Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня

31 Липня 2022
1203

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1203
Боротьба з російською пропагандою, вбивство українських військовополонених в Оленівці та заборона пунктам обміну виставляти на табло поточний курс валют.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

У блоці «Ради» про санкції та вплив війни на світову й українську економіки говорили з професором макроекономіки Михайлом Кухаром, експертом з міжнародної економіки Іваном Усом, дипломатом Олександром Левченком, експертом з економічних та політичних питань Георгієм Біркадзе та директором енергетичних програм Центру Разумкова Володимиром Омельченком.

Радника голови Офісу президента Сергія Лещенка запросили на розмову про російську пропаганду та проблему поширення фейків. Росіяни вважають себе християнами, проте всі їхні вчинки суперечать будь-яким релігійним канонам, сказав Лещенко. Він вважає, що власне всередині Росії протидіяти пропаганді неможливо. Шляхи опору та протидії треба продумувати та реалізовувати на території поза межами РФ, зокрема поширювати правдиву інформацію про злочини росіян в Україні для народів Латинської Америки та Африки.

У блоці Суспільного зі старшою дослідницею Zentrum Liberale Moderne Марілуїзе Бек обговорили різні аспекти постачання німецького озброєння Україні та німецько-російські відносини. Попри всі злочинні дії Росії у 2014 році, визнала Бек, у 2015 році Німеччина все ж уклала угоду з РФ про «Північний потік-2». І це при тому, що вже під час запуску «Північного потоку-1» звучали думки про те, що росіяни його використовуватимуть для здійснення свого геополітичного тиску.

Законопроєкт про іспит для охочих набути українське громадянство у гостьовій студії Суспільного обговорили з міністром Кабінету міністрів Олегом Немчіновим.

В етері національного марафону показали інтерв’ю з дружиною президента України Оленою Зеленською. Зокрема, з першою леді розмовляли про те, як берегти своє психічне здоров’я в умовах повномасштабної війни, та про її участь у фотосесії для журналу Vogue.

У блоці ICTV/СТБ засновниця ініціативи з інформаційної гігієни «Як не стати овочем» Оксана Мороз пояснювала найбільш часті сценарії, за якими  росіяни здійснюють пропагандистські зливи інформації. Поширення та жваве обговорення інформаційних вірусів, які запускає РФ, часто грають на руку власне російським терористам, пояснила експертка. Треба зважати й на те, що паралельно із інформаційними вкидами Росія запускає спецоперації, що мають на меті розгойдати ситуацію всередині України.

Керівник аналітичного напряму мережі «АНТС» Ілля Несходовський в етері нацмарафону дав своє бачення заборони обмінним пунктам валюти виставляти на своїх табло інформацію про поточний курс. Такою забороною НБУ хоче знизити панічні настрої українців та можливий ажіотаж щодо купівлі валюти, вважає експерт. Втім, зазначив Несходовський, ця заборона навряд чи суттєво вплине на обсяги купівлі валюти в Україні.

У блоці «Інтера» члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олександра Бурмагіна запросили поговорити про новий закон про медіа. Серед іншого, гість розповів, що ті, хто готував текст цього закону, балансували між вимогами ЄС та розумінням специфіки українського медіаринку. При цьому дбали про ліберальне регулювання діяльності онлайн-ЗМІ, аби ті могли спокійно почуватися, коли запускають свої проєкти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1203
Читайте також
01.08.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 223
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду