Євген Клопотенко розповів, чому в Японії не хочуть відкривати ресторан з борщем

Євген Клопотенко розповів, чому в Японії не хочуть відкривати ресторан з борщем

Причина в тому, що багато японців вважають борщ російською стравою.
Євген Клопотенко розповів, чому в Японії не хочуть відкривати ресторан з борщем
Євген Клопотенко розповів, чому в Японії не хочуть відкривати ресторан з борщем
27 Бер 2024
0
3448

Про це шефкухар розповів у своєму інстаграмі й навіть прикріпив скриншоти відповіді від японських колег.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ — це російська страва”. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди.

Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує», — написав Євген Клопотенко.

А на скриншоті такий текст: «В Японії дуже поширена думка, що борщ — це російська страва. Тому погане ставлення до Росії не формує в японців хорошого враження про борщ».

Навіть важко уявити, що відчуває Євген Клопотенко, адже він був тією рушійною силою, завдяки якій борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Нагадаю, як усе було. У березні 2021 року Міністерство закордонних справ України подало номінаційне досьє «Культура приготування українського борщу» в ЮНЕСКО. Тоді її ініціатором виступив Інститут культури України, який заснував Євген Клопотенко. Він здійснив експедицію по Україні та зібрав більше 700 сторінок доказів належності борщу Україні.

Цікаво, як у Японії бачать боротьбу з поширеною думкою про те, що борщ — російська страва, якщо навіть не хочуть там відкрити український заклад з українським борщем? Питання риторичне.

Фото: Влад Нагорний, скриншот з інстаграму Євгена Клопотенка

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
476
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
954
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
757
Марина Крижня
«Антоніна»
Користувачі соцмереж знову почали обговорювати фемінітиви. Здається, ця тема невичерпна.
24 Квіт 2024 18:00
7 516
Марина Крижня
«Антоніна»
Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. Якийсь, як каже Кіпіані, покидьок створив профіль, підписався його ім'ям та додав до нього нецензурне слово.
18 Квіт 2024 17:10
562
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча мала модерувати захід на економічну тематику для великої державної компанії, яку Яна не називає.
17 Квіт 2024 16:10
1 254
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду