До 4 травня 2012 - цикл тренінгів «Журналістські стандарти та новітні технології для роботи у нових (конвергентних) медіа»

10 Квітня 2012
6126
10 Квітня 2012
16:23

До 4 травня 2012 - цикл тренінгів «Журналістські стандарти та новітні технології для роботи у нових (конвергентних) медіа»

6126
До 4 травня 2012 - цикл тренінгів «Журналістські стандарти та новітні технології для роботи у нових (конвергентних) медіа»

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» (ІРРП) запрошує журналістів друкованих та електронних регіональних ЗМІ взяти участь у 6-денному циклі тренінгів «Журналістські стандарти та новітні технології для роботи у нових (конвергентних) медіа».  Тренінги відбудуться у м. Києві:

1 модуль - 20-22 травня 2012 року
2 модуль - 8-10 липня 2012 року

 

Тренери: Олег Хоменок, Тетяна Тихомирова, Інна Гадзинська, Людмила Панкратова, Тетяна Солнцева, Ілона Фанта, Ольга Симанович, Ольга Юркова.

 

Мета заходу: допомогти журналістам регіональних ЗМІ отримати уявлення, знання, навички та вміння з тематики нових медіа.

 

Коротка програма:

  • Тенденції у сучасних ЗМІ: куди усе рухається?

  • Правові аспекти діяльності медіа.

  • Нові функції та ролі журналістів в інтегрованому ньюзрумі, вимоги до репортерів нових медіа.

  • Професійні стандарти та журналістська етика.

  • Жанри журналістики в нових медіа.

  • Режисура мультимедіа, навички планування мультимедійної новини.

  • Навички написання текстів для різних форматів та платформ.

  • Навички роботи з фото, принципи ілюстрування.

  • Навички роботи з відео, зйомка, обробка, принципи відеографії.

  • Навички створення та розміщення мультимедійного контенту: інтерактивні карти, таймлайни, документи, аудіо-слайд-шоу тощо.

  • Інтерактивніть користувачів нових медіа. Навички залучення аудиторії до створення контенту та просування матеріалів у соціальних мережах.

 

Участь у циклі тренінгів надасть редакторам можливість краще зрозуміти ідеологію конвергентних ЗМІ, принципи організації мультимедійного ньюзрума та оволодіти конкретними прикладними навичками зі створення якісних журналістських матеріалів для різноманітних медіа-платформ.

 

Участь у тренінгах є безкоштовною. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд. Участь одного й того самого журналіста в усіх тренінгах циклу є обов'язковою умовою.

 

Для участі у тренінгу необхідно заповнити та надіслати анкету-заявку до 18:00 27 квітня 2012 року.

 

Із запитаннями звертайтеся на irrp.org.ua@gmail.com або за номером 067-547-22-33

 

Група учасників циклу формується на конкурсних засадах. Організатори повідомлять запрошених учасників про участь до 4 травня 2012 року.

 

Проект спрямований на покращення доступу громадян до більш різноманітної та якісної інформації й сприяння активізації позиції громадян шляхом інтеграції та просування нових медіа. В рамках проекту будуть проводяться навчальні заходи для журналістів, редакторів та керівників ЗМІ. Виконавці проекту заохочують команди співробітників з одних й тих самих ЗМІ взяти участь у всіх навчальних заходах проекту, розрахованих на ці  аудиторії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду