Про сквірт, арешт Гринкевича та подарунки. Художниця Соня Морозюк дала інтерв'ю Дмитру Гордону

Про сквірт, арешт Гринкевича та подарунки. Художниця Соня Морозюк дала інтерв'ю Дмитру Гордону

Гордон переважно зачитував запитання з листочка, мовляв, це не він, це журналісти написали, а люди запитали. А Морозюк спростовувала чи не кожну тезу та згадувала про хейт, бо куди ж без нього. Таким і вийшло інтерв'ю — ніби всі запитання й відповіді були підготовлені заздалегідь.
Про сквірт, арешт Гринкевича та подарунки. Художниця Соня Морозюк дала інтерв'ю Дмитру Гордону
Про сквірт, арешт Гринкевича та подарунки. Художниця Соня Морозюк дала інтерв'ю Дмитру Гордону
20 Бер 2024
3
7553

Інтерв'ю починається з того, що Дмитро Гордон і Соня Морозюк перших 15 хвилин спілкуються онлайн та встигають поговорити про її знайомство з Романом Гринкевичем. Потім ведучий не витримує і домовляється про зустріч віч-на-віч. Ми встигаємо побачити собаку Соні. Може, якраз для цього вони й почали інтерв'ю саме онлайн — бог його знає.

А далі ми бачимо прекрасну рекламу телеграм-каналу пана Дмитра, яка починається з того, що він наче Джеймс Бонд знімає темні окуляри та каже: «За мною Майдан, за мною Хрещатик». Кращого переходу до офлайн-інтерв'ю і не придумаєш. І вже після цього Морозюк і Гордон сидять одне навпроти одного та продовжують спілкування (хоча деякі питання повторювались, наприклад, про знайомство з Гринкевичем).

Соня розповідала про свій творчий шлях, який почався зі школи та художнього ліцею, і ділилася тим, що їй подобається зараз ходити заплямованою від фарби. «Це, знаєте, такі ознаки продуктивності», — каже Соня. «Останнім часом ви точно заплямована, я вам скажу», — зауважує Дмитро і хихоче. Це було дуже добре.

Прийшла вона, до слова, у футболці з написом: «Не даю без декларацій». Але її показали лише раз.

Загалом вайб від інтерв'ю такий, ніби Дмитро Гордон намагався поставити якомога більше запитань за короткий проміжок часу і не надто переймався відповідями. На 35-ій хвилині Соня сама його зупинила та перепитала попереднє запитання, бо пана Дмитра вже понесло — він почав ставити наступне, не дочекавшись повної відповіді. До речі, він серйозно підготувався — сидів з папірцями та зачитував уривки зі статей, згадував журналістів, які писали про художницю. Ніби ці запитання ставить не Гордон, а люди.

Таке ми вже неодноразово бачили не тільки в пана Дмитра. Згадати хоча б інтерв'ю Насті Каменських у Маші Єфросиніної, чи Анастасії Арестович у блогерки Олицької. Інтерв'юерки ставлять запитання дуже обережно, по кілька разів наголошуючи на тому, що це, мовляв, не вони запитують, а люди таке кажуть. Зазвичай подібні розмови скидаються на те, що зірка прийшла відбілитися сама чи відбілити свого чоловіка.

Ось і в інтерв'ю Гордону Соня Морозюк постійно заперечувала та спростовувала всю інформацію, яку раніше про неї писали в ЗМІ. Навіть не здивуюся, якщо вони заздалегідь підготували і запитання, і відповіді.

Морозюк розповіла, що всього досягла сама. Наприклад, рекламу її виставки показували на найбільшому світлодіодному екрані України в ТРЦ «Гулівер» (вартість ролика майже мільйон гривень, каже Дмитро Гордон) і вона за це нічого не платила. Бо між нею і ТРЦ підписаний меморандум.

Щодо машини Porsche — Соня наголошує, що вона її купила ще у 2015 році й авто було не нове. Боже, ну як так? А люди ж казали, що це все їй подарував Гринкевич. А майстерня-галерея, яку Морозюк придбала за 250 000 доларів, насправді, за її словами, коштує 4,6 млн гривень (і це, мовляв, далеко не 250 000 доларів) і взагалі частину грошей вона позичила у свого тата. Щось мені здається, що Соня прибідняється, адже в інтерв'ю каналу СТБ вона сама називала суму 250 000 доларів.

Також Соня розказала, що квартири, на які ДБР наклало арешт, насправді належать її батькам і вона тільки має там частку. А з Романом Гринкевичем художниця розійшлася в смс ще до оголошення йому підозри. І всі подарунки, які він їй дарував — кольє Cartier та обручку, — вона вирішила продати та передати гроші Євгену Карасю. Свята людина.

В інтерв'ю знайшлося місце не тільки корупційним скандалам, а й розмовам про хейт, Оксану Марченко і сквірт (добре, що не сквірт Оксани Марченко). Дмитро Гордон пригадав меми про Морозюк, коли її порівнювали з дружиною Медведчука, яка поїхала цілувати ноги Путіну. Соня, вочевидь, не дуже зрозуміла жарти та порівняння і сказала: «Для мене взагалі трошки дивно, чому наше суспільство майже канонізувало Марченко. Ну ви з кого взагалі героя зробили? Я ж бачила, що писали, що типу от любов Марченко — вона справжня. Ну оце справжня жінка. Я просто це читала. І думаю: ну ви точно не з тієї жінки робите героїню. А мемчики були смішні, так».

Дмитро Гордон ще запитував, чи прийде Соня на суд до Гринкевича. Вона вирішила відповісти красиво (спойлер: не прийде, але в житті ж може трапитися що завгодно) і порівняла себе та Гринкевича з перформеркою Мариною Абрамович та Улаєм, які через багато років після своїх стосунків сиділи одне навпроти одного та плакали.

Соня також розповіла про хейт (куди ж без нього?). Це улюблена тема українських зірок, які плутають (і Соня Морозюк теж) його і критику. Художниця зазначила: «Хейт був завжди стосовно моєї творчості, стосовно мене, і буде після цього інтерв'ю, і взагалі буде ще далі. Але цей хейт не зупиняє мене робити те, що хочу я, і так, як я відчуваю». Та ми вже це зрозуміли. Може, тому Соня й розповідає, що корупційний скандал ніяк на неї не вплинув, і що ніхто з нею не розірвав співпрацю, і всі друзі лишилися з нею. Хоча навіть в інтерв'ю вони згадують офіс «1+1», в якому познімали картини Соні.

Та й сам креативний продюсер Володимир Завадюк, який робить безліч проєктів на «1+1», в інтерв'ю Аліні Доротюк розповідав про те, що на його машині більше немає написів, які зробила Соня Морозюк.

А щодо сквірту — в кінці інтерв'ю раптово виринає нікому не цікавий факт про те, що Соня Морозюк має ще й такий талант. Це настільки було неочікувано, що я навіть не зрозуміла, в який момент почалося це обговорення. Соня каже, що вчені поки не довели, що ж це за рідина така. Але взагалі-то це сеча.

Загалом же ця тема дуже добре лягає в саму концепцію розмови. Адже після інтерв'ю лишається таке відчуття, ніби нам насквіртили в очі.

Фото: канал «В гостях у Дмитра Гордона»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
НИКИТА
36 дн. тому
Последнее время я наблюдаю что в украине к предателям и мародерам относятся лояльно мало того они не плохо себя чувствуют
НИКИТА
36 дн. тому
что-то слишком много внимания семье предателей
Варвара
38 дн. тому
Велике дякую авторці за статтю!!!! так влучно описали дане інтерв'ю:) особливо не можу не погодитись з останнім реченням))))) нам і правда насквіртили у вічі :)))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
392
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
609
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 013
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча Марічка Падалко стала гостею нового випуску, що має назву «Я (не) держава». Разом із ведучими Наті Гресько, Катериною Мотрич та Ясею Кравченко вони говорили про те, як виховати свідомих громадян, і неочікувано (на перший погляд) дійшли до обговорення футболу.
15 Квіт 2024 19:15
522
Марина Крижня
«Антоніна»
Це сталося в нього ж на каналі, куди Емма прийшла давати інтерв'ю. Поговорили і про цензуру, і про марафон «Єдині новини» та «паторочей», які там працюють, і про роботу Слави як інтерв'юера.
13 Квіт 2024 13:00
1 039
«Антоніна»
Перше відео вийшло на ютуб-каналі проєкту 4 квітня. А гостею цього випуску стала Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.
05 Квіт 2024 20:40
180
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду