31 травня - майстер-клас скандинавського журналіста Тамаса Геллерта «Як зробити з соціалки бестселер?»

13 Травня 2011
5935
13 Травня 2011
12:04

31 травня - майстер-клас скандинавського журналіста Тамаса Геллерта «Як зробити з соціалки бестселер?»

5935
31 травня  - майстер-клас скандинавського журналіста Тамаса Геллерта «Як зробити з соціалки бестселер?»

31 травня в рамках Першого Міжнародного Фестивалю «Книжковий Арсенал» відбудеться відкритий майстер-клас на тему «Як зробити з соціалки бестселер?» з популярним шведським журналістом, автором кількох соціальних бестселерів Тамасом Геллертом.

 

Термін «бестселер» не визначає літературної якості твору, а лише говорить про його велику популярність,  але Тамас  Геллерт розповість як можна створити «інфотейнмент», не відступаючи від канону істинності та серйозності.

 

Тамас Геллерт, використовуючи приклади та практичні вправи, розповість:

 

  • як зробити журналістський матеріал популярним, але не «жовтим»;
  • як правильно переплітати різні літературні стилі висвітлюючи гостросоціальні теми;
  • як журналіст може допомогти вирішити соціальні проблеми своїми роботами;
  • як плітки та стереотипи використовують журналістів.

 

Час:  31 травня 2011 з 14.00 до 17.00

 

Місце: м. Київ, Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12-14 (колишня вул. Івана Мазепи, 28-30)

 

До участі запрошуються: журналісти, редактори, рекламісти, PR-менеджери, медіа та громадські активісти, загалом усі, кому цікава соціальна реклама та маркетинг, соціальна журналістика,  висвітлення соціальних проблем.

 

Умови участі: майстер-клас безкоштовний та відкритий для учасників Мережі соціальної журналістики,  професіоналів, які працюють у сфері соціальних комунікацій.

 

Реєстрація обов'язкова! Для участі у майстер-класі необхідно заповнити реєстраційну анкету на блозі  http://sotsialka.livejournal.com/5858.html. Заявки приймаються до 13.00 30 травня 2011 року. 

 

Результати відбору: Учасники отримають підтвердження реєстрації в залежності від наявних місць у понеділок 30 травня після 14.00. 

 

Довідка про спікера: 

 

Геллерт Тамас (Gellert Tamas) є одним з найпопулярніших журналістів у Швеції. Наразі Тамас працює у провідних ЗМІ Швеції: щоденній газеті Dagens Nyheter та телеканалі  TV4. Автор бестселеру «Лазерна людина - історія про Швецію» (Lasermannen - en berättelse om Sverige), що базувався на реальній історії про те, як емігрант в 1991 році розстрілював перехожих у Стокгольмі. Геллерт  аналізував проблему на рівні того, що вплинуло на ріст ксенофобії у країні, уникаючи популістських спекуляцій, і це глибоко зачепило мільйони читачів. Книга отримала нагороду Kristallen та була екранізована на ТБ. Його друга книга «Апатична» (De apatiska) присвячена правам дитини. Вона розповідає через історію одної дівчинки, як бюрократи, ліниві журналісти, лікарі та психіатри штучно створюють поняття "безнадійних апатичних дітей ". 

 

Із запитаннями звертайтеся до Ольги Сушицької, моб. 067-243-63-55, e-mail sotsialka@gmail.com

 

Довідка:

Майстер-клас проводиться в рамках Мережі соціальної журналістики, яка дає можливість ознайомлюватися з найкращими європейськими та українськими практиками, знаннями та обмінюватися досвідом задля розвитку соціальної журналістики в Україні. Мережа ініційована програмою ЄС «Права жінок та дітей в Україні». Ставайте учасником Мережі тут http://sotsialka.livejournal.com/

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду