Гей рятує традиційні сімейні цінності. Як відбулася прем'єра фільму «Уроки толерантності»

Гей рятує традиційні сімейні цінності. Як відбулася прем'єра фільму «Уроки толерантності»

Попри перестороги частини запрошених, гомофоби не завітали.
Гей рятує традиційні сімейні цінності. Як відбулася прем'єра фільму «Уроки толерантності»
Гей рятує традиційні сімейні цінності. Як відбулася прем'єра фільму «Уроки толерантності»
17 Лют 2024
0
2181

Власне, пани гомофоби чомусь подумали, що Аркадій Непиталюк зняв ЛГБТКплюс-драму. Напевне тому, що серед героїв є гей. Але, як сказав мені сам режисер, тоді фільм «Довбуш» — про коней, бо вони там є. 

Але декому не йметься. До прем'єри хтось обмалював кінотеатр «Жовтень». Причому неймовірної глибини, сенсів та логіки написами.

 

Ну а вже під час показів у Харкові ледь не зірвали сеанс. 

Це чудово, що у столичному кінотеатрі «Оскар», у якому зазвичай відбуваються прем'єри, є багато охорони. Тому все минуло спокійно та адекватно. Ось і сам режисер. Нагадаю, його ми знаємо за фільмами «Припутні», «11 дітей з Моршина», «ГКЧП», серіалом «І будуть люди». 

Аркадій довго працював на телебаченні, але таки зміг вирватися в кіно. Хоча на тєлік періодично повертається — невдовзі на СТБ покажуть страшенно розрекламований серіал «Перевізниця», де він був співрежисером. Толерантність — це взагалі дуже його тема. Наприклад, кілька років тому вийшла короткометражка «Int. Kitchen. Night», в якій донька наважується познайомити свою дівчину з батьками. Вони ж, переповнені переляком та хворобливими фантазіями, чекають, що дівчата чомусь влаштують перед ними сеанс розпусти. Ну а ще є «Кров'янка», житєйська трагікомедія. Теж про знайомство з батьками. Тільки тут дівчина єврейка, а мати — трішки расистка й антисемітка. 

«Уроки толерантності» — теж житєйська комедія, й розповідає вона, по суті, саме про традиційні сімейні цінності. Родина, в якої негаразди зі стосунками та грошима, бере участь у спеціальній програмі. До них на якийсь час селиться гей Василь, не схожий на гея, яким собі дехто їх уявляє. Ще й сантехнік. Тато сімейства не розуміє: «А де ж гомосексуал?». Василь — дуже привітний та захоплюється психологією. Він допомагає новим знайомим не лише позбутися багатьох стереотипів, але й відродити любов та повагу одне до одного. Детальніший аналіз читайте в матеріалі Дмитра Десятерика. 

Ну а ми покажемо вам фотки з прем'єри. Ось Непиталюк із сім'єю. До речі, його дружина, акторка Євгенія Непиталюк грає одну з ролей у виставі «Гей-парад» Олексія Доричевського в «Дикому театрі». Як і стрічка, вона базована на пʼєсі Ігоря Білиця. 

У фільмі ж цю персонажку (маму сімейства) зіграла Олена Узлюк. В її героїні, на жаль, себе впізнає багато українських жінок, які гарують на роботі, а потім ще і вдома. Тому на втілення мрій у їхньому житті не лишається часу. 

А ось — взагалі чудове. Олександр Ярема (який зіграв тата в «Уроках толерантності») та Назар Задніпровський (який зіграв тата у «Скажених весіллях»). Персонажі надзвичайно між собою перегукуються.  

Олександр Піскунов перевтілився в сина, який у реальному житті, напевне, теж зривав би покази таких стрічок. З усіх членів сім'ї він найбільш незадоволений приходом нового знайомого.

Продюсер фільму Сергій Лавренюк прийшов із грандіозним букетом. 

А ось і його дружина, акторка та продюсерка Олена Лавренюк разом із Дімою Коляденком.

Монро у продуманому дрескоді. В інтерв'ю журналістам проводила просвітницьку роботу. 

Актор Ігор Колтовський, який днями отримав премію «Чорний лотос» за роль у виставі «Військовий концерт». Також ми його побачимо у «Перевізниці» в ролі паскудника. Ну це так, м'яко кажучи. 

Оксана Жданова, зірка вистави «Конотопська відьма», на яку майже неможливо купити квитки. За свою роботу вона теж отримала «Чорного лотоса». 

Її роздавав режисер та продюсер Олексо Гладушевський, який прийшов у футболці з написом «Шикарно». 

Директорка «Дикого театру» Ярослава Кравченко, за її ж словами, цього тижня надзвичайно соціалізувалася і приходила на багато культурних тусовок. На задньому плані — ведучий Вячеслав Соломка, який, напевне, думає, з ким ще з гостей не перекинувся смолтоком. 

Актор Роланд Мішко та режисер Дмитро Грешко прийшли не розводити теревені, а займатися справою — знімати блог про кіно. 

Дизайнерка Лілія Пустовіт та режисерка Ірина Громозда.

Фото: Максим Поліщук

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Фільм уже в прокаті, а ми з вами розберемося, кому він може сподобатися.
25 Квіт 2024 17:00
4 724
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
6 582
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
901
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 950
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Відповідь знайшлася, і доволі легко.
09 Квіт 2024 09:00
2 352
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Колись наші кінематографісти любили піарити свої стрічки фразою «перший український». Типу «перший український фільм жаху», «перша українська комедія», «перший український фільм з високим актором».
30 Бер 2024 14:20
3 469
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду