Рада прийняла за основу законопроект про громадські організації

16:45,
17 Травня 2011
17467

Рада прийняла за основу законопроект про громадські організації

16:45,
17 Травня 2011
17467
Рада прийняла за основу законопроект про громадські організації

Законопроект № 7262-1 «Про громадські організації» взято за основу. За таке рішення парламенту 17 травня проголосував 251 народний депутат. Нагадаємо, авторами цього законопроекту є народні депутати Юрій Мірошниченко, Андрій Шевченко, Леся Оробець та інші.

 

Альтернативний законопроект № 7262, який ініціювали Володимир Мойсик, Володимир Карпук і Олег Гуменюк, у сесійній залі не підтримано.

 

Нагадаємо, у жовтні 2010 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію №17552010 «Функціонування демократичних інститутів в Україні», де визнала скорочення громадянських прав і тиск влади на медіа. Був визначений чіткий перелік законів, які необхідно ухвалити для забезпечення правових гарантій реалізації прав людини та демократичного розвитку, в тому числі і новий закон «Про громадські організації».

 

Законопроект «Про громадські організації» має на меті спрощення реєстрації і діяльності ГО, які є основною базою громадянського суспільства. Чинне законодавство «Про об'єднання громадян» ставить завади громадській активності.

 

Ухвалення цього законопроекту дозволить громадським організаціям створюватися і діяти по-європейськи, зазначав у статті для ТК керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду