Начинаются выборы…

2 Липня 2007
7618

Начинаются выборы…

7618
Главные темы новостей 25 июня – 1 июля 2007 года.
Начинаются выборы…

Понедельник, 25 июня

Главные темы – визит Президента в Стамбул, заседание ЦИКа, заявление Секретариата Президента по спикеру Александру Морозу.

 

«Новини», Первый национальный

В студии – Андрей Смиян. Начинают с поездки Президента в Стамбул, через следственный эксперимент с участием майора Николая Мельниченко выходят на заявление Секретариата Президента по спикеру Александру Морозу. Затем уходят на внятный, со всеми точками зрения, сюжет Ирины Маркиной по заседанию ЦИКа.

 

 

«Підсумки», ТРК «Эра»

В студии – Руслан Полищук. Начинают с ЦИКа. Руслан Полищук говорит внятно: «Підсумок: за східними, південними та центральними регіонами закріплено представників ЦВК, призначених за квотою коаліції, північні, західні області та Київ контролюватимуть члени від опозиції». Потом через последние социологические опросы выходят на визит Президента в Стамбул. Не забыт и собственник «Эры» Андрей Деркач. В сюжете Виктора Цвилиховского – аж два его синхрона: «Андрій Деркач, генеральний директор ДК "Укратомпром", президент ДК НАЕК "Енергоатом": "Мы рассматриваем вопрос развития площадки по строительству четвертого блока. Естественно, хочу подчеркнуть, что все решения принимаются согласно действующего законодательства Верховным Советом Украины на основании выводов государственной экспертизы, на основании выводов Государственного комитета ядерного регулирования и согласно проектов и условий. То есть, до этого промежутка времени нам нужно провести большую работу". Андрій Деркач, генеральний директор ДК "Укратомпром", президент ДК НАЕК "Енергоатом": "За прошлый год 13 специалистов уволено. Мы эту проблему будем решать совместно с областной администрацией, с профсоюзами путем выделения беспроцентных кредитов на покупку, приобретение жилья для молодых специалистов или специалистов, которые будут готовы работать в Южноукраинске. Ценная политика – это приоритет номер 2 после безопасности в работе компании"».

 

«ТСН», «1+1»

В студии – Наталья Мосейчук. Начинают со встречи финансистов по поиску денег на «Евро-2012», уходят на ЦИК внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Александра Шилко, дают последнюю социологию, и здесь Наталья Мосейчук в акцентах демонстрирует собственную «оранжевость»: «Серед інших результатів – все ще (выделено нами. – Н.К.) високий рейтинг довіри у прем’єра. Віктору Януковичу довіряють майже 45%». И опять «оранжевость» в словах Натальи Мосейчук: «Не засмагати, а вибудовувати комфортну для України енергополітику, до Туреччини полетів Президент Віктор Ющенко». Валентина Степановна попросила?

 

«ТСН», «1+1», ночной выпуск

В студии – Виталий Гайдукевич. Начинают с ЦИКа, повторяют сюжет Александра Шилко, повторяют социологию, дают о Президенте в Стамбуле.

 

«Подробности», «Интер»

В студии – Руслан Сеничкин. Начинают с ЦИКа, дают две точки зрения – представителей коалиции и оппозиции, дают заявление Виктора Балоги, дают и визит Виктора Ющенко в Стамбул.

 

«Факти», ICTV

В студии – Елена Фроляк. Начинают с ЧП, уходят на визит Президента в Стамбул, дают внятное включение Олега Гулыка, дают заявление Виктора Балоги, но… Очень похоже на «джинсу» вот это место сюжета Ларисы Коваль: «63-метрову будівлю компанії "Київстар" славетний француз Алан Робер, відомий у всьому світі як "людина-павук", підкорив за півгодини. Такою неординарною подією найбільший оператор зв’язку України відкриває соціальну програму "Спілкування заради майбутнього", яка присвячена десятій річниці компанії. Жанна Ревнова, керівник департаменту з корпоративних зв’язків компанії "Київстар": "Зараз "Київстар" – це найкраща компанія в Україні з найбільшою кількістю споживачів в нашій країні. Нашими абонентами є кожний другий українець. Це дійсно дуже великий шлях, і це дійсно дуже значні досягнення. Але не це головне. Майбутнє – ось, на що спрямована "Київстар"».

 

«Вікна-новини», СТБ

В студии – Сергей Попов. Начинают с ЦИКа, дают две точки зрения – представителей коалиции и оппозиции. О внутренней политике – это практически все. Нет заявления Виктора Балоги, нет социологии. Все это события, не стоящие внимания?

 

«Репортер», Новый канал

В студии – Андрей Макаренко. Начинают с визита Президента в Стамбул, переходят к ЦИКу, дают две точки зрения – представителей коалиции и оппозиции. О внутренней политике – это все.

 

«Репортер», Новый канал, ночной выпуск

В студии – Владимир Павлюк. Начинают с визита Президента в Стамбул, переходят к ЦИКу, дают две точки зрения – представителей коалиции и оппозиции, дают заявление Виктора Балоги.

 

«24 години», ТОНИС

В студии – Ирина Король. Начинают с визита Президента в Стамбул, дают внятный, со всеми точками зрения, сюжет Евгении Мотрич о ситуации в ЦИКе.

 

«Один день», К1

В студии – Андрей Богданович и Ольга Грицик. В политическом блоке начинают с ЦИК, дают две точки зрения – представителей коалиции и оппозиции, дают последнюю социологию, затем – о визите Президента в Стамбул. О заявлении Виктора Балоги не дают ничего.

 

«Вчасно», НТН

В студии – Екатерина Нестеренко. Начинают с ЧП, четвертым материалом дают заявление Виктора Балоги, потом дают ЦИК, две точки зрения – представителей коалиции и оппозиции. Дают вот это: «Центральний штаб БЮТу очолив Олександр Турчинов. Про це телеканалу НТН повідомив Йосип Вінський, який отримав посаду заступника голови штабу. За його словами, статус держслужбовця – заступника секретаря РНБО – не завадить Турчинову керувати, оскільки головування в передвиборному штабі БЮТ – робота громадська, а не комерційна. Мовляв, час для неї Турчинов знаходить після роботи основної. Йосип Вінський також додав: до виборів БЮТ уже готовий. Навіть сформовано виборчі списки блоку, лишилося їх дещо підкоригувати». И, чтобы скорригировать выпуск – еще и вот это, студией Екатерины Нестеренко: «У Луганську тривають останні приготування до відкриття музею жертв "помаранчевої" революції. Ініціювали створення закладу активісти Партії регіонів та представники однієї із молодіжних організацій області. Вони не приховують, що ця ідея народилася на противагу музеєві радянської окупації, який відкрили нещодавно». И уже потом – о визите Президента в Стамбул.

 

«Час», 5 канал

В студии – Святослав Цеголко. Гость в студии – член ЦИКа от коалиции Михаил Охендовский. Святослав Цеголко пытался получить новую информацию, но его собеседник «съезжал»: «Святослав Цеголко. Чому за коаліцією закріплено, за сьогоднішнім рішенням, вдвічі більше виборців, ніж за опозицією? Михайло Охендовський: "Ну, насправді це не має значення, оскільки закріплення виборців відбувалося не за опозицією чи коаліцією, а за членами Центральної виборчої комісії...». Вторым гостем был член ЦИКа от оппозиции Игорь Жиденко. Святослав Цеголко никак не объяснил зрителю, почему Михаила Охендовского и Игоря Жиденко нельзя было посадить вместе. И опять вышла «игра в одни ворота»: «Святослав Цеголко. Але Михайло Охендовський, який був тут перед вами, він сказав, що ці функції закріплення членів ЦВК за певними регіонами, вони буквально формальні. Він сказав, що член ЦВК не може впливати на волевиявлення у певній області. Ігор Жиденко: "Якщо додержуватися закону, то дійсно це так повинно бути. Але тоді питання: навіщо саме у такій формі були перерозподілені області? І якщо дійсно ми за чесні і прозорі вибори, а ми саме за такі, то дійсно, може, було би потрібно контролювати, скажемо, висуванцями від коаліції західні регіони, а висуванці, члени комісії від опозиції – східні регіони"».

 

«События», «Украина»

В студии – Елена Кот. Начинают с ЧП и «социалки», дают ЦИК, две точки зрения – представителей коалиции и оппозиции, дают и последнюю социологию, и заявление Виктора Балоги. Без спецопераций.

 

 

Вторник, 26 июня

Главные события дня – второй день визита Президента в Стамбул, съезд судей, заседание Кабмина.

 

«Новини», Первый национальный

В студии – Андрей Смиян. Начинают с удешевления хлеба. Несколько пиаровская, выгодная правительству студия ведущего: «У всіх регіонах країни ціни на соціальні сорти хліба впали на 5-20 копійок – до економічно обґрунтованого рівня, кажуть у Антимонопольному комітеті. Там наполягають: причин для подорожчання не було, адже запасів зерна в Україні досить. В деяких областях його навіть навмисне знищували. Винні у подорожчанні відповідатимуть. Генеральна прокуратура уже порушила 17 кримінальних справ». Затем – студия ведущего о заседании Кабмина и синхрон премьера: «Ми звикли не звертати увагу на цю брехню. Ми звикли вже спокійно дивитися на тих, хто чеше язиком, тому що він у нього чешеться. Міністру охорони здоров’я треба, можливо, попрацювати над цим питанням, спеціальні ліки виготовити». Затем внятный, со всеми точками зрения, сюжет Павла Тырского о съезде судей. И сюжет Александра Бондаренко о визите Президента в Стамбул.

 

«Підсумки», ТРК «Эра»

В студии – Руслан Полищук. Тоже несколько пиарная, выгодная правительству студия ведущего: «Подорожчання хліба знову зупинено практично в усіх областях. Ціни на соціальні сорти стратегічного продукту повернуто на рівень, що діяв до 1 червня. Українцям пообіцяли, що вони купуватимуть хліб за стабільними цінами щонайменше до наступної весни. Борошно заготували з запасом». В таком же духе выдержан сюжет на эту тему Влада Карпинского. Затем – выдержанный в пиаровских традициях сюжет Юлианы Дубовик о заседании Кабмина. Затем – внятный сюжет Александра Гурова о съезде судей. «Галимая джинса» от Андрея Деркача – студия ведущего и сюжет Виктора Цвилиховского (он, что – смотри понедельник – новый «карманный» журналист Андрея Деркача?). Руслан Полищук: «Атомна промисловість в Україні переживає ренесанс і невдовзі стане локомотивом модернізації всієї економіки. Отож чи не найголовніше для вітчизняних АЕС – покоління фахівців з новим мисленням і ґрунтовним знанням галузі атомної енергетики. Єдиним за низкою спеціальностей для галузі є Севастопольський національний університет ядерної енергії і промисловості. Високий рівень випускників визнано навіть за кордоном. Привітали майбутніх колег із завершенням навчання керівники "Енергоатому». Виктор Цвилиховский: «Півтори сотні випускників університету мали змогу не лише отримати дипломи з рук президента "Енергоатому" Андрія Деркача і почути напутні слова, але й збагатитися необхідними порадами та орієнтирами на майбутнє. Президент "Енергоатому" підкреслив: сьогодні необхідні фахівці з новими знаннями, у тому числі проектного і фінансового менеджменту, зовнішньоекономічних відносин. Андрій Деркач, генеральний директор ДК "Укратомпром", президент ДП НАЕК "Енергоатом": "Речь идет о серьезной программе модернизации всего менеджмента ядерной энергетики, промышленности, ведения современной системы координации и контроля как ключевых функций управления. Будем стремиться поддерживать наиболее талантливых, целеустремленных и подготовленных студентов". Перед керівництвом підприємств атомної промисловості країни, – зазначив Андрій Деркач, – стоять завдання створити для молодих фахівців такі матеріальні і моральні умови праці, за яких знання і досвід вчорашніх студентів використовувалися би з найбільшою віддачею. Це, власне, один із головних напрямків соціальної політики "Енергоатому"».

 

 

«ТСН», «1+1»

В студии – Наталья Мосейчук. Начинают вот так: «Політики сьогодні взяли тайм-аут. Втім не президент і прем’єр. Два державні достойники менш ніж годину тому зустрілися в аеропорті "Бориспіль", куди Віктор Ющенко прибув після візиту до Стамбула. Зустріч триває без преси. І чим викликана потреба екстреного побачення, не відомо. Очікуємо, що в підсумковому випуску "ТСН" о 23.15 зможемо поділитися подробицями». Затем – внятный, со всеми точками зрения, сюжет Елены Мацюцькой о съезде судей. Хорошо, без фанатизма, дают об удушевлении хлеба студией Натальи Мосейчук: «Хліб подешевшав. Але не скрізь. Тепер так звані соціальні сорти хліба – "український" та батон – в деяких областях коштують так само, як і до подорожчання. Про це звітує Антимонопольний комітет, який проводив перевірки хлібокомбінатів по всій Україні».

 

Молодцы, что возвращаются к началу программы: «І вже стало дещо відомо про побачення прем’єра та президента в Борисполі. Про це ми повідомляли на початку випуску. Зустріч вже закінчилася. Тривала понад годину, попри те, що, за словами керівника головного інформаційного департаменту Секретаріату Президента Лариси Мудрак, що прем’єр приїхав в аеропорт просто для того, щоб зустріти президента, і останнім часом така практика часто використовується. Про це вже відомо, що зокрема домовилися провести засідання РНБО для визначення механізму тендерних закупівель».

 

«ТСН», «1+1», ночной выпуск

В студии – Виталий Гайдукевич, который добавляет немного информации о встрече первых лиц государства: «Президент і прем’єр сьогодні мали зустріч. Її можна було б назвати терміновою. Ющенко повертався з Туреччини, а в Борисполі на нього вже чекав Янукович. Втім керівник інформаційного департаменту Секретаріату голови держави Лариса Мудрак запевнила: бориспільські зустрічі двох Вікторів починають ставати традицією. Янукович і Ющенко спілкувалися більше години. Зустріч вже закінчено, тож можна говорити і про результати. РНБО збереться позапланово визначити механізм тендерських закупівель. Крім того, зі слів речниці президента Ірини Ваннікової, сторони торкнулися питань проведення виборів, нормалізації роботи Центрвиборчкому, узгодили низку соціально-економічних питань і підготовку держбюджету на наступний рік». Повторяют сюжет о съезде судей, внятно об удешевлении хлеба.

 

«Подробности», «Интер»

В студии – Руслан Сеничкин. Начинают со съезда судей, внятным, со всеми точками зрения сюжетом Руслана Ермака, отдельно сообщают о письме Президента к съезду судей, о его визите в Стамбул. Дают и о заседании Кабмина. Дают реакцию Александра Мороза на вчерашнее заявление Виктора Балоги. Студия ведущего об удешевлении хлеба – пиаровская для правительства: «17 уголовных дел открыто по фактам нарушений на зерновом рынке Украины. И это только начало. Проверки будут продолжаться еще неделю. Об этом сообщили в Генеральной прокуратуре. Среди основных нарушений – несоблюдение условий хранения зерна, уничтожение посевов и незаконное использование ресурсов. Тем временем в Антимонопольном комитете сегодня сообщили, что рост цен на хлеб остановлен практически во всех регионах. Во всяком случае, стоимость социальных сортов сейчас на том уровне, который был до 1 июня, – сказал Алексей Костусев. А в Чернигове даже выпустили новый вид хлеба. Он дешевле на 8 копеек и стоит гривну 26 копеек. Теперь АМК намерен уделить особое внимание цене продукта номера один в больших торговых сетях и супермаркетах. Алексей Костусев, председатель Антимонопольного комитета Украины: "Внимание самое серьезное мы обращаем на эти крупные универсамы, на торговые сети. Мы хотим определить, какая доля хлеба продается там, по каким ценам, потому что есть тревожные сигналы. Я, например, вчера еще встречался с одним крупным хлебопроизводителем. Он говорит, там... не буду называть, фамилию, но у него по все стране. Он говорит: мой хлеб покупают и в этих универсамах выставляют на 20% дороже"». Сюжет Руслана Ярмолюка о пребывании Вячеслава Кириленко в Брюсселе – пиаровский для «Нашей Украины».

 

«Репортер», Новый канал

В студии – Андрей Макаренко. Начинают с ЧП в Виннице, дают заседание Кабмина, с опозданием на сутки дают последнюю социологию. Студия ведущего об удешевлении хлеба – пиаровская для правительства: «Олексій Костусєв, голова Антимонопольного комітету, каже, що знайшов винних у подорожчанні хліба. Це власники хлібокомбінатів. У їхніх діях Костусєв розгледів ознаки злочинної змови. Про це, на його думку, свідчить раптове підвищення вартості буханців на кількох підприємствах одночасно. Проте гривнею порушників не каратимуть через те, що вони вже виконали припис Антимонопольного комітету – знизили ціни на хліб до весняного рівня. Сотні правопорушень на зерновому ринку виявило прокурорське розслідування. Вже є 17 кримінальних справ. За тиждень Генпрокуратура обіцяє підбити підсумки всеукраїнської хлібної ревізії. Олексій Костусєв, голова Антимонопольного комітету: "Остановлен рост цен по всей стране. Практически во всех областях цены на хлеб вернулись на уровень, который действовал до 1 июня. В очень многих регионах мы не дали повыситься этой цене. А там, где она повысилась, цена вернулась на прежний уровень"». Но – с другой стороны – дают и негативный для правительства материал: «Залізничні квитки дорожчають. 1 липня ціна на пасажирські перевезення по Україні зросте ще на 5%. Нагадаю, Мінтранс у січні ухвалив поетапно збільшувати ціни на залізничні перевезення – щодвамісяці плюс 5%. Наступне подорожчання у вересні, а наступне у листопаді».

 

«Репортер», Новый канал, ночной выпуск

В студии – Владимир Павлюк. Переверстывается, начинает со встречи Президента и премьера в Борисполе, дают вот эту социологию: «Українці переймаються соціально-економічними проблемами в країні. Останнє соцопитування Центру Разумкова свідчить про те, що 59% громадян стурбовані зростанням цін, 42% – низькою зарплатою. До трійки найбільших проблем увійшло також безробіття. Значна частина громадян безробіттям вважають не відсутність робочих місць, а складність знайти роботу відповідної кваліфікації і з гідною оплатою. Серед решти проблем, які псують життя людям в Україні, відсутність соціального захисту пенсіонерів та багатодітних, підвищення комунальних тарифів та низька якість медицини». Повторяют о ситуации с хлебом.

 

«Факти», ICTV

В студии – Елена Фроляк. Начинают с визита Президента в Стамбул, уходят на пиарный для правительства сюжет Виталия Ковача о падении цен на хлеб и опять же на пиарный для «Нашей Украины» сюжет Виктора Сороки о визите Вячеслава Кириленко в Брюссель. Дают реакцию Александра Мороза на вчерашнее заявление Виктора Балоги. «Джинсу» напоминали вот эта студия ведущей: «Дізнатися про найкращі сімейні традиції тварин можна в захоплюючій подорожі по Київському зоопарку. Компанія Kyivstar подарувала нову екскурсію-експрес "Сімейні традиції живої природи"». И следующий за ней сюжет Алексея Кутепова.

 

«Вікна-новини», СТБ

В студии – Сергей Попов. Начинают с удешевления цены на хлеб, дают заседание Кабмина. О внутренней политике – это практически все.

 

«24 години», ТОНИС

В студии – Ирина Король. Начинают с пиарного для правительства сюжета Анны Суходоловой и Евгении Мотрич об удешевлении цены на хлеб, дают о заседании Кабмина, дают и о съезде судей. Журналист, сделавший, пожалуй, лучший сюжет на эту тему, – Галина Русин – молодец, выделила-таки этот синхрон экс-председателя Конституционного суда Ивана Домбровского: «Іван Домбровський, в.о. голови Конституційного суду України: "Критикують Президента про звільнення трьох суддів Конституційного суду – факт безпрецедентний, напевно, в історії всього людства, відколи вони існують. Критикують депутати. І тут же за кілька хвилин приймають постанову, ігноруючи те, що вони тільки що казали, що треба дотриматись процедури, треба дотриматись того. Тут же звільняють четвертого. Тепер усі з чистою совістю кажуть, що Конституційний суд себе скомпрометував.»

 

«Один день», К1

В студии – Андрей Богданович и Ольга Грицик. Начинают со встречи Президента и премьера в Борисполе, дают заседание Кабмина. Студией Ольги Грицик дают и вот эту важную информацию: «Секретаріату Президента жодні підтвердження не потрібні. Там переконані: вибори необхідні і вони будуть. Керівник Секретаріату Віктор Балога як додатковий аргумент сьогодні демонстрував лист від президента ПАРЄ Рене ван дер Ліндена до президента Ющенка. Ван дер Лінден пише, що ПАРЄ надішле на вибори 40 спостерігачів, ще 5 представників Асамблеї приїдуть до України за місяць до голосування, щоб стежити за передвиборчим процесом. Така увага з усією очевидністю доводить визнання світовою громадою необхідності проведення позачергових виборів як єдиного способу подолання політичної кризи, резюмував Балога».

 

«Вчасно», НТН

В студии – Екатерина Нестеренко. Начинают с ЧП, уходят на пиарную для правительства студию ведущей о падении цен на хлеб, дают пиарный для правительства сюжет Татьяны Коваленко о заседании Кабмина, манипулируют, сообщая о съезде судей – дают последним вот этот синхрон председателя Верховного Суда Украины: «Петро Пилипчук, голова Ради суддів України: "Навіть президент України, оцінюючи одне з рішень Конституційного суду, дозволяє собі заявити, що воно є неконституційним, в той час, як воно набрало чинності і є обов’язковим для виконання всіма"». На самом же деле, при желании, конечно, можно было найти синхрон, где критикуются все политики, а не только Президент.

 

«Час», 5 канал

В студии – Святослав Цеголко. Первый гость в студии – член Высшего совета юстиции Степан Гавриш. Разговор пошел в контексте съезда судей и стал малопонятным для непосвященных зрителей. Стандартное место диалога: «Святослав Цеголко. Раніше суддів на керівні посади призначав президент. Степан Гавриш: "Призначав президент. І це є традицією всієї Європи, між іншим. Так всюди, де є президентсько-парламентські і навіть парламентсько-президентські форми правління, саме президент призначає. Думаю, що Конституційний суд поступив необ’єктивно і досить купюрно, використавши різні обставини. По суті справи, неконституційно позбавив президента права призначати на адміністративні посади суддів, оскільки президент створює суди"». Вторым гостем был заместитель столичного главы Виталий Журавский, и разговор шел об афере «Элиты-Центра».

 

«События», «Украина»

В студии – Елена Кот. Начинают с возобновления уголовного дела против министра внутренних дел Василия Цушко. Четвертым материалом переходят к внутренней политике. Дают пиарную для правительства студию ведущей: «Цена хлеба стабилизировалась. Председатель Антимонопольного комитета Алексей Костусев сегодня отрапортовал: подорожание остановлено почти по всей Украине. Стоимость социальных сортов хлеба вернулась на уровень, действовавший до первого июня. В некоторых регионах введено госрегулирование торговых надбавок. Отслеживать цены на хлеб АМК будет в крупных торговых сетях. Причиной необоснованного повышения цен Алексей Костусев считает политическую ситуацию. Алексей Костусев, председатель Антимонопольного комитета Украины: "Сегодня такое время, что уже, как бы, Верховная Рада то ли есть, то ли ее нету. Правительство работает, но сейчас вот, значит, выборы. И, в общем, такая вроде бы ситуация, что как раз власти, власть ослабла, а как раз под шумок то мы и на 20 копеечек накрутим там, 10 копеечек прибавим там"».

 

Но рядом – и это: «А жители Черновцов продолжают покупать дорогой хлеб. Стоимость буханки в городе снизилась лишь на 4 копейки и то не везде. Хлебокомбинат объясняет рост цен на свою продукцию подорожанием энергоносителей, муки и повышением зарплаты работникам. На удешевление производители хлеба идут крайне неохотно. Виктор Лащак, начальник Черновицкой областной инспекции по контролю за ценами: "Інші виробники, крім хлібзаводу, поки що ведуть політику спостереження. Вони дивляться, як же ж відбувається пониження ціни на хліб. І я думаю, що все ж таки конкурентне середовище, конкуренція заставить їх знизити на їхню продукцію ціну"». Дают о заседании правительства, о последней социологии, о съезде судей, без спецопераций.

 

 

Среда, 27 июня

Главные события дня – новые инициативы Президента Украины, закрытие сессии парламента, итоговая пресс-конференция премьера.

 

«Новини», Первый национальный

В студии – Андрей Смиян. Начинают с новых инициатив Президента, внятным сюжетом Павла Тырского, сюжетом Ирины Маркиной дают о закрытии сессии парламента. Точки зрения оппозиции нет. Сюжетом Ирины Герасимовой дают об итоговой пресс-конференции Президента.

 

«Підсумки», ТРК «Эра»

В студии – Руслан Полищук. Начинают сюжетом Юлианы Дубовик о закрытии сессии парламента (есть точки зрения и коалиции, и оппозиции), уходят на итоговую пресс-конференцию премьера сюжетом Виктора Цвилиховского, студией ведущего дают инициативы Президента. Рядом «не забывают» сообщить следующее. Руслан Полищук: «Російська мова стане другою державною, судді набиратимуться на конкретний термін, Україна назавжди закріпить свій нейтральний статус. Усе це станеться, якщо буде затверджено проект Конституції, напрацьованої комуністами. Щоправда, Компартія збирається внести документ на розгляд Верховної Ради лише в наступному скликанні. Серед суттєвих новацій, які містяться в проекти Основного Закону – перехід суто до парламентської форми правління. При цьому всі функції та обов’язки, які нині перекладено на главу держави, пропонується передати частково спікеру, частково президії Ради. Такий підхід, на переконання лідера КПУ, не призведе ні до тривалої "спікеріади", ні до узурпації влади. Петро Симоненко, голова КПУ: "Справа в тім, що Верховна Рада створює коаліцію, а коаліція практично обирає голову Верховної Ради і затверджує уряд. Тобто колегіальна відповідальність конкретних політичних сил за реалізацію своєї програми, яка є об’єднаною за результатами виборів». Выпуск без синхронов Андрея Деркача, что радует.

 

«ТСН», «1+1»

В студии – Наталья Мосейчук. Начинают сюжетом Ольги Кашпор о закрытии сессии парламента (без точки зрения оппозиции), дают о новых инициативах Президента.

 

«ТСН», «1+1», ночной выпуск

В студии – Виталий Гайдукевич. Начинают с новых инициатив Президента, продолжают разговором с гостями студии – регионалом Вадимом Колесниченко и Романом Зваричем – представителем Президента в парламенте. Важное место диалога: «Віталій Гайдукевич. Зрозуміло. Дякую. Пане Вадиме, минуло майже півдоби, як ідея була президентом озвучена. Реакції Партії регіонів не надійшло до цього часу. Фактично ви будете першим. Чому? Вадим Колесніченко: "Потому, что я могу сказать следующие слова, которые должны понять наши граждане и жители Украины. Дело в том, что, конечно же, дело Евгения Петровича Кушнарева, хоть он и погиб трагически, не умирает. Но, наверное, не президенту поддерживать идею двухпалатного парламента, которая была инициирована в прошлом году Евгением Петровичем Кушнаревым, обсуждалась в Партии регионов". Віталій Гайдукевич. До того ще Кучма цим займався. Вадим Колесніченко: "Дело в том, что Кучма в одной транскрипции рассматривал, а Евгений Петрович Кушнарев предлагал идею двухпалатного парламента, как прообраз федерализации нашего государства. И на тот момент Партия регионов сделала правильный, прагматический вывод в том плане, что идея двухпалатного парламента – это стратегическая, но не тактическая задача"». Повторяют сюжетом Ольги Кашпор о закрытии сессии парламента (без точки зрения оппозиции).

 

«Подробности», «Интер»

В студии – Руслан Сеничкин. Начинают с инициатив Президента, уходят на реакцию премьера, на его итоговую пресс-конференцию внятным сюжетом Ольги Клюевой, дают сюжетом Виталия Ермака о закрытии сессии парламента (нет точки зрения оппозиции).

 

«Репортер», Новый канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7618
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду