Українці дочекалися вибачень. Після скасування концерту в Литві співачка LP перепросила за худі з триколором

Українці дочекалися вибачень. Після скасування концерту в Литві співачка LP перепросила за худі з триколором

Згадок про те, що Росія — країна-агресорка, немає. Але й на тому дякуємо.
Українці дочекалися вибачень. Після скасування концерту в Литві співачка LP перепросила за худі з триколором
Українці дочекалися вибачень. Після скасування концерту в Литві співачка LP перепросила за худі з триколором
28 Лют 2024
0
1532

Після скасування концерту в Литві співачка схаменулася й вирішила перепросити в українців. Записала відео, виклала сториз. Цікаво, чим би закінчилася історія, якби концерт все ж відбувся? 

«Привіт усім, хочу перепросити у моїх друзів і шанувальників з України, яких справедливо образив мій бездумний допис, в якому я подякувала російським фанатам за худі. Вони зробили його для мене, з моїм лого і російським стягом. Я глибоко шкодую про свою нечуйність цього разу. Це була помилка. Мені дуже шкода. Я хочу показати, що люблю і підтримую Україну і завжди це робитиму.

Через два роки після початку повномасштабного вторгнення Україна потребує підтримки більше, ніж будь-коли. Я завжди любитиму і підтримуватиму український народ. Прийміть мої вибачення, українці! Мені справді шкода. Знайте, що я завжди дбатиму, любитиму і підтримуватиму вас. Слава Україні», — висловилася LP.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Медіа СЛУХ ???????? (@slukh.media)

Нагадаємо, історія почалася з того, що LP виклала сториз в інстаграмі, де дякує російському фанклубу за худі з прапором Росії. Українців це очікувано обурило. Адже вона багато разів приїжджала з гастролями в Україну, а на своїх концертах після повномасштабного вторгнення виступала з українським прапором. У 2022 році у Варшаві навіть лишила автограф і напис: «I love you Ukraine. You brave beautiful people».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Maria ???????? (@lp_in_ukraine_blog)

Після цього на LP обвалився шквал критики, і відео довелося видалити. Але тоді це не змусило попросити вибачення в українців. Зате вона записала нові сториз, де розповіла, що пишається слухачами по всьому світу (мабуть, і російськими теж) й знає, що в Балтійських країнах чимало українських біженців. А в неї якраз там мав бути скоро концерт, тож вона чекає на зустріч. 

Тут уже вступилися литовці. 4 березня в місті Каунас, що в Литві, на «Жальгіріс-Арені» мав відбутися концерт американської співачки. Проте його скасували, як пишуть на сайті «Жальгіріс-Арени», «у відповідь на відео, опубліковане артисткою в соцмережах, на якому вона одягнена в светр із російською символікою, який їй подарували російські шанувальники, і радіє подарованій ними листівці, датованій 24 лютого, — під час другої річниці вторгнення агресора в Україну». 

Також у заяві йдеться про те, що «Жальгіріс-Арена» має чітку громадянську позицію — рішуче підтримує Україну. Івент-менеджер арени Мантас Ведріцкас залишив повідомлення і для тих, хто планує виступи в Литві: «Після підтвердження фактів разом з організаторами заходу Medusa Concert ми прийняли спільне рішення про скасування концерту. Цим рішенням ми хочемо привернути увагу як лонгплеїв, так і інших артистів, які планують заходи в Литві, що ми не терпітимемо повідомлень на підтримку країни-агресора».

До речі, спершу керівник Medusa Concert Ремігіус Кнабікас вважав, що це — добре спланована провокація. Проте в коментарі литовському виданню tv3.lt сказав, що не має наміру скасовувати концерт, бо співачка не висловлювалася щодо підтримки Росії. Мовляв, вона просто емоційно відреагувала на красиву історію російських фанатів, які подарували їй худі. Вони нібито давно хотіли це зробити, але не могли через карантин. 

А трохи пізніше Medusa Concert змінила свою думку, Ремігіус Кнабікас заявив: «Хочемо підкреслити, що Medusa Concert рішуче засуджує російську агресію і завжди підтримувала, підтримує і буде підтримувати Україну. Всі співробітники нашої агенції, як і вся Литва, всім серцем з розтерзаною війною країною та її героями. Тому відео, яке поширюється в інтернеті, збентежило і обурило нас так само, як і інших литовців». 

Збитків зазнали й організатори, і арена. 

Співачці LP не вдалося всидіти на двох стільцях: довелося відповідати за свої необдумані дії та визначатися — або худі з триколором зняти, або прапор України залишити. 

Фото: Thomas Niedermueller / Getty Images, інстаграм LP

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
869
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 390
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 115
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 376
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
486
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
742
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду