"Пойду покормлю песика": Герасимьюк объяснила, почему не стоит переживать из-за 112 и Шустера

"Пойду покормлю песика": Герасимьюк объяснила, почему не стоит переживать из-за 112 и Шустера

Пока общественность обдумывает перспективу лишиться радости лицезреть Савика Шустера на телеэкранах, первый заместитель главы Нацсовета по вопросам теле-и радиовещания Ольга Герасимьюк решила на пальцах объяснить, в чем проблема. И сообщила, что кана
"Пойду покормлю песика": Герасимьюк объяснила, почему не стоит переживать из-за 112 и Шустера
"Пойду покормлю песика": Герасимьюк объяснила, почему не стоит переживать из-за 112 и Шустера
19 Лют 2015
0
2587

Пока общественность обдумывает перспективу лишиться радости лицезреть Савика Шустера на телеэкранах, первый заместитель главы Нацсовета по вопросам теле-и радиовещания Ольга Герасимьюк решила на пальцах объяснить, в чем проблема. И сообщила, что канал 112 зря устраивает истерику из-за вынесенного Нацрадой предупреждения.

Много интересных букв Герасимьюк опубликовала в своем фейсбуке.

"А всього-навсього запитали у каналу 112 - що він думає сам про ефір Савіка?:))) ( Бо від нас це вимагали глядачі, яких збурив п»ятничний ефір). Канал відповів - засуджуємо те, що сталося… - А що ви маєте намір робити? - Ми будемо сидіти напоготові й відключимо ефір, якщо подібне трапиться ще раз…
Я сказала - а ви певні, що це правильно? Представниця каналу розгубилася, бо не знала…

І журналісту каналу пояснювала, і на брифінгу говорили… Але хвиля «не вимикайте канал» і хвиля «не чіпайте Савіка» та «нацрада не має права» за якийсь час була запущена. Гвалт! Пробі! Народ, вставай!

Ще раз скажу. Поки що - в сторону відкладемо Максима Шевченка, за іронею долі однофамільця Великого Українця…

Всі, хто знайомий з практикою, західномедійною в тому числі, знає : купуючи продукт у продакшн-студії, канал завжди знає, що він купив і ставить у ефір - бо саме канал несе відповідальність за нього. 

Маючи прямий ефір - а це є сферою національної безпеки - кожен канал має особливу відповідальність за те, що там відбувається чи може відбутися неочікувано, й завжди готовий до реагування. До нього є навіть спеціальні засоби охорони на студіях під час виходу в ефір. Це всі знають.

А купуючи у продакшна прямоефірний продукт (з його означеними ризиками) канал укладає з цим продакшном угоду, в якій розподіляє відповідальність за все, що там буде відбуватися. Це не має жодних ознак цензури. Норма. Канал знає - про що продукт, хто там буде. Він, звісно, не може передбачити - що будуть казати ті люди. Тут не може цього знати наперед і ведучий - але він завжди готовий до того, щоби прореагувати, дати коментар, дати іншим право зреагувати. Раптом би що позаштатне відбулося - підкреслюю. І це є суть угоди з каналом завжди.

Спитайте про це у професіоналів-ведучих, спитайте в ВВС, спитайте у французів, німців, американців.

В цих стосунках немає про - «будемо напоготові й вимкнемо, якшошо.» Тут є нормальна практика. На що й вказали каналу. Який чомусь зараз розпочав щось схоже на істерику. Як ніби критика - це нагле покарання на смерть. (Не знаю, може, якісь інші гріхи змушують до такої реакції?)

Тепер, якщо повернутися до московського гостя. Він не з'явився просто випадково й не брякнув щось таке, на що ніхто не сподівався, як це буває з політиками та іншими учасниками шоу. Автори продукту замовили супутник і вивели до студії думки «оголтєлого»представника агресора, на цінності котрих наполягає ведучий. На мій приватний погляд, думка агресора в цю мить на повну силу озвучувалася безпосередньо в Дебальцево… І доповнювати її «мислями» відомого московського пропагандиста (а не просто громадянина Росії, яких можна було би запросити), на мій скромний розсуд, було просто неприпустимо. Та й хто ж не знає «старіка Максима Шевченка», нетерпимого, злобного до України завжди - не лише в цей рік, а саме завжди. 

Я думаю, що: можливо, був традиційний для цього шоу розрахунок на «гостроту», на скандал. Але не знаю, кому він там із продюсерів чи самому авторові й ведучому видався розумним, гідним моменту, який ми переживаємо. Автори цього шоу часто пригощають нас подібними вивертами креативу. 

Савік планував це - мав попередити канал, мав, зрештою, забезпечити реакцію на це. принамні свою, особисту… Він дорослий хлопчик, що побував уже на всіх каналах за невеликим винятком, і мусив би подбати про чесні професійні стосунки. Якщо ми уявляємо собі, що вони мали би бути.

Про всяк випадок нагадую - в країні триває запекла гібридна війна, кривава й нещадна. Це тим більше міняє всі наші попередні поблажливі, неглибокі часом? уявлення про все, зокрема, й про журналістику.

Постаралася тут викласти банальні речі - для тих, хто далекий від подробиць професії, і кого зараз, як на мою приватну думку, повторюю, і канал, і продакшн вводить в оману, повідомляючи про грядуще закриття обох («плотоядно улыбаясь», як то кажуть. )

Сьогодні відповіла на десятки дзвінків глядачів і роз'яснила. Ми з ними залишаємося друзями.

Мене розчулив вранішній дзвінок із Одеси від одної чудової громадянки «Олечка, дорогая, вы же такая добрая, вы же любите животных и людей тоже! Пожалуйста, защитите Савика!»:)))) Говорили довго і тепло:))

Бідний Савік. Піду погодую песика. Забула в переписці й передзвоні…". 

Муся

Фото: Максим Полищук

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
В ночь с 24 на 25 октября, когда страна готовилась к выборам, кто-то коварно пытался взломать контроллеры доменов во внутренних сетях трех телевизионных групп Украины: StarLightMedia, Медиа Группы Украина и Inter Media Group, сообщает inter.ua. «В р
27 Жов 2015 18:25
2 284
ДУСЯ
На сайте ukroleaks.com анонимными хакерами выложены скрины переписки якобы пресс-секретаря министра внутренних дел и собственно министра, а также его помощника Антона Геращенко. Несмотря на довольно язвительные комментарии хакеров под опубликованным
27 Жов 2015 17:04
9 379
ДУСЯ
Ведущая «ТСН» Соломия Витвицкая и известная писательница и журналистка Ирэна Карпа сегодняшний день провели в инвалидных креслах, сообщает 1plus1.ua. Таким образом  они хотели понять, как чувствуют себя люди с ограниченными возможностями в не приспос
27 Жов 2015 16:10
3 132
ДУСЯ
Вчера на границе Афганистана и Пакистана произошло землетрясение магнитудой 7,5. По последним данным, от него пострадали более 200 человек. Стихия разрушила целые районы в Афганистане, Пакистане и Индии. Однако подземные толчки ощущалиь также и в Кир
27 Жов 2015 15:31
2 281
ДУСЯ
Ведущая «Орла и Решки» на канале «Интер» Регина Тодоренко отправится в кругосветное путешествие на целых 10 месяцев, сообщает kp.ua. В декабре телеведущая, вместе с командой трэвел-шоу (в количестве 8 человек)  отправится по 37-ми странам и 45-ти гор
27 Жов 2015 14:51
3 342
ДУСЯ
Результаты выборов местных властей волнуют умы лидеров мнений. Например, Зоя Казанжи ответила в своем фейсбуке, от которого планировала отказаться, всем тем, кто недоволен результатами выборов и самими избирателями: «А почему вы решили, что Кернес
27 Жов 2015 12:49
4 059
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду