Ганна Маляр готує фільм про російсько-українську війну

Ганна Маляр готує фільм про російсько-українську війну

Про це вона повідомила у своїх соцмережах.
Ганна Маляр готує фільм про російсько-українську війну
Ганна Маляр готує фільм про російсько-українську війну
12 Лют 2024
0
1595

Нещасні українські кінематографісти не втомлюються офігівати всі ці два роки. Адже, здається, робити фільми про повномасштабну війну і загалом російську агресію кинулися всі, кому не ліньки. 

Люди, які роками робили телесеріали російською мовою, з росіянами в головних ролях, а тема війни їх узагалі не обходила. Режисери музичних відео (чекайте огляд на стрічку «Довга доба» Алана Бадоєва). Блогери. Ну а тепер ще й Ганна Маляр. 

Юристка та колишня заступниця міністра оборони заявила таке:

«Мою ідею та концепцію фільму про російсько-українську війну затвердили.

Починаю працювати з телевиробниками двох найбільших європейських країн.

Більше поки не можу сказати.

Але європейський глядач невдовзі побачить нашу війну під іншим кутом.

Моя мета — мотивувати європейців підтримати надання нам допомоги їхніми урядами».

Що ж, талановита людина талановита в усьому. Лиш напишу, що амбіції підкорити іноземних глядачів нині мають дуже багато виробників. Вдалося поки небагатьом. І це зрозуміло, бо таке завдання доволі складне. Найяскравіший приклад — «20 днів у Маріуполі». Стрічка отримала номінації на «Оскар» та премію BAFTA, а днями режисера Мстислава Чернова ще й відзначила Гільдія режисерів США.

Один із секретів такого успіху в тому, що цей фільм позбавлений і натяку на пропаганду. Чернов це постійно підкреслює і каже, що хороше кіно й не повинно бути відповіддю на російські наративи та знаряддям боротьби з ними. Це має бути максимально правдива історія без маніпуляцій 
До успішних прикладів можна зарахувати й серіал «Перші дні», який теж доступний іноземцям. Почитати про нього можна ось тут, а подивитися — на Netflix. Ну і, сподіваємося, що гарним кейсом стане серіал «Перевізниця», створена українською компанією Starlight Media разом із французькою Gaumont та ще кількома європейськими мовниками. 

Режисерами стали Аркадій Непиталюк та Євген Тунік (він виступив ще й автором ідеї). Першого ми знаємо, наприклад, за «Припутнями» чи «Уроками толерантності». Другого — як шоуранера, не побоюся цього слова, революційного серіалу «Перші ластівки». Свого часу він став справжньою подією, бо якісно відрізнявся від стандартних вітчизняних телемувіків. 

І я вже не кажу про численні роботи, які брали та братимуть участь у престижних кінофестивалях і отримують там нагороди.

Тепер чекаємо на творіння Ганни Маляр. Хоч багато кінематографістів цю новину, схоже, сприйняли доволі іронічно, але сподіваємося, що вони помиляються. І на нас чекає шедевр. 

Фото: фейсбук Ганни Маляр
«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
537
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
325
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
625
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 179
Марина Крижня
«Антоніна»
Три тижні тому канал СТБ випустив одинадцятий випуск «Супермами», який зараз обговорюють у соцмережах. Брат однієї з учасниць, яка родом з Луганщини, воював за росіян у 2016 році, але нібито цього сам не хотів. Вона ж, як вважають деякі користувачі соцмереж, розповіла свою версію подій, відмінну від правди.
22 Квіт 2024 17:00
378
Ольга Семенюк
«Антоніна»
Свята Галичина. Скільки праведного й мемасного в цьому словосполученні. Тілько ві Львові фраза «Де у вас тут найближча греко-католицька церква» – не жарт, а дійсність.
22 Квіт 2024 10:40
541
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду