Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня

27 Липня 2022
1226

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1226
Ситуація в регіонах України, ймовірність нападу Білорусі та перехід до другої фази війни.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

У блоці «Інтера» транслювали новинні сюжети та повторили частину етеру попередньої доби.

Військовий експерт Олександр Мусієнко у блоці «1+1» коментував поточну ситуацію на українсько-білоруському кордоні і постійні навчання, які проводять військові сили Білорусі. Мусієнко розповів, що білоруси спільно з росіянами регулярно проводять розвідку українських позицій. На думку експерта, Путін, ймовірно, хоче використати білоруську армію для удару по країнах НАТО, проте на кордонах досі немає достатньої кількості військових.

До гостьової студії «1+1» також запросили голову фонду Ігоря Палиці  «Тільки разом» Катерину Шкльоду. З нею говорили про адаптацію дітей-переселенців та їхній психологічний стан. 

Крім цього, у гостьовій студії «1+1» за участі начальника відділу організації піротехнічних робіт ДСНС України Сергія Реви провели інструктаж щодо того, як визначати небезпечні міни та боєприпаси та як поводитися у випадку їх знаходження.

Команда «Ради» організувала виїзну студію у Великій Димерці на Київщині. Про ситуацію у регіонах говорили з головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим, речником Одеської ОВА Сергієм Братчуком, головою Сумської ОВА Дмитром Живицьким, міським головою Харкова Ігорем Тереховим, пресофіцером Миколаївської ОВА Дмитром Плетенчуком та іншими представниками регіональних органів влади.

Радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов у гостьовій студії «Ради» відповідав на питання про військовополонених та обмінний фонд, перехід війни у другу фазу, знищення боєприпасів і командних пунктів ворога та позиційні бої. Смірнов зокрема сказав, що наразі завдяки успішному плану Генштабу вдалось зупинити наступ росіян та знищити їхнє тилове забезпечення.

У блоці Суспільного голову Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольгу Герасим'юк запросили, щоб обговорити деталі закону про медіа. Вона наголосила, що критика закону має бути конструктивною і компетентною. Також вона додала, що скептично ставиться до критики існування НСЖУ. 

Крім цього, Суспільне показало інтерв’ю з новою міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович. Серед іншого з нею говорили про нововведення, пов'язане з добровільним збільшенням власного пенсійного внеску, що дозволить підвищити розмір пенсій зараз та виплачувати у майбутньому більші пенсії.

О 21:30 в національному етері розпочався показ нової серії з циклу «Україна. Повернення своєї історії» виробництва «1+1 продакшн».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1226
Читайте також
30.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 306
28.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 002
26.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 180
25.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 264
24.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 232
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду