«Мова має значення». Ведучий Тімур Мірошниченко став амбасадором курсів української мови від Всеукраїнського Руху «Єдині»

«Мова має значення». Ведучий Тімур Мірошниченко став амбасадором курсів української мови від Всеукраїнського Руху «Єдині»

Він закликає долучитися до ініціативи усіх, хто прагне покращити свої знання з української мови.
«Мова має значення». Ведучий Тімур Мірошниченко став амбасадором курсів української мови від Всеукраїнського Руху «Єдині»
«Мова має значення». Ведучий Тімур Мірошниченко став амбасадором курсів української мови від Всеукраїнського Руху «Єдині»
24 Лют 2024
0
501

Чергові безкоштовні курси стартують уже 4 березня, а саме навчання триватиме 28 днів. Взяти участь можуть всі охочі, хто прагне підвищити грамотність, збагатити словниковий запас та удосконалити дикцію.

Щоб долучитися до програми необхідно зареєструватися за спеціальним посиланням. Навіть якщо людина живе не в Україні — це не стане перепоною для отримання знань, адже взяти участь можна з будь-якої точки світу.

«У мене є мрія, щоб в Україні всі розмовляли українською мовою, як би дивно це не звучало. Моє найближче оточення після початку повномасштабного вторгнення свідомо перейшло на українську мову. З цікавістю спостерігав за цим процесом. Тішився, підтримував друзів і допомагав, коли мене просили.

Зараз абсолютна більшість моїх друзів і рідних, які почали шлях переходу на українську мову у перші дні та місяці великої війни, щебечуть солов’їною. І на це мило дивитися та приємно слухати. Тому і вирішив підтримати Всеукраїнський Рух «Єдині». Адже їхні безоплатні курси — одна з можливостей допомогти людям, стати помічником для сотень, а може й тисяч українців, які на цьому шляху», — розповідає Тімур Мірошниченко.

Як проходитиме навчання? Кожен учасник щодня отримуватиме завдання, зможе практикуватися на розмовних клубах з професійними філологами, а також отримуватиме поради та підтримку від кваліфікованих модераторів.

Амбасадор березневих курсів Тімур Мірошниченко також додав: «Мова має значення. У мене є сотні історій з різних країн, де місцеві та іноземці, коли чують російську мову, упереджено ставляться до тих людей. Вони ідентифікують їх як росіян. Коли вони чують українську, із задоволенням комунікують, відкриті та допомагають.

Мова — це надзвичайно важливе питання самоідентифікації. Як на мене, потрібно свідомо поставитися до цього і, попри те, де ви народилися, до скількох років розмовляли іншою мовою, настав час не тільки переходити на українську мову, але й споживати українську культуру, український контент, українські товари».

Всеукраїнський Рух «Єдині» — це проєкт психологічної та освітньої підтримки у переході на українську мову. Його мета — допомогти 1 000 000 людей перейти на українську мову до кінця 2024 року. З липня 2023 року Рух «Єдині» збільшує кількість розмовних клубів української мови наживо на деокупованих територіях Херсонщини та Харківщини. А у вересні 2023 року 1+1 media в межах масштабної комунікаційної кампанії «Плюсуй українську» підписала з «Єдиними» меморандум про співпрацю.

Амбасадорами онлайн-курсів підтримки у переході на українську мову ставали відомі українці: парамедикиня, поетеса з "Азовсталі" Катерина Пташка, актор театру, кіно та дубляжу, а нині військовий ЗСУ Дмитро Лінартович, фронтмен гурту «Бумбокс», військовий ЗСУ Андрій Хливнюк.

Фото: пресслужба 1+1 media, інстаграм Тімура Мірошниченка

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
В світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
287
Катерина Городнича
«Антоніна»
Секція серіалів 19-го конкурсу Держкіно зібрала невеличкий гурток продакшенів, сценаристів і режисерів (до десятка), які рясно розпорошені по всіх 25 заявках розділу.
19 Квіт 2024 17:00
4 233
Марина Крижня
«Антоніна»
Кіберспортивний та спортивний коментатор став гостем нового випуску програми «Пряма червона» з Фоззі та Валерієм Літонінським. Вілат багато говорив про проблеми спортивної журналістики, поностальгував за програмами на телебаченні та зачепив питання грошей.
18 Квіт 2024 16:00
697
Марина Крижня
«Антоніна»
Сьогодні знову кринжуємо від згадки про «хороших» росіян у західних медіа.
17 Квіт 2024 20:00
731
Катерина Городнича
«Антоніна»
Назвали його Леоном.
16 Квіт 2024 12:20
2 904
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду