Юля Юріна випустила музичне відео, у якому спалила російський паспорт

Юля Юріна випустила музичне відео, у якому спалила російський паспорт

Відеоробота вийшла на пісню «Чорна хмара», яка стала саундтреком до фільму «Лишайся онлайн».
Юля Юріна випустила музичне відео, у якому спалила російський паспорт
Юля Юріна випустила музичне відео, у якому спалила російський паспорт
19 Бер 2024
0
937

Пісня «Чорна хмара» вийшла у травні 2022 року. Це був перший текст українською, який Юля Юріна написала самостійно. Сама ж пісня — так би мовити, гнівне звернення до росіян.

Перше музичне відео, яке вийшло на «Чорну хмару», було зняте в маленькій кімнаті на тлі чорного простирадла. Як зазначала співачка, вона поставила статичну камеру та попросила волонтерів світити спеціальним обладнанням, щоб створювати різні спецефекти.

Чому ж вирішили створити нову версію відео? «Цей кліп і пісня дуже сильно відгукнулися авторам фільму "Лишайся онлайн", тому вони запропонували зробити його одним із саундтреків. Ми погодилися, і зовсім нещодавно було відзняте нове відео, з додаванням кадрів з фільму "Лишайся онлайн", яке вже єднає між собою і історію героїв фільму, і мою особисту історію, емоцію агресії, злості і ненависті до всього російського і того, що вони зробили на українській землі», — написала під музичним відео Юля Юріна.

У кінці кліпу вона спалює російський паспорт. Це дуже символічний момент для самої співачки. У січні 2024 року вона записувала відео, в якому плакала і розповідала про те, що вже багато років не може отримати громадянство України, попри те, що Юля Юріна багато робить для популяризації та розвитку української культури.

Тоді вона зазначала, що через рік у неї закінчується термін дії російських документів, які вона не зможе поновити: «В рашці мене посадять за всю мою діяльність та висловлювання, що робити, коли скінчиться строк дії посвідки на постійне проживання? Як мені працювати далі, якщо юридично моя посвідка вже не рахується як документ?».

Фото: скриншоти з кліпу, концерту «Ґвара»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
На ютуб-каналі «У ліжку» Олег Скрипка вкотре прокоментував питання мобілізації та звинуватив журналістів у тому, що вони розганяють хейт. За словами музиканта, з інтерв'ю вирізають частини. Отож він — жертва ЗМІ.
22 Квіт 2024 20:30
605
Катерина Городнича
«Антоніна»
Музикант і телеведучий Мирослав Кувалдін спільно з «Культурним десантом» випустив музичне відео «Шо будемо дуть?»
16 Квіт 2024 18:20
802
Марина Крижня
«Антоніна»
У цьому проєкті співачка планує їздити на військові позиції та готувати разом з бійцями.
16 Квіт 2024 17:15
524
Марина Крижня
«Антоніна»
Якби не сториз Тіни Кароль і Меловіна, ми б і не знали, що сьогодні святкує свій день народження Алла Пугачова.
15 Квіт 2024 22:20
1 199
Катерина Городнича
«Антоніна»
Зростає список світових суперзірок, яким зняла музичне відео режисерка Таню Муїньо. В компанію до Гаррі Стайлса, Кеті Перрі, Сема Сміта, Джей Ло та інших додалась тепер і Дуа Ліпа.
12 Квіт 2024 18:00
691
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Низка російських медіа повідомляє, що колишня українська телеведуча Регіна Тодоренко, батьки якої проживають в Одесі, отримала російський паспорт.
19 Бер 2024 21:00
9 116
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду