Оголошено кастинг! Режисерка Катерина Горностай шукає акторів для ігрового повнометражного фільму «Антонівка»

Оголошено кастинг! Режисерка Катерина Горностай шукає акторів для ігрового повнометражного фільму «Антонівка»

Стрічка розповідатиме про повоєнну Україну майбутнього.
Оголошено кастинг! Режисерка Катерина Горностай шукає акторів для ігрового повнометражного фільму «Антонівка»
Оголошено кастинг! Режисерка Катерина Горностай шукає акторів для ігрового повнометражного фільму «Антонівка»
27 Бер 2024
0
1225

Режисерка та авторка сценарію Катерина Горностай запрошує взяти участь у кастингу як професійних акторів та акторок, так і людей без досвіду віком від 20 до 30 років. Для цього потрібно заповнити гугл-форму. Як зазначають у заявці на кастинг, вміння грати на музичному інструменті вітається, але не є обов'язковим.

Нагадаємо, що її попередній фільм «Стоп-Земля», який розповідає про досвід дорослішання, багато хто відзначав за інтимність та ніжність. А ще він здобув нагороду «Кришталевий ведмідь» юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus у межах 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, а також гран-прі на 12-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

«Наш кастинг трохи відрізняється від звичного пошуку акторів. Мені цікаво познайомитися з дуже різними людьми. І хоч сценарій уже написаний, я допускаю, що мої герої і навіть, можливо, їх професії зміняться під впливом справжніх особистостей, яких ми зустрінемо. Тому неважливо, чи маєте ви акторський досвід, чекаємо ваші заявки», — сказала «Детектору медіа» Катерина Горностай. 

Вона також розповіла більше про сам фільм та персонажів: «"Антонівка" (поки що це наша робоча назва, це такий сорт яблуні) розповідає камерну історію одного деокупованого селища в повоєнному майбутньому України. Центральними персонажами фільму є молода пара, яка тільки-но почала новий етап стосунків. Тепер вони мешкають разом у домі її діда Антона (його ми будемо шукати трохи згодом).

Вони молоді і наївні. Аврора — ветеринарна лікарка, багато працює, добра і цілеспрямована, але емоційно незріла дівчина. Коли їй погано, вона не вміє попрохати про допомогу, тому відштовхує найближчих. Дарко — композитор і музикант, чуйний і відповідальний. Він безробітний, тому часто лишається вдома на хазяйстві і таким чином стає важливою частиною як дому, так і громади села».

Режисерка розповідає, що наразі вони мають фінансування лише на розробку проєкту, зокрема кастинг, пошук локацій.

«Це стало можливим завдяки Європейському фонду солідарності з українськими фільмами (ESFUF): ми отримали фінансову підтримку на девелопмент. Попереду пошук фінансування саме на виробництво. Розробляємо проєкт ми разом з нашими литовськими партнерами, а також відкриті до співпраці з копродюсерами з інших країн», — каже Катерина.

Зйомки плануються в Україні, проте коли саме вони розпочнуться — поки неясно. Катерина Горностай пояснює: «Почати знімальний період можна буде лише за наявності фінансування, тому коли точно почнуться зйомки, сказати не можемо».

Фото: moonman.com, Могилянська школа журналістики, інстаграм Катерини Горностай

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Фільм уже в прокаті, а ми з вами розберемося, кому він може сподобатися.
25 Квіт 2024 17:00
3 117
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
6 567
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
892
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 944
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Відповідь знайшлася, і доволі легко.
09 Квіт 2024 09:00
2 347
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Колись наші кінематографісти любили піарити свої стрічки фразою «перший український». Типу «перший український фільм жаху», «перша українська комедія», «перший український фільм з високим актором».
30 Бер 2024 14:20
3 412
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду