Кристина Бондаренко рассказала, как Семенченко извинялся после эфира на "Громадськом"

Кристина Бондаренко рассказала, как Семенченко извинялся после эфира на "Громадськом"

Семен Семенченко принес извинения за свое поведения во время скандального эфира на "Громадськом ТВ". Объяснялся Семен, правда, перед Кристиной Бондаренко, а официальных извинений каналу так и не принес. Как прошла беседа с Семенченко, журн
Кристина Бондаренко рассказала, как Семенченко извинялся после эфира на "Громадськом"
Кристина Бондаренко рассказала, как Семенченко извинялся после эфира на "Громадськом"
11 Січ 2015
0
4659

Комбат и депутат объединения "Самопоміч" Семен Семенченко принес извинения за свое нехорошее поведение во время скандального эфира на "Громадськом ТВ". Объяснялся Семен, правда, перед Кристиной Бондаренко, а официальных извинений каналу так и не принес.

Как прошла беседа с Семенченко, журналистка поведала в своем фейсбуке.

"Про Семенченка все по пунктах:

1) Семенченко вибачився. Його вибачення полягало у наступному контексті: "По вопросам эфира остаюсь при своем мнении. Но как мужчина и офицер хочу извиниться." Спочатку це було повідомлення у фб, далі він подзвонив. Виглядав розгубленим. Але навіть за те, що знайшов сили подзвонити, дякую.

2) Кожен ведучий має своє бачення ефіру. Це не є інформаційна студія. Глядач у праві обирати сам собі того ведучого, чий стиль йому подобається. 

3) Мені особисто Семенченко був цікавий як людина. Тому що інформацією на 6 січня, яка б могла принести країні нові інформаційні месиджи, він не оперував. Прес-служба наполягала на тому, що він хоче говорити про "Нормандський формат" переговорів. Але я, наприклад, не розумію, що він може про це сказати нового, якщо він не бере у цьому участі. 

Питання про діяльність у ВР йому також були задані. У тому числі і про те, що він особисто за цей місяць зробив. Так само йому було задане питання, хто в новій системі заважає йому працювати (це ж важливе для нас питання, нє?), але він багатозначно сказав: "имя им легион".
3) Окремим пунктом питання про паспорт. Так, це є важливим. З огляду на те, яким прізвищем він підписував документи, будучи командиром, до серпня (тоді він зробив новий паспорт). Хто захоче, може пошукати про це інформацію у ЗМІ.

4) Кожен журналіст має право не оголошувати свої джерела. Це вам скаже будь-який медіа-юрист. Ті, хто пішов з батальону після Іловайська, говорили мені ті речі, якими я оперувала під час розмови. Назвати їхні позивні я не могла. І це не фейкові персонажі. Це люди, з якими я познайомилася на фронті у червні. До речі, саме Семен Семенченко завіз мене тоді в Лисичанськ, коли він лише звільнявся. Це взагалі окрема історія. Він так само подзвонив і сказав, що хоче дати ексклюзивне інтерв'ю. У місто ми заїхали конспіративно, туди нікого ще не пускали, бо йшла зачистка. Мені довелося представитися медсестрою. Тоді Семен для мене був героєм (і я це говорила йому в розмові зараз). Ми записали інтерв'ю з ним і його бійцями (це було під прокуратурою, про яку я згадувала йому в ефірі, але він зробив вигляд, що цього не памятає). Далі всіх звідти вивезли, бо у місті почали працювати снайпери. Семен вивіз нас на околиці і кинув там самих. Людей на вулицях не було. Всі ще сиділи у підвалах. І ми з оператором поняття не мали, як тепер звідти виїхати. Звязок заглушили, Семену ми вже додзвонитися не могли. Боєць із позивним "Лугань" побачив нас розгублених і запропонував вивезти з міста на його бетері. В ефір я дала інтерв’ю Семена, як героя. Бо списала все на війну. 

5) Про смс, дзвінки і коментарі про мене. Я не буду казати, що мені бажали і чим погрожували (бо фейсбук читає мама). Лише зазначу, що я теж була на фронті як журналіст. Це було 4 рази десь по тижню. Ми потрапляли в різні ситуації і багато що бачили. Але тут не про це. Тут про героїв. Про війну ми зробили два фільми. Тоді це було ще для 5 каналу. В обох є хлопці з батальону "Донбас". Я ними захоплююся. Вони справжні, щирі і, щоб нині не говорилося про навіть нинішній склад батальону, я готова кричати це всюди, що там багато порядних і чесних людей. До речі, ось друга серія відео.

6) Семен у телефонній розмові наговорив багато. І про те, хто саме його нині "зливає" і про бійців, які йдуть від нього нині. Як журналісту мені цікаво розібратися у всьому. Ми з Сергієм Мельничуком збираємо факти з обох сторін. І персону Семена Семенченка ми будемо розглядати з усіх кутів. Правда, не знаю, чи це вже буде цікаво комусь. Його поведінка викликала неоднозначну реакцію медіа-спільноти. Не знаю, чи маю я право нині закликати до того, щоби його не брали на ефіри за таку поведінку. Адже перед «Громадським ТВ» він так публічно і не вибачився".

Интересный ход - принести извинения журналисту и проигнорировать его СМИ. Делаем ставки: какие каналы в ближайшее время будут приглашать Семенченко на эфиры?

Муся

Фото: hromadske.tv

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
В ночь с 24 на 25 октября, когда страна готовилась к выборам, кто-то коварно пытался взломать контроллеры доменов во внутренних сетях трех телевизионных групп Украины: StarLightMedia, Медиа Группы Украина и Inter Media Group, сообщает inter.ua. «В р
27 Жов 2015 18:25
2 284
ДУСЯ
На сайте ukroleaks.com анонимными хакерами выложены скрины переписки якобы пресс-секретаря министра внутренних дел и собственно министра, а также его помощника Антона Геращенко. Несмотря на довольно язвительные комментарии хакеров под опубликованным
27 Жов 2015 17:04
9 379
ДУСЯ
Ведущая «ТСН» Соломия Витвицкая и известная писательница и журналистка Ирэна Карпа сегодняшний день провели в инвалидных креслах, сообщает 1plus1.ua. Таким образом  они хотели понять, как чувствуют себя люди с ограниченными возможностями в не приспос
27 Жов 2015 16:10
3 132
ДУСЯ
Вчера на границе Афганистана и Пакистана произошло землетрясение магнитудой 7,5. По последним данным, от него пострадали более 200 человек. Стихия разрушила целые районы в Афганистане, Пакистане и Индии. Однако подземные толчки ощущалиь также и в Кир
27 Жов 2015 15:31
2 281
ДУСЯ
Ведущая «Орла и Решки» на канале «Интер» Регина Тодоренко отправится в кругосветное путешествие на целых 10 месяцев, сообщает kp.ua. В декабре телеведущая, вместе с командой трэвел-шоу (в количестве 8 человек)  отправится по 37-ми странам и 45-ти гор
27 Жов 2015 14:51
3 342
ДУСЯ
Результаты выборов местных властей волнуют умы лидеров мнений. Например, Зоя Казанжи ответила в своем фейсбуке, от которого планировала отказаться, всем тем, кто недоволен результатами выборов и самими избирателями: «А почему вы решили, что Кернес
27 Жов 2015 12:49
4 059
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду