Елена Фроляк рассказала, как хотела бы вернуться во времена Кучмы

Елена Фроляк рассказала, как хотела бы вернуться во времена Кучмы

24 Листопада 2014
10801
24 Листопада 2014
10:36

Елена Фроляк рассказала, как хотела бы вернуться во времена Кучмы

10801
Что-то сливки украинской журналистики в последнее время разочаровывают не по-детски: не успела я отойти от смелых заявлений Татьяны Чорновол насчет отсутствия на Донбассе украинцев, как открылись бездны мрака от Елены Фроляк. Главред информационной с
Елена Фроляк рассказала, как хотела бы вернуться во времена Кучмы
Елена Фроляк рассказала, как хотела бы вернуться во времена Кучмы

Что-то звезды украинской журналистики в последнее время разочаровывают не по-детски: не успела я отойти от заявлений Татьяны Чорновол насчет отсутствия на Донбассе украинцев, как новый сюрприз, на этот раз от Елены Фроляк. Главред информационной службы ICTV и ведущая "Фактов" в эфире программы "Точка зрения" на радио "Вести" поделилась воспоминаниями о том, что при Кучме и Януковиче, оказывается, очень даже неплохо жилось. Внезапно, да?

Мое внимание на откровения Фроляк обратил бдительный блогер "Дуси" Алексей Мазур. Цитирую беседу Елены с ведущим Олегом Билецким.

Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: До чого я питаю, є така думка між журналістами, про те, що от там, значить, кабальні часи Кучми, коли були темники і все решта. Потім говорять, що ні. Ніби то все було нормально, потім згадують кабальні часи Януковича, якісь там розпусні часи Ющенко, коли можна було все. Це правда? Це так було?

Елена ФРОЛЯК, телеведущая, главный редактор информационной службы канала ICTV: Ви знаєте, я не можу сказати, що прям розпусні часи чи темники. Я вам чесно скажу, до часів Кучми я би дуже хотіла повернутися. В нас тоді економіка виросла, все запрацювало, ВВП піднялось, гривня була. З часів Януковича в мене залишилися непогані спогади. Раз на місяць ми зустрічалися з прем’єр-міністром Азаровим, і я вам чесно скажу, він цікавився нашим поглядом, що ми взагалі думаємо з приводу того що відбувається. Але одного разу дісталося і мені. І розказала в київській лікарні швидкій допомозі, коли я прийшла туди провідати свою одну знайому, я освіжилась. Вікон немає, замість туалетів просто взагалі жалкое подобие. Ліжка стоять прямо в коридорах, назвати білизну білизною просто язик не повертається. Я йому це все розказала. Він каже, оце я хочу проїхатись лікарнями. Я кажу, могу вам подсказать маршрут. Закінчилось це все тим що просто головного лікаря звільнили, там ще якихось людей позвільняли. Я не знаю, чи вставили там вікна і двері. Оце я ніколи не могла зрозуміти. У нас не вирішують проблему.

Алексей Мазур набрал студийный номер и пообщался с Еленой Фроляк в прямом эфире. Если кратко, то суть диалога свелась к следующему.

Слушатель: А "Україну без Кучми" ви згадуєте? Що, люди просто так протестували, без приводу? А Георгія Гонгадзе ви згадуєте? Все одно були класні часи?

Елена ФРОЛЯК, телеведущая, главный редактор информационной службы канала ICTV: Ми живемо в демократичній країні, я абсолютно розумію, про що ви говорите. Я не казала, що Леонід Кучма - ідеальний президент. Ідеальних людей взагалі немає. Звичайно були і важкі часи в період Кучми, але саме в період Леоніда Кучми у нас пішла вгору економіка, з’явилась гривня, взагалі встала країна, про цю країну дізналися. Подивіться що робиться зараз, країна на межі існування. Я мала на увазі образно, що я хотіла б повернутися в часи, коли процвітає економіка, коли ВВП зростає, наші заводи не стоять, а працюють, коли ми не платимо за долар ви бачите які суми. А те, що були важкі часи, що люди протестували я пам'ятаю, і Гонгадзе теж. Але ж знову таки, ніхто не доказав, що то була за "Україна без Кучми". Так, люди протестували, але люди завжди протестують. Але те, що відбувається зараз, не йде ні в яке порівняння з тим, що було тоді.

Интересно, однако, получается. Мне рассказ Елены Фроляк о нынешних и кучмовских временах неуловимо напомнил логику части жителей Донбасса насчет того, что из-за Майдана в стране началась война. Не знаю, что и думать.

Ваша озадаченная Дуся

 

фото: fakty.ictv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10801
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду