«Українсько-Польська РадіоШкола» оголошує конкурс для участі у програмі майстерності радіорепортажу

6 Березня 2013
6744
6 Березня 2013
11:43

«Українсько-Польська РадіоШкола» оголошує конкурс для участі у програмі майстерності радіорепортажу

6744
«Українсько-Польська РадіоШкола» оголошує конкурс для участі у програмі майстерності радіорепортажу

 «Українсько-Польська РадіоШкола» інформує про початок конкурсу для участі у навчальній програмі «Радіорепортаж». Старт програми - 12 квітня 2013 року.

 

Набір по напрямку «Радіорепортаж» є черговою серією тренінгів та майстер-класів від «Українсько-Польської РадіоШколи».

 

До участі в конкурсі запрошуються журналісти з досвідом роботи у ЗМІ від одного до трьох років. Витрати на проїзд та проживання покривають організатори та партнери.

 

Відбір до Школи відбуватиметься у два етапи: на основі заповнених анкет та телефонного інтерв'ю. Кінцевий термін надсилання анкет- 30 березня 2013 року. Підтвердження участі учасники отримають до 02 квітня. Організатор залишає за собою право не пояснювати і не оголошувати причини відмови.

 

Навчання відбуватиметься у м. Львові впродовж квітня, травня та червня 2013 року.
Заплановано чотити навчальні сесії: перша - 13-14 квітня; друга - 27-28 квітня; третя - 15-16 травня; четверта - 8-9 червня. Адреса: м.Львів, вул. Хуторівка, 35а УКУ (філософсько-богословський факультет) та м.Львів, вул. І.Франка, 9, MJoy Radio.

 

Для участі у конкурсному відборі треба заповнити ОНЛАЙН-АНКЕТУ

 

Програма  «Радіорепортаж» охоплює наступні напрямки:

-          Радіомовлення: принципи створення програмних продуктів;

-          Радіорепортаж. Види репортажу. Особливості та переваги;

-          Основи журналістської виразності;

-          Секрети професійної кухні радіожурналістики;

-          Композиція. Види підводок;

-          Технологічний аспект роботи репортера. Принципи монтажу;

-          Новинний радіорепортаж;

-          Музичний репортаж. Інтерв'ю з артистами;

-          Модифікація радіорепортажу під різні формати;

-          Адаптація під онлайн. Мультимедійний репортаж;

-          Сучасні виклики журналістики: місце професіонала у світі нових медіа;

-          Місце радіорепортажу в нових медіа;

-          Практичні заняття.

 

У рамках програми журналістам пропонується створювати матеріали для своїх редакцій, експериментувати з формою подачі тощо. Слухачі РадіоШколи стажуватимуться в студії он-лайн радіостанцій MJoy Radio.

 

Форми навчання: лекції, дискусії, тренінги, майстер-класи.

 

Тренерами Школи будуть українські та польські експерти, керівники редакцій, журналісти-репортери:  Олесь Гоян (кафедра телебачення та радіомовлення Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, м.Київ, Україна); Павел Штомпке/ Paweł Sztompke (Польське Радіо, м.Варшава, Польща); Ігор Померанцев (Бі-бі-сі, Радіо Свобода, м.Прага, Чехія); Роман Заяць (Українсько-Польська РадіоШкола, MJoy Radio, м.Львів, Україна); Інна Кузнецова (Радіо Свобода, м.Київ, Україна); Андрій Куликов (Радіо Ера, ICTV, м.Київ, Україна); Ірена Пілатовска/ Irena Piłatowska (Керівник студії репортажів Польського Радіо, м.Варшава, Польща); Шон-Патрік Лаветт/ Sean-Patrick Lovett (Радіо Ватикан, професор з комунікацій, м.Рим, Італія); Юрій Залізняк та Ірина Процик (FM Галичина, м.Львів, Україна).

 

Довідка: «Українсько-Польської РадіоШкола» була створена в лютому 2009 року з ініціативи медіа-фахівців, зацікавлених у розвитку радіо в контексті нових технологічних можливостей. Територіально школа розташована у Львові, але своєю діяльністю охоплює Україну, Польщу та інші країни ЄС.

 

Амбітним та довготривалим завданням РадіоШколи є пошук нових форм (і як наслідок - нових форматів) розвитку радіо в контексті динамічної еволюції Інтернету; перевтілення радіо в мультимедійну форму ЗМІ. Разом з тим РадіоШкола займається дослідженням історичних аспектів становлення радіо та відновленням забутих традицій і форм.

 

У короткій перспективі Школа ставить собі за мету об'єднати середовище радійників та усіх журналістів, причетних до творення електронних медіа і зацікавлених у їх розвитку в майбутньому.

 

Додаткову інформацію Ви можете отримати, написавши на електронну адресу in@radioschool.com.ua

 

Програма реалізовується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні та у співпраці з Школою журналістики Українського католицького університету.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Українсько-Польської РадіоШкола»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6744
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду