Сергій Іванов звинуватив музичного продюсера Івана Клименка у співпраці з росіянами. Чи варто це взагалі сприймати серйозно?

Сергій Іванов звинуватив музичного продюсера Івана Клименка у співпраці з росіянами. Чи варто це взагалі сприймати серйозно?

Продюсер відповів на звинувачення, а ведучий каналу «Ісландія» дав коментар виданню «Слух» щодо цієї ситуації.
Сергій Іванов звинуватив музичного продюсера Івана Клименка у співпраці з росіянами. Чи варто це взагалі сприймати серйозно?
Сергій Іванов звинуватив музичного продюсера Івана Клименка у співпраці з росіянами. Чи варто це взагалі сприймати серйозно?
20 Бер 2024
0
1504

У новому відео на ютуб-каналі «Ісландія» блогер Сергій Іванов розповідає про музиканта, музичного продюсера та засновника лейблу Enko Івана Клименка. І називає його колаборантом, що писав пісні для російських артистів.

Сергій Іванов зазначає, що після 2014 року Іван Клименко долучався до написання пісень для росіянок Вікторії Дайнеко (наприклад, вийшла пісня у 2021 році) та Юліани Караулової (з 2016 по 2019 рік, хоча остання пісня його авторства «7 запятых» вийшла 12 травня 2022 року).

Іван Клименко не промовчав і відповів Сергію Іванову в інстаграмі. «Це не є правдою, це черговий наклеп і фейк з його сторони. Шкода, що "журналісти так якісно перевіряють інформацію"»,написав Іван.

Він пояснив, що пісню «7 запятых» продав ще у 2015 році, та навіть навів фрагмент переписки. А також визнав, що раніше співпрацював із росіянами.

«Так, я визнаю, що в минулому (задовго до повномасштабного вторгнення), на жаль, я брав участь у співавторстві пісень для артистів країни-окупанта, за що мені соромно і за що я вибачаюсь перед суспільством. Так помилявся, розумію! Але в мене не було жодної співпраці з початку повномасштабного вторгнення з будь-яким російським артистом», — додав Іван Клименко.

Сергій Іванов дав коментар виданню «Слух». На запитання «Чи є у вас підтвердження того, що Іван досі співпрацює з російськими музикантами?» він відповів:

«Нагадую, що війна почалася набагато раніше. Тисячі людей загинули до повномасштабного вторгнення. І мені, як людині зі сходу, це добре відомо. Шкода, що Івану Клименку це не було відомо, як і низці його колег.

Щодо його доказів. Навіть якщо повірити в те, що вони справжні — тому що, давайте відверто, скрин можна зробити за три хвилини на телефоні — навіть якщо вірити в справжність цього аргументу, чи не здається вам, що це мало бути оприлюднено набагато раніше, ніж коли його, вибачте, натицяли разом із його лейблом?».

Також Іванов додав: «Чи є в мене свідчення того, що він зараз співпрацює з російськими музикантами? Ну, якщо він уже почав викладати свою переписку, чи не буде логічним попросити, щоб він виклав доступ до всієї переписки? Ми тоді подивимось, співпрацює він із російськими музикантами чи ні. Але питання, як можна вірити людині, яка до цього стільки років була у комерційних тісних стосунках із росіянами, залишається».

Це взагалі, звісно, карколомна заява. Зважаючи на те, що Іванов працює разом із Володимиром Петровим, який не те що пісні писав для російських зірок, а був причетний до політтехнологій, які працювали проти України. Ось, Дмитро Гордон навіть мегарозслідування зробив нещодавно. Та й ми писали про його зашквари. Самого ж Іванова вже нераз ловили на якихось недолугих звинуваченнях. Найяскравішим було «розслідування», в якому він заявив, що до отруєння Віктора Ющенка причетні журналісти Мирослава Барчук, Віталій Портников та Сергій Руденко. 

Іванов запросив Клименка до діалогу. Мовляв, якщо він настільки потужна фігура, то знайде час і ресурси, щоби прийти в студію. «Якщо він відмовиться, я розціню це як слабкість і неспроможність захищати свою позицію, принципи. А перед суспільством постане питання: який сенс вірити вибаченням людини, яка не готова публічно захищати свої принципи», — зазначив блогер.

Поки що невідомо, чи прийняв пропозицію Іван Клименко. Але Сергій Іванов вміло маніпулює: якщо прийде, то молодець, а не прийде — це буде слабкістю. Такий собі вибір без вибору. Ще і зважаючи, що після скандалу з Аліною Доротюк та Альоною Альоною, про яких Петров з Івановим мололи різні дурниці, приходити на в'ю до цього пана почало вважатися трішки поганим тоном. 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
866
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 384
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 113
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 374
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
485
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
742
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду