Перші успіхи. Ведучий тревел-шоу «Відвал ніг, або All інклюзив» розповів, як перші випуски почали змінювати українські міста

Перші успіхи. Ведучий тревел-шоу «Відвал ніг, або All інклюзив» розповів, як перші випуски почали змінювати українські міста

Ведучий — ветеран російсько-української війни Олександр Терен разом із зірковими гостями вже протестував на інклюзивність Вінницю, Львів та Буковель і підсвітив проблеми. А на початку четвертого випуску нам розповідає, що ж змінилося в цих містах після виходу шоу.
Перші успіхи. Ведучий тревел-шоу «Відвал ніг, або All інклюзив» розповів, як перші випуски почали змінювати українські міста
Перші успіхи. Ведучий тревел-шоу «Відвал ніг, або All інклюзив» розповів, як перші випуски почали змінювати українські міста
28 Бер 2024
0
989

У перших випусках ми побачили очевидне: в українських містах таки є проблеми. Навіть якщо щось і зроблено з думкою про людей з інвалідністю, бачимо незручні та непристосовані дороги, міський транспорт і заклади.

Комік Василь Байдак, сівши в крісло колісне у Вінниці, зробив висновок, що наші міста дуже потребують того, щоб їх робили інклюзивними. Він знав, що це важко, але не усвідомлював цього вповні. І, мабуть, багато людей так само. Та коли не усвідомлюють проєктувальники, власники закладів та всі причетні, це позначається і на якості сервісу, і на самих людях з інвалідністю.

Тоді й маємо, наприклад, пандуси, по яких у кращому випадку не заїдеш на кріслі колісному, а в гіршому — влетиш у стіну. Чи ситуації, коли людину з інвалідністю четверо й більше людей заносять у заклад, як правителів у Стародавньому Єгипті. І не всім їм це до вподоби, адже вони хочуть пересуватися самостійно, і в них має бути така можливість.

Проте є й хороші новини: після виходу шоу вже є перші зрушення! Вочевидь, харизма Олександра Терена спрацювала — він підсвічує проблеми, щедро сипле жартами, й попри всю складність теми в програмі багато легкості — через це «Відвал ніг, або All інклюзив» дивляться сотні тисяч людей і воно стає дедалі популярнішим. Тому вже можна говорити про мінімальні покращення.

Олександр Терен про це й каже в четвертому випуску, знятому з Олександрою Заріцькою з гурту Kazka. На початку шоу нам показують кружечки з телеграму, які записали Вася Байдак і Маша Єфросиніна. Медійні гості запитують у Терена, які зміни він побачив після випусків про Вінницю та Львів.

Терен каже: «У Вінниці збільшили не тільки кількість доступних трамваїв, але й з'явилися додаткові маршрути. В музеї-садибі Пирогова встановили ліфт-підйомник. Айтішники вже займаються мапою безбар'єрності, а представники міськради прийшли на екскурсію з ветеранами до Тетяни Рибак і працюють над уникненням бар'єрів. Вінниця — much love».

Після виходу випуску з Машею Єфросиніною у Львові теж відбулися зміни. Терен розповідає: «“Львівська копальня кави” зробила кнопку виклику зручнішою, проїзд було звільнено від декорацій, а пандус, який заважав потрапити у Муніципальний мистецький центр, зрізали. Львів — my boy». Усе це проілюстрували фотографіями, скриншотами із соцмереж та відео.

А далі бачимо кружечок з телеграму, який записав Володимир Дантес. «Саш, я подивився випуск з Буковелю. Ну, прикольно. Сподіваюсь, тобі сподобалось. Накатався, надивився, але я все чекаю, коли ти мене покличеш. Бо я те, ну, класний. Клич». Після цього Терен закликає підписуватись на канал, ставити вподобайки — все, що зазвичай говорять блогери, та звертається до глядачів: «Коментуйте, які ще місця потребують змін, друзі. Ми змінюємо країну разом».

І в цьому випадку це не просто пафосні слова. Адже ми дійсно бачимо успіхи тревел-шоу «Відвал ніг, або All інклюзив», завдяки якому вже відбулися перші зрушення — міста почали потроху змінюватися та стають безбар'єрними.

Фото: скриншоти з тревел-шоу «Відвал ніг, або All інклюзив»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
581
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 005
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча Марічка Падалко стала гостею нового випуску, що має назву «Я (не) держава». Разом із ведучими Наті Гресько, Катериною Мотрич та Ясею Кравченко вони говорили про те, як виховати свідомих громадян, і неочікувано (на перший погляд) дійшли до обговорення футболу.
15 Квіт 2024 19:15
517
Марина Крижня
«Антоніна»
Це сталося в нього ж на каналі, куди Емма прийшла давати інтерв'ю. Поговорили і про цензуру, і про марафон «Єдині новини» та «паторочей», які там працюють, і про роботу Слави як інтерв'юера.
13 Квіт 2024 13:00
1 033
«Антоніна»
Перше відео вийшло на ютуб-каналі проєкту 4 квітня. А гостею цього випуску стала Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.
05 Квіт 2024 20:40
173
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Гордон переважно зачитував запитання з листочка, мовляв, це не він, це журналісти написали, а люди запитали. А Морозюк спростовувала чи не кожну тезу та згадувала про хейт, бо куди ж без нього. Таким і вийшло інтерв'ю — ніби всі питання і відповіді були підготовлені заздалегідь.
20 Бер 2024 22:30
7 543
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду