Жорстокі, жорстокі люди. Колишня шефредакторка каналу Медведчука звільнилася з МОЗ та пожалілася на кенселінг

Жорстокі, жорстокі люди. Колишня шефредакторка каналу Медведчука звільнилася з МОЗ та пожалілася на кенселінг

Дарія Гордійко залишила посаду завідувачки відділу комунікацій Центру громадського здоров'я МОЗ та повідомила про це у своєму фейсбуці.
Жорстокі, жорстокі люди. Колишня шефредакторка каналу Медведчука звільнилася з МОЗ та пожалілася на кенселінг
Жорстокі, жорстокі люди. Колишня шефредакторка каналу Медведчука звільнилася з МОЗ та пожалілася на кенселінг
6 Бер 2024
0
825

Дарію Гордійко призначили на посаду 22 січня 2024 року. Спершу вона не розповідала про те, ким працювала до цього. А вже у березні всі співробітники комунікаційного відділу Центру громадського здоров'я МОЗ звільнилися на знак протесту проти цього призначення. Одна з комунікаційниць, Антоніна Доломанжи, дала коментар ІМІ:

«Згадувала лише Прямий. Про ZIK не говорила. Ми це дізналися з пошуку в інтернеті. Кілька тижнів ми намагалися зрозуміти, чи адекватна вона людина взагалі. Сподівалися, що вона якось виправдається. Але впевнилися в протилежному».

4 березня Гордійко написала у фейсбуці, що йде з посади. Почала свій допис зі слів про cancel culture — культуру скасування, яка насправді в Україні не так щоби працює.

«Береш ледь не кожного медійника і починаєш дивитися, де працював (така вже в нас професія, інтернет все пам’ятає). І там — 9 з 10 — буде "Інтер", чи "112", чи "Вєсті", чи "zik", чи медіахолдинг Курченка (так Антоніна Доломанжи, "Комсомольская правда", 2018 рік?). Іноді люди помиляються. Іноді серйозно.

А іноді — коли це вигідно — видають свої маніпуляції і небажання працювати за високі принципи», — пише Дарія у своєму дописі

А далі все, як ми любимо: згадала про патріотизм та спільну боротьбу проти ворога і про те, що її чоловік наразі перебуває на війні. Усе, щоб створити лояльне ставлення до себе.

«А от зусилля сьогодні краще направити на спільну головну мету — боротьбу за перемогу. Так роблю я. Так робить моя родина. І так — моя підтримка ЗСУ не абстрактна і безособова, а дуже навіть персоніфікована — мені важко абстрагуватися, коли воює мій чоловік. Вірю в перемогу України над країною-агресором. Триматися за посади не бачу сенсу. Йду. Нам своє робити (с)», — повідомила Гордійко. 

До речі, під дописом Дарії чимало коментарів, і більшість із них — негативні. Українці вказують на те, що це не культура кенселінгу, а інститут репутації, що люди звільнялися десятками після того, як Медведчук купував телеканали, а Дарія йшла туди керувати пропагандою, і що зараз вона прикривається своїм чоловіком та його службою в лавах ЗСУ.

Гордійко згадала Антоніну Доломанжи не просто так. У своєму фейсбуці Доломанжи пояснила, чому йде з посади, та прокоментувала роботу Дарії Гордійко на пропагандистських каналах: «Людина явно була не лише в курсі проросійської пропагандистської політики каналу, а ще й безпосередньо керувала її втіленням».

Також вона написала про «кілька моментів», які можна знайти про Дарію Гордійко у відкритому доступі:

«1. Вона, підтримуючи антиукраїнську політику каналу, забороняла висвітлювати акцію протесту на Майдані Незалежності у 2019 році (суспільство протестувало проти реєстрації кандидатами в депутати Шарія та Клюєва (очільника адміністрації президента при Януковичі). Дарія відсторонила редактора, який пустив це в ефір.

2. В одному з інтерв'ю вона наголошувала, що їй важлива лише "професійність" людини, а не її політична позиція. Нагадаю, що війна з росією вже тривала!

3. Вона озвучила співробітникам каналу список людей, яких не можна показувати в ефірі».

Ця ситуація доводить, що в нас усе ще низька культура визнання помилок. Дарія Гордійко, яка має стільки зашкварів, уперто їх не визнає, натомість жаліється на культуру кенселінгу. Який був би цілком заслужений у цьому випадку.

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
858
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 369
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 108
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 364
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
480
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
737
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду