Сергея Лещенко чуть не исключили из Блока Порошенко за своеволие

Сергея Лещенко чуть не исключили из Блока Порошенко за своеволие

Об этом написал сам Сергей  на странице в фейсбуке: «Нас ледь не виключили з фракції Блок Петра Порошенка. Нас – це депутатів, які не голосували за закон про посилення повноважень Ради національної безпеки і оборони. Скажу відверто – у нас досі нік
Сергея Лещенко чуть не исключили из Блока Порошенко за своеволие
Сергея Лещенко чуть не исключили из Блока Порошенко за своеволие
24 Груд 2014
0
1293

Об этом написал сам Сергей  на странице в фейсбуке:

«Нас ледь не виключили з фракції Блок Петра Порошенка. Нас – це депутатів, які не голосували за закон про посилення повноважень Ради національної безпеки і оборони. Скажу відверто – у нас досі ніколи не було розмови на фракції в таких тонах, як це сталося сьогодні. І я раніше ніколи не чув таких звинувачень на свою адресу від колег. Ось мої аргументи, чому я не голосував за закон про розширення повноважень РНБОУ» - написал депутат и приложил ссылку на собственную статью о причинах сопротивления.

«Я не голосував за закон про розширення повноважень РНБОУ з таких причин:

1. Я проти створення посад і повноважень під людину. Я був проти Міністерства інформаційної політики – так само я проти наділення Олександра Турчинова особливими повноваженнями як секретаря РНБОУ. Це – технічна посада, за якою тобі належить організація роботи колегіального органу. Друзі, досить вигадувати під кожного нового керівника нові органи і нові повноваження. Чим тоді ми відрізняємося від Януковича? При чому, вводячи в законодавче поле нові функції для секретаря РНБОУ, ми закладаємо їх набагато років наперед. Якщо сьогодні вони перебуватимуть у руках Турчинова, то де гарантії, що через декілька років ці надзвичайні повноваження не отримає людина, яка своєю рукою голосувала за диктаторські закони 16 січня?

2. Я проти способів комунікації з колегами по коаліції у виконанні лідерів фракції "Народний фронт", які часом змагаються зверхності. Та різниця в 50 тисяч голосів, з якою "Народний фронт" випередив Блок Порошенка на виборах, не дає їм морального права вважати, що вони є "надлюдьми" вищої касти, а всі їхні ініціативи є дороговказом для решти парламенту. Аби домогтися своєї цілі, "Народний фронт" має розмовляти з фракціями, приходити на засідання до партнерів по коаліції, переконувати аргументами, а не шантажем. Гасло "Парламент – не місце для дискусій" давайте залишимо нашим сусідам-агресорам. І не треба казати, що закон про РНБОУ – це ініціатива президента. Будь-хто обізнаний у політиці знає, що закон є вимогою Турчинова перед призначенням на посаду.

3. Аргументи Тетяни Чорновіл про те, що ми не голосували через бажання "пропіаритися", я вважаю несерйозними. Жодного коментарю на жодному телеканалі я не давав – а сказати мені є що, повірте.

4. Сумно читати твердження колег по фракції про намір покарати "парламентських неофітів", які не голосували за розширення повноважень РНБОУ. Наша відмінність від досвідченіших колег у тому, що ми щиро та відкрито натиснули кнопку "утрималися" (я, Добродомов, Заліщук, Климпуш-Цинцадзе, Лаврик, Найєм і Томенко). Тоді як половина групи УДАР просто не голосувала за це рішення, вийнявши картки, і вони висвітилися в системі як "відсутні" – хоча були в парламенті.

Зверніть увагу, хто не голосував за закон з числа старожилів: Пинзеник, Чумак, Агафонова, Продан, Юринець, Різаненко, Пацкан, Новак. Це не абстрактні "неофіти", а люди з ім'ям. І не голосували вони абсолютно свідомо – тому що так само вважають неприйнятною цю спробу зламати всіх через коліно.

5. Також дивно чути реакцію деяких колег по фракції щодо нашої "некомандної гри" – при тому, що велика частина колег не читали ні законопроект про РНБОУ, ні поправки, які вони дружно провалювали – просто не зважаючи на ціну рішень, які вони ухвалюють. Фракція БПП вирішила підтримати закон у понеділок ввечері, фізично навіть не бачивши в очі порівняльну таблицю до другого читання, бо вона з'явилася пізніше. Додам також, що у БПП не затверджено положення про фракцію, яке регулювало би партійну дисципліну та фіксувало обов'язки депутатів щодо голосування.

6. А тепер по-суті. Особисто я вважаю неприйнятною передбачену законопроектом спробу завести під вплив секретаря РНБОУ абсолютно нові та, сподіваюся, незалежні органи, що тільки створюються в Україні – Національне антикорупційне бюро та Нацагенство з питань протидії корупції. Тим більше, якщо ці повноваження потраплять у підпорядкування висуванця "Народного фронту" – політичної сили, яка має аж надто багато нарікань щодо наявності в її рядах осіб, причетних до корупції.

Саме тому мною і ще групою народних депутатів підготовлено поправки до закону, які передбачають видалення з тексту законопроекту повноважень РНБОУ (вважай – секретаря) з "координації та контролю діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції".

Сьогодні Рада дружно провалила аналогічну поправку. У підсумку – 223 голоси "за" і провалено весь закон. Шкода.

Але часи, коли можна було керувати депутатами підкупом, шантажем та гучними голосовими командами, залишилися в минулому. Пора це уже зрозуміти. Усім».

Надеюсь, что Лещенко и новые депутаты продолжат отчаянно сопротивляться и дальше. Ведь теперь у скептиков нет повода сомневаться в эффективности "депутатов-активистов" из-за их малочисленности. Заблокировав трибуну, ребята уже достигли пересмотра назначений глав парламентских комиссий. А теперь вот закон об увеличении полномочий для Турчинова – и снова хватило всего трех голосов для его блокады. Об этом написал коллега Лещенко Муста Найем:

«Не очень понимаю, зачем этот финт с расширением полномочий СНБО, если можно просто ввести пост вице-президента специально для Александра Турчинова. Очевидно, что назначение господина Турчинова - это попытка, с одной стороны, поделиться ответственностью за ситуацию в армии с премьером, а с другой - сбалансировать влияние президента и премьера на силовой блок.

Ирония судьбы заключается в том, что этот закон наделяет Александра Турчинова при Петре Порошенко куда более широкими полномочиями, чем были у самого Петра Порошенко при Викторе Ющенко в 2005 году. Тогда СНБО называли параллельным правительством, а господин Турчинов, будучи соратником Юлии Тимошенко, обвинял Петра Порошенко в узурпации власти. Закон не принят и отправлен на повторное второе чтение. Не хватило трех голосов. Я воздержался».

Ваша Муся

Фото: hromadske.tv

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
В ночь с 24 на 25 октября, когда страна готовилась к выборам, кто-то коварно пытался взломать контроллеры доменов во внутренних сетях трех телевизионных групп Украины: StarLightMedia, Медиа Группы Украина и Inter Media Group, сообщает inter.ua. «В р
27 Жов 2015 18:25
2 276
ДУСЯ
На сайте ukroleaks.com анонимными хакерами выложены скрины переписки якобы пресс-секретаря министра внутренних дел и собственно министра, а также его помощника Антона Геращенко. Несмотря на довольно язвительные комментарии хакеров под опубликованным
27 Жов 2015 17:04
9 373
ДУСЯ
Ведущая «ТСН» Соломия Витвицкая и известная писательница и журналистка Ирэна Карпа сегодняшний день провели в инвалидных креслах, сообщает 1plus1.ua. Таким образом  они хотели понять, как чувствуют себя люди с ограниченными возможностями в не приспос
27 Жов 2015 16:10
3 127
ДУСЯ
Вчера на границе Афганистана и Пакистана произошло землетрясение магнитудой 7,5. По последним данным, от него пострадали более 200 человек. Стихия разрушила целые районы в Афганистане, Пакистане и Индии. Однако подземные толчки ощущалиь также и в Кир
27 Жов 2015 15:31
2 278
ДУСЯ
Ведущая «Орла и Решки» на канале «Интер» Регина Тодоренко отправится в кругосветное путешествие на целых 10 месяцев, сообщает kp.ua. В декабре телеведущая, вместе с командой трэвел-шоу (в количестве 8 человек)  отправится по 37-ми странам и 45-ти гор
27 Жов 2015 14:51
3 338
ДУСЯ
Результаты выборов местных властей волнуют умы лидеров мнений. Например, Зоя Казанжи ответила в своем фейсбуке, от которого планировала отказаться, всем тем, кто недоволен результатами выборов и самими избирателями: «А почему вы решили, что Кернес
27 Жов 2015 12:49
4 056
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду