14 квітня у медіа-кіноклубі «На Сіновалі» - прем’єра фільму про Анну Політковську

10 Квітня 2008
23767
10 Квітня 2008
10:54

14 квітня у медіа-кіноклубі «На Сіновалі» - прем’єра фільму про Анну Політковську

23767
14 квітня у медіа-кіноклубі «На Сіновалі» - прем’єра фільму про Анну Політковську
14 квітня о 17.30 у Медіа-кіноклубі «На Сіновалі» (м. Київ, Саксаганського 40) відбудеться прем’єрний показ фільму «Анна. Сім років на передовій» (Нідерланди 2008, 78 хв., режисерка Маша Новікова). Захід проводить фонд ім. Фрідріха Еберта (Регіональне представництво в Україні та Білорусі) спільно з Київською медіа-профспілкою.
 
До участи у заході запрошений письменник і перекладач книги Анни Політковської «Друга Чеченська» Іван Андрусяк, екс-голова політвиконкому партії «Ліберальна Росія» Хамід Дельмаєв, українські журналісти, які знали Анну й журналісти-документалісти.
«Анна. Сім років на передовій» – це фільм, що відкрив 10-й кінофестиваль Amnesty International (AIFF), адже цьогорічний кінофорум присвячений активістам з прав людини. «Надзвичайно сміливий фільм» – так окреслив стрічку керівник Голандської секції Amnesty International Едуард Назарський під час європейської прем’єри фільму наприкінці березня в Амстердамі.
 
Фільм – це життєвий шлях Анни, переданий з допомогою документальних сцен й через спогади друзів та колег. Ми побачимо: Галину Мусалієву, яка працювала з нею в одній кімнаті в редакційному офісі «Нової газети», Лідію Юсупову, юристку з Грозного, яка багато років провела,  розшукуючи зниклих людей у Чечні, і – одержала у 2004 році престижну нагороду Мартіна Енелса; В’ячеслава Ізмайлова, ще одного колегу з «Нової газети», котрий розпочав власне розслідування вбивства Анни.
 
В якості спеціального кореспондента видання «Новая Газета» останні роки свого життя вона проводила розслідування військових злочинів та порушень прав людини в Чечні та в інших регіонах Росії. Ці важки та сумні роки Анна невтомно критикувала президента Путіна з таких місць, як Грозний чи Беслан, куди заводив її журналістське покликання й переконання.
 
Голандсько-російська документалістка Маша Новікова працює над темою правозахисного руху в Росії та Чечні. Її документальні фільми «Грішний янгол» і «Троє товаришів» показані на багатьох міжнародних фестивалях. Нині Новікова працює над стрічкою про шахіста й політика Гаррі Каспарова.
 

За акредитацією та додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до Ольги Веснянки, ukrvesna@online.ua, 8 050 334 66 04. Кількість місць для журналістів обмежена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду