Віра Брежнєва знову проривається в Україну. Співачка стала обличчям благодійної колекції одягу від Elle та бренду деніму Aisenberg

Віра Брежнєва знову проривається в Україну. Співачка стала обличчям благодійної колекції одягу від Elle та бренду деніму Aisenberg

Поза всяким сумнівом, організатори чудово розуміли, яку реакцію це викличе. Але в таких випадках завжди рятує благодійність. В описі колекції вказали, що частину коштів від продажу спільної колекції Aisenberg та видання ELLE Ukraine відрахують на потреби Міжнародного центру підтримки жінок і дітей «Місто Добра».
Віра Брежнєва знову проривається в Україну. Співачка стала обличчям благодійної колекції одягу від Elle та бренду деніму Aisenberg
Віра Брежнєва знову проривається в Україну. Співачка стала обличчям благодійної колекції одягу від Elle та бренду деніму Aisenberg
15 Лют 2024
0
947

У колекції — об'ємні джинси та вкорочений худі з нашивкою, на якій зображені символи збереження планети, гармонії та кохання. Співачка Віра Брежнєва стала головним обличчям не тільки кампейну, а й диджитал-обкладинки Elle.

Це не перша спільна колекція одягу від одеського бренду Aisenberg та видання Elle Ukraine. У липні 2023 року вони створили одяг та аксесуари, як самі зазначали, оздоблені традиційним українським орнаментом «Дерево Життя». Тоді обличчям колекції була співачка Надя Дорофєєва. Частину коштів від продажів перераховували на потреби ЗСУ.

Про нову колекцію пишуть на сайті видання: «Від кожної проданої одиниці мерчу AISENBERG та ELLE UKRAINE здійснюватимуться відрахування на потреби Міжнародного центру підтримки жінок і дітей “Місто Добра”. Це благочинний всеукраїнський проєкт, великий комплекс надання соціальних послуг та притулку мамам із дітьми, що опинились у складній життєвій ситуації. Це не тільки міжнародний центр допомоги одиноким матерям, але й шелтер для евакуйованих сиріт, людей похилого віку, хатніх улюбленців».

Ясна річ, такий вибір моделі передбачувано викликав шквал критики. В коментарях під спільним дописом Elle та Aisenberg користувачі обурюються та запитують, хто буде наступним: Ані Лорак, Таїсія Повалій чи Світлана Лобода.

14 лютого вийшло також ексклюзивне інтерв'ю з Вірою Брежнєвою у виданні Elle Ukraine. Там вона розповідає про допомогу під час повномасштабного вторгнення, співпрацю з різними благодійними організаціями та її ставлення до критики з боку українців через її роботу в Росії.

На запитання журналістки: «Сьогодні в Україні чутливе ставлення до артистів, які до 2022 року жили на дві країни... Що з цих звинувачень ти приймаєш, а з чим не погоджуєшся?». Віра відповіла:

«Як вже стало зрозуміло, артисти — це лише вершина айсберга, яка ось так була на дві країни. Але оскільки ми у всіх перед очима, то, звичайно, найлегше щось говорити нам. І це відбувається тільки в інтернеті, в житті я зустрічаю людей, з якими ми підтримуємо одне одного, а в соцмережах — писали, пишуть і будуть писати.

Для мене найважливіше, що у скрутний час я зі своєю країною серцем і душею. Для мене це має значення. Я зробила і роблю що можу. Тільки з собою мені прокидатися кожного ранку і дивитися собі в очі в дзеркалі. Зі своєю совістю я чиста».

Нагадаємо, що 1 січня телеканал «1+1 Україна» транслював телеверсію проєкту «Музична платформа», з якої вирізали виступ співачки Vera (Віри Брежнєвої), хоча у версії на ютубі він є.

Ставлення до Брежнєвої в українському суспільстві трохи позитивніше, ніж до Світлани Лободи, яка теж працювала в Росії до повномасштабного вторгнення, не цікавилась війною та не ідентифікувала себе з Україною. Вочевидь тому, що Віра (чи її комунікаційники) виявилася трохи розумнішою за колегу і, замість постійно факапити з різними заявами та акціями, переважно зберігала мовчанку. 

Час від часу вона щось таки намагається обережно робити. То запише патріотичне відео з Таяною про вишиванку, то приїде до Києва, то виступить на концерті. Але всі ці дії викликають досить неоднозначне ставлення. Співачка і ті, хто її захищають, нерідко вдаються до популярного способу порятунку іміджу, розповідаючи про величезні суми донатів. Інші ж іще більше обурюються і стверджують, що переказати гроші на армію чи гуманітарні збори — це не індульгенція, а абсолютно звичайні дії, які стали рутиною для українців. Хвалитися цим — не ок. 

Тепер чекаємо на реакцію від Aisenberg та ELLE Ukraine. 

 

Фото: Aisenberg, ELLE Ukraine

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
861
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 374
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 110
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 367
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
481
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
739
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду