Сподобалось не всім. У соцмережах колотнеча навколо нового номеру українського Vogue

Сподобалось не всім. У соцмережах колотнеча навколо нового номеру українського Vogue

На обкладинці друкованого видання — модель Карина Мазяр та кадети Київського військового ліцею імені Івана Богуна. А героїнею диджитал-обкладинки стала військовослужбовиця Оксана Рубаняк з позивним Ксена.
Сподобалось не всім. У соцмережах колотнеча навколо нового номеру українського Vogue
Сподобалось не всім. У соцмережах колотнеча навколо нового номеру українського Vogue
1 Бер 2024
0
1753

Ясна річ, почалися бурхливі обговорення серед знавців. Одні пишуть у коментарях в інстаграмі Vogue, що «модель (цивільна людина) приміряє на себе образ військової, а хлопці з ліцею Богуна — просто створюють необхідний піксельний фон?», «чому посмішки? нам сильно весело?» (пропоную петицію щодо заборони сміятися й усміхатися). Також користувачі наголошують, що це романтизація війни, та подають ідеї, що треба було зняти чинну військовослужбовицю на фоні кадетів.

Інші ж пишуть, що в шоці від коментарів, а обкладинка хороша та несе купу сенсів. Один із відгуків: «Вестернам буде сумно і зле від крові і т.д., війна їх “втомлює”. Тому треба дозувати. Фільм “20 днів в Маріуполі”, а потім отакий Вог. Та, це повний пи*дець, але якщо хочемо просувати імідж України ззовні, просувати наратив, який йде від нас, а не від рашки, то ця обкладинка — дуже вдала». Також закликають перестати розводити зраду.

Автором обкладинок та масштабного фотоесею є британський фотограф Бретт Ллойд, який співпрацював із Dior, Louis Vuitton, Moncler, Calvin Klein та Fendi, а його роботи публікують британський та іспанський Vogue. Можливо, варто враховувати його бекграунд. Хоч він і був в Україні двічі на запрошення українського Vogue (у листопаді минулого року і в лютому цьогоріч), знімав у Києві, Харкові, за 17 км від лінії фронту в Костянтинівці, неподалік Куп’янська, в Торецьку, але він усе ще лишається фешн-фотографом.

На сайті Vogue пишуть: «Масштабний фотоесей Ukraine Today, що публікує Vogue Ukraine Edition 5, представляє незаангажований погляд митця на буденне життя в країні, де точиться війна. Герої світлин Бретта — чинні та майбутні військові, ветерани, медики, сільські священники, студенти й актори столичного Театру Франка».

Сам же Бретт Ллойд сказав: «Посеред усього лиха війни я зустрів стільки добрих і талановитих людей. Це неймовірно — яке насичене та бурхливе життя в Україні. Я хочу, щоб міжнародна аудиторія це побачила». Отож судячи зі слів британського фотографа, він не мав на меті показувати жахіття війни. Також не забуваймо, що Vogue — видання про моду. І цей випуск, імовірно, створений не для українців.

Пригадалося, як нещодавно бренд brabrabra запустив ініціативу «Одна за одну», яка мала на меті забезпечити захисниць якісною білизною для військовослужбовиць. Тоді ініціатива викликала критику через участь Олени Кравець. Мовляв, чому від імені військовослужбовиць говорить не військовослужбовиця, що було б логічно, а акторка й телеведуча?

Насправді ж для обкладинки Vogue можна було сфотографувати курсантку Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Адже дівчата там теж навчаються.

Фото: Vogue Ukraine, інстаграм, models.com

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
867
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 385
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 114
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 375
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
485
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
742
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду