпіонату. У програмі взяли участь багато зірок і експертів вітчизняного та європейського футболу: Олег Блохін, Андрій Баль, Марсель Десаї, Лотар Маттеус, Марко Матерацці, Жан-Марі Пфафф, коментатори Василь Уткін, Юрій Розанов та багато інших. Унікальність програми «Великий Футбол» в тому, що вона поєднувала футбольну аналітику, елементи ток-шоу та розважального формату. Гостями програми стали виконавиця офіційного гімну ЄВРО-2012 Oceana, відомі українські виконавці - прима Віденської опери Вікторія Лук'янець, Олег Скрипка, Тарас Чубай, гурти «Пікардійська Терція», «ТНМК», «Мандри» та інші. Окрім того програму відвідали багато європейських журналістів та зарубіжних телеканалів, які висвітлювали ЄВРО-2012.

 

Середня частка шоу «Великий футбол» склала 12,85%**. Максимальна частка - 29,57%** у проекту була 19 червня, після матчу Україна-Англія. В цілому, в червні частка телеканалу «Україна» зросла на 34%**, а рейтинг - на 26%** порівняно з травнем 2012. Таким чином, канал «Україна» очолив телевізійний рейтинг країни з наступними показниками телеперегляду: часткою 11,25** і рейтингом 1,41**.

 

 

* Розрахунок показників здійснено для населення у віці старше 4 років, вибірка «Вся Україна»,

** Розрахунок показників здійснено для населення у віці старше 18-54 років, «міста 50 тис. чол. +». 

 

Дослідження телевізійної аудиторії здійснюють GfK Ukraine і «Комунікаційний альянс», дані надані телеканалом «Україною». Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії GfK. Показники надані за період до 1 липня 2012, при цьому дані за 30 червня і 1 липня - попередні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба каналу «Україна»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8836
Читайте також
02.07.2012 15:55
Ирина Гордейчук
, Семен Случевский, для «Детектор медіа»
25 463
01.07.2012 15:19
Ирина Гордейчук
, Семён Случевский для «Детектор медіа»
22 832
29.06.2012 16:51
Ирина Гордейчук
, Семен Случевский, для «Детектор медіа»
26 510
27.06.2012 16:29
Ирина Гордейчук
, С.Случевский, для «Детектор медіа»
27 705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду