«Коли даєш собі право на помилку, тоді ти стаєш непереможним»: ведуча Тетяна Висоцька розповіла про своє ставлення до прямого ефіру

«Коли даєш собі право на помилку, тоді ти стаєш непереможним»: ведуча Тетяна Висоцька розповіла про своє ставлення до прямого ефіру

Ведуча новин на каналі СТБ, проєктів «Таємниці ДНК» та «ДНК. Свої» Тетяна Висоцька розповіла Аліні Доротюк про те, як починалась її кар'єра на херсонському телебаченні та форс-мажори, з якими стикаються телеведучі.
«Коли даєш собі право на помилку, тоді ти стаєш непереможним»: ведуча Тетяна Висоцька розповіла про своє ставлення до прямого ефіру
«Коли даєш собі право на помилку, тоді ти стаєш непереможним»: ведуча Тетяна Висоцька розповіла про своє ставлення до прямого ефіру
22 Бер 2024
0
1249

З інтерв'ю ми дізналися, що Тетяна Висоцька має медичну освіту. Після 9 класу вона пішла зі школи на курси підготовки до вступу в машинобудівний технікум. Її мама запропонувала медичне училище, і пані Тетяна погодилась.

«Якось у житті дійсно так і сталось. Я вела програму “Запитайте у лікаря”, з чого тут у мене, у Києві, і почалося "ведіння". І по життю з дітьми це виявились дійсно дуже важливі знання», — розповіла Висоцька.

Коли вона навчалася на третьому курсі медичного училища, то ходила до батька на роботу, який на той момент працював на херсонському телебаченні. Ведуча розповідає, що він її привів саме в цю сферу, і багато хто хотів би сказати, що це було по блату. Їй захотілося бути журналісткою, коли закінчувала медучилище.

«Я пішла на різні підготовчі курси в наш педагогічний університет, який зараз державний Херсонський університет, щодня обстрілюваний. Я лише рік провчилася очно, потім мені тато сказав: "Так, все, досить протирати штани. Потрібна практика, іди працюй". Я пішла на заочне і побігла з мікрофоном на всі усюди: в обласні бібліотеки на зустрічі, на якісь там заходи для дітей, на засідання облдержадміністрації. Я пройшла багато всього, і я дуже вдячна, тому що це якраз про те, щоб не просто сісти прочитати, а знати професію зсередини», — ділиться пані Тетяна.

Коли Висоцькій було 19 років, вона вела на херсонському телебаченні «Таврійські новини». І попрацювавши кілька місяців, відмовилася від роботи. А далі з нею сталися курси «Інтерньюз-Україна» для початківців-журналістів з викладачем BBC. Після цього переїхала до Києва.

Також ведуча розповіла про те, що на канал СТБ вона прийшла у 2005 році, й згадала про свої нинішні проєкти: «Коли з'явилася пропозиція з “Таємницями ДНК”, це було цікаво. На мене всі тоді так подивились, я пам'ятаю: “Тобто? Ну це ж соціалка, куди, що? Ти ж тут ведуча новин, пам'ятник живий. Куди ти там зібралась?” А для мене це було цікаво».

Аліна Доротюк хотіла більше дізнатися про форс-мажори й пригадала нещодавню ситуацію з ведучою каналу «1+1» Людмилою Барбір, яка у прямому ефірі «Сніданку з 1+1» вилаялась про свій костюм. Аліна каже: «Врешті, за 20 років чи бували форс-мажори? От як у Люди Барбір сталося нещодавно».

На це пані Тетяна відповіла: «Ну, аж так — ні, але знаєте, сьогодні не сталося, а завтра може статися. Я прекрасно розумію, що ми всі тут ходимо під одним прямим ефіром, так би мовити. Прямий ефір прекрасний тим, що ти не можеш затриматись, тебе не може затримати геніальний режисер, який не може ніяк виставити світло або йому дуже треба зараз змінити декорацію чи ще щось і так далі.

"Тут і зараз" — це дуже класне відчуття. Коли ти відчуваєш, що не маєш права на помилку. Оце було спочатку: ти не маєш права на помилку. А потім помилився, а потім боїшся помилитися — і як понесло, як понесло... Там букви заплуталися, інтонація пішла — все, зламала підводку. І потім: ну і що? Жива? Жива. Ну що, помилятися можна? Можна. І коли уже даєш собі право на цю помилку, от тоді ти стаєш уже непереможним. Коли тебе вже починають хейтити, приходити щось казати — ти такий: та, всі помиляються, що ти зробиш?».

З помилок Тетяна Висоцька та Аліна Доротюк перейшли до хейту. Аліна запитала, чи пані Тетяна читає коментарі на ютубі під випусками своїх шоу та за що її хейтять.

Ведуча говорить, що інколи читає, що пишуть люди: «Ну люди ж дуже різні. Деякі дякують, і це дуже важливо і цінно, а деякі... На початку "ДНК.Свої", коли ми вже переформатували випуск, формат, уже зрозуміли, як ми будемо здійснювати наші пошукові операції і як це будемо подавати і так далі. Отже, запустились, вийшли перші програми, люди пишуть: "Ведуча вже не та. Це що, війна? Подивіться, яка вона, як вона роз'їлась"».

Розмова вийшла цікавою та сповненою поваги інтерв’юерки та гості одна до одної. Вони обговорювали емоційно складний проєкт «ДНК.Свої» та надмірну емпатію Тетяни Висоцької до своїх гостей, історію кохання з чоловіком, який зараз у лавах ЗСУ, навіть згадали марафон «Єдині новини», до якого в Аліни Доротюк багато питань (і вони одна з одною не боялися не погоджуватися), інформаційну війну та повернення тимчасово окупованих територій.

Фото: ютуб-канал Аліни Доротюк

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
«Антоніна»
Подія трапилась 28 квітня біля Українського дому, в якому проходила виставка Алли Горської «Боривітер» та показ фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс».
29 Квіт 2024 17:00
24
Лєна Чиченіна
Сподіваюся, ця розмова дасть відповідь на багато питань, які активно обговорюються серед представників кіно- та серіальної індустрії.
28 Квіт 2024 13:00
1 176
Катерина Городнича
«Антоніна»
У світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
688
Катерина Городнича
«Антоніна»
Секція серіалів 19-го конкурсу Держкіно зібрала невеличкий гурток продакшенів, сценаристів і режисерів (до десятка), які рясно розпорошені по всіх 25 заявках розділу.
19 Квіт 2024 17:00
4 248
Марина Крижня
«Антоніна»
Кіберспортивний та спортивний коментатор став гостем нового випуску програми «Пряма червона» з Фоззі та Валерієм Літонінським. Вілат багато говорив про проблеми спортивної журналістики, поностальгував за програмами на телебаченні та зачепив питання грошей.
18 Квіт 2024 16:00
702
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду