«Он был удивительно родным»: медийщики о смерти Скрябина

«Он был удивительно родным»: медийщики о смерти Скрябина

2 Лютого 2015
14441
2 Лютого 2015
12:46

«Он был удивительно родным»: медийщики о смерти Скрябина

14441
Янина Соколова Вчора ввечері я вгамовувала дітей нарешті лягти відпочити. У кімнаті були амагедонно-розкидані іграшки, зроблена імпровізована концертна зала із порожніми стільцями... З колонок програвача співав Кузьма... Це була пісня про маму. Заси
«Он был удивительно родным»: медийщики о смерти Скрябина
«Он был удивительно родным»: медийщики о смерти Скрябина

Сегодняшнее утро омрачила новость о том, что в ДТП под Кривым Рогом погиб музыкант Кузьма Скрябин, он же Андрей Кузьменко. Очень трудно поверить, что Кузьмы больше нет - особенно тем, кто знал его лично. Как и тем, кто вырос на песнях "Скрябина".


Янина Соколова, ведущая 5 канала

Вчора ввечері я вгамовувала дітей нарешті лягти відпочити. У кімнаті були амагедонно-розкидані іграшки, зроблена імпровізована концертна зала із порожніми стільцями... З колонок програвача співав Кузьма... Це була пісня про маму. Засинаючи, я навіть не могла собі уявити, що зранку дізнаюся про цей жах...

Андрій був нашим другом, мій чоловік і Кузьма - друзі дитинства. Вихідці із Новояворівська, Львівської області, завжди трималися купи тут у Києві. Ми рідко бачилися, але мітко. Так, напевно, і має бути серед тих, хто "свій"...

Кузю, ти завжди будеш з нами. Спочивай з миром...

Руслан Горовой, журналист, режиссер, писатель

Останнє перетиналися вживу у червні в «Оушен плазі». Та нормально потриндіти було не можливо, бо Андруху атакували дівчата. Його буквально розривали на шматки. Тоді передав йому книжки, перекинулися двома словами... А пізніше прислав хтось фотку, де й мене впіймали.

Не знаю, нашо це я все пишу... просто нічого більше зараз робити не можу...

Илона Фанта, журналист, медиатренер

Три года назад у нас был жесткий финансовый кризис в одной отдельно взятой семье и, как мудрые люди, мы спустили почти все наши деньги на билеты и пошли на Скрябина. Нам было очень весело, мы танцевали, прыгали, пели - концерт был просто бомбезный. И мы чувствовали себя молодыми, почти студентами. Это было как возвращение к себе, юным, легкомысленным и беспроблемным. Потом все наладилось, но я с большим теплом вспоминаю тот наш странный поступок и сам концерт тоже. Иногда важно вернуться к себе прошлым. И песни для этого лучший метод. Как и вообще - для памяти.

Татьяна Печончик, журналистка, глава правления Центра информации о правах человека

"Чуєш, брате, що буде війна. Холодна і мокра, довга і зла. Квадратні на круглих будуть іти, за то шо ті рівні, як не крути". 
Останні три дні в голові крутилася ця стара (пророча?) пісня Скрябіна. А сьогодні Кузьма загинув... Що ж це коїться?

Анастасия Береза, журналистка "УП" и "Нового времени"

Многие взрослые люди реагируют на смерть с недоумением ребенка - будто не знали до сих пор, что не все мы доживем даже до старости.

Возможно, сегодняшний понедельник объяснит кому-то, что все мы смертны каждую минуту (а не когда к этому готовы), и это понимание поможет изменить к лучшему и наполнит особым смыслом оставшуюся жизнь.

Анатолий Анатолич, ведущий "Сніданку з 1+1"

Жена рыдает. Кузьмы больше нет. Он был удивительно родным для многих. Даже для тех, кто не был с ним знаком лично.

Андрей Приймаченко, режиссер

У всіх людей, які живуть своєю роботою, є мрія, пов'язана з цією ж роботою.
Є лікарі, які роками заповнюють медичну документацію, аби отримати доступ до операційної і рятувати життя.
Є інженери, які десятиліттями точать м'ясорубки, аби придумати двигун з найвищим ККД.
Є пекарі, які усе життя печуть пісний хліб, аби дійти до рецепту найсмачнішої булочки з корицею.
Я зняв з добрих два десятки музичних відео для українських виконавців. Одного разу мене спитали, кому я мрію зняти кліп. Я спершу не знав, що відповісти.
Подумавши, відповів: "Скрябінам".
Втілюйте мрії, поки є можливість. Бо вони не чекають.

"Що з того, що ми всі - тепер Європа,
як у мене голова - така ніяка."
Бультер'єр, Скрябін. 2000 рік.

 

Виталий Селик, журналист

Часом буває так, що нам жаль таких, як Він більше за друзів, чи близьких. Через війну ми стали ще черствішими. Але тут інше. Андрій став братом для покоління 90-х-2000-х. Він нас виховував, розказував про кохання і те, як треба любити свою країну серед людей, які, як кораблі. Його пісні розійшлися у кавери. Він став живим українським класиком. Це звання у нашій країні дається не за кількість надрукованих альбомів, а скоріше за відсоток зіграних пісень у дворах багатоповерхівок, де зі світла лише пару цигаркових вогників. А тепер він пішов у своє море, де так хотів побути сам...

Отар Довженко,  медиаэксперт, преподаватель Украинского католического университета

Андрій Кузьменко RIP. За принципом «поки … живий, я іще малий» я тепер дорослий. Вічна пам’ять кумирові мого отроцтва.

Сергей Кузин, ведущий Radio ROKS

Погиб Андрюха Кузьменко. Он очень хотел жить в спокойной единой дружной стране... Болел этим... Нет слов, друже...

Хочется верить, что, пока мы помним Кузьму, он остается с нами. А сейчас остается разве что посмотреть последний клип Скрябина на песню "Дельфины". Видео выпустили 1 февраля, накануне гибели музыканта. 

 Дуся

 Фото: facebook.com

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14441
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду