Главред «Цензора.нет» и журналистка «Спільно.TV» поругались из-за козака Гаврилюка

Главред «Цензора.нет» и журналистка «Спільно.TV» поругались из-за козака Гаврилюка

10 Жовтня 2014
4855
10 Жовтня 2014
14:08

Главред «Цензора.нет» и журналистка «Спільно.TV» поругались из-за козака Гаврилюка

4855
Пока одни журналисты уходят в политику и разбираются с коллегами-неонацистами, другие эту политику активно обсуждают и ссорятся. К примеру, главред «Цензор.нет»  Юрий Бутусов и журналистка «Спільно.TV» Богдана Бабич развернули целую дискуссию по пово
Главред «Цензора.нет» и журналистка «Спільно.TV» поругались из-за козака Гаврилюка
Главред «Цензора.нет» и журналистка «Спільно.TV» поругались из-за козака Гаврилюка

Пока одни журналисты уходят в политику и разбираются с коллегами-неонацистами, другие эту политику активно обсуждают и ссорятся. К примеру, главред «Цензор.нет»  Юрий Бутусов и журналистка «Спільно.TV» Богдана Бабич развернули целую дискуссию по поводу идущего на выборы в составе партии «Народный фронт» Михаила Гаврилюка. Камнем преткновения стал интеллектуальный уровень кандидата.

Поводом для фейсбук-дискуссии стал пост Богданы Бабич насчет «Народного фронта» и Гаврилюка.

«Є межа маразму. Я розумію, що козак Гаврилюк - це вже історична постать. Неодноразово з ним спілкувалась. На жаль, мушу сказати, рівень інтелекту в нього дуже низький. Я б про це тактовно промовчала, якби на його розкрученому фейсі не спекулювали політики.

Він скоро буде давати коментарі, як депутат ВР, і ганьбити той образ, який увійшов в історію. І тут маю вже конкретну претензію до «Народного Фронту». Якого біса? Невже ви зовсім від жадоби влади втратили здоровий глузд? Ви ж маєте розуміти наслідки таких експериментів. Що скажете, панство
?», - написала Богдана.

И получила «ответку» от патриотичного главреда «Цензора» Юрия Бутусова. Бутусов заявил, что «публичные попреки якобы низким интеллектом» Гаврилюка - это признак неглубокого ума.

«Уважаемая Богдана, мне очень стыдно, что такой интеллектуальный человек как Вы написали такие слова. Все познается в сравнении. Среди тех, кто подписал законы 16 января было много умных людей, но расплачивались за их ошибки такие простые люди как Гаврилюк. И я вижу высшую справедливость, что несколько таких простых но честных людей будет в составе украинского парламента. Лучше пусть в Раде будет 450 таких бойцов как Гаврилюк, которые защищают свою Родину, чем болото из сотен послушных, но очень "интеллектуальных" баранов, которые своей трусостью и продажностью ввергли свою страну в кровавую войну и едва не уничтожили наше государство и саму парламентскую систему. Вы рассуждаете так, будто власть - это всего лишь технология. Но ведь демократия - это представительская власть. А представительская власть - это прежде всего доверие. Парламенту с Гаврилюком, офицерами-добровольцами и честными журналистами я буду верить больше, чем любому другому парламенту за все прошедшие годы. Власть должна быть адекватна своему народу. Я не знаю, каким будет депутатом Гаврилюк - может и не получится у него. Но он и такие железные люди как он также должны иметь право представлять НАРОД. Потому что весь народ, а не одни интеллектуалы создали и отстаивают нынешнюю власть и государство.

И еще - публичные попреки якобы "низким интеллектом" человека, который на самом деле по-своему мудр, и который за Украину рисковал жизнью, можно тоже посчитать признаком не глубокого ума....
», - заявил Бутусов в своем фейсбуке.

Богдана не осталась в долгу и попыталась аргументировать свою позицию. В частности, журналистка заявила, что для реформ нужны профессионалы, и дело отнюдь не в Гаврилюке.

«Коли я писала пост про Гаврилюка, то всі звернули лише на фразу "інтелектуальний рівень", але ж я акцент ставила на іншому. Жадоба влади засліплює політикам очі. А нам - емоції. Вони думають про рейтинги будь-якою ціною. А ми возвеличуємо героїзм там, де цього непотрібно робити. Ми вже мали народного Ющенка. Пам"ятаєте до чого призвело розчарування? До Януковича.

Ви розумієте, до чого може призвести розчарування нинішніми майданівцями?

Я несу спільну відповідальність наслідки Майдану, бо я була серед тих, хто його починав. І ми останні з нього пішли. (Пам"ятаєте, як тітушки розгромили медіа-сфери Spilno.tv?) Отже, я маю нести відповідальність за наслідки. Тому і "гавкаю" аби не було, як після помаранчевої революції
», - сообщила Бабич.

Забавно наблюдать, как неглупые люди с упоением спорят по поводу чьего-то интеллектуального уровня. Впрочем, я скорее поддерживаю Богдану. Жаль только, что в это непростое время мои коллеги умудряются находить поводы для ссор.

Муся

 

 

 

фото: facebook.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4855
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду