«Оксана справляла враження людини, яка позиціонувала себе як абсолютна патріотка»: Володимир Завадюк про Марченко, Лободу й «Танці з зірками»

«Оксана справляла враження людини, яка позиціонувала себе як абсолютна патріотка»: Володимир Завадюк про Марченко, Лободу й «Танці з зірками»

Креативний продюсер шоу «Голос», «Голос. Діти», «Танці з зірками» Володимир Завадюк поспілкувався з журналісткою Аліною Доротюк. Він багато ходив околяса та за будь-якої нагоди говорив про все екологічне: телебачення, спілкування тощо.
«Оксана справляла враження людини, яка позиціонувала себе як абсолютна патріотка»: Володимир Завадюк про Марченко, Лободу й «Танці з зірками»
«Оксана справляла враження людини, яка позиціонувала себе як абсолютна патріотка»: Володимир Завадюк про Марченко, Лободу й «Танці з зірками»
6 Лют 2024
0
731

Але про все по черзі. Загальне враження від інтерв'ю: Завадюк говорить розпливчасто й ніби намагається чимдуж згладити всі гострі кути.

Обговорюючи питання, чи будуть «Танці з зірками» під час війни (ні, але Завадюк каже, що все одно не зарікається, бо «можливо, війна назавжди»), драматичні історії в шоу (зокрема в «Голосі») та скандали, Доротюк згадала про Фагота з гурту «ТНМК».

У 2021 році він брав участь у «Танцях», а в інтерв'ю Аліні розповідав, що йому не подобалися скандали, питання про колишніх, любовні трикутники і він не хотів грати в цю гру. Проте редактори говорили, що так потрібно для рейтингів (наприклад, питання до музиканта було: «Скільки фанаток протягом туру він тр*хнув»).

Завадюк розповідає, що його тоді дуже здивувала позиція Фагота і що вони з повагою ставляться до нього, і додає: «Я точно можу сказати, що ніхто з наших редакторів ніколи не змушував нікого ні про що так говорити. Якщо людина говорила про це — то так само, як ти береш у мене інтерв'ю. Редактор намагався розкрити цю історію і розкрити цю людину».

Він продовжив говорити про телебачення: «Я вважаю, що ера неекологічного спілкування з зірками, інтерв'ю, надмірної давки пройшла. А була на українському телебаченні? Так, звісно. І, безумовно, в якийсь момент це був тренд для усього українського телебачення, який почався колись зовсім не на каналі "1+1" (...) Це той шлях, який проходить наше телебачення на своєму шляху. І мені здається, зараз усе зовсім інакше». 

Щиро заздримо Володимиру, який, очевидно, не стикається з подібним у своїй роботі, проте це виняток із правил. Можливо, він давно не вмикав СТБ.

Аліна запитує про те, як вибула із шоу Маша Єфросиніна, яка натякала, що до цього причетна Оксана Марченко. І чому взагалі дружина Медведчука брала участь у шоу «Танці з зірками» у 2018 році. До речі, тоді деякі журналісти ТСН протестували проти її появи в шоу.

Завадюк каже, що в той період це «були дві помітні теледіви». Для нього завжди була найважливішою чесніть у підрахунку голосів, у ставленні до людей, бюджету. І знову згадує про екологічність: «У нашому шоу ніколи не було фальсифікації голосів. Для мене це абсолютно екологічне, гігієнічне питання першого рівня».

Він не відповідає на питання, але говорить про екологічність. Ми вже зрозуміли, що це головне, тому критики в цьому інтерв'ю майже не було. Гість навіть примудрився з'їхати з питання про Світлану Лободу. Але про це пізніше.

Треба віддати належне Аліні — вона наполягала на відповіді. І говорила, що, на її думку, участь Марченко вже тоді для неї була кринжем, бо на той момент уже всі знали, хто такі Медведчук і його дружина, яка з'явилася на загальнонаціональному телеканалі.

Завадюк пригадав їхню співпрацю ще на телеканалі СТБ на шоу «Х-Фактор»:

«В той час Оксана справляла враження абсолютно адекватної, зрозумілої, професійної людини, яка позиціонувала себе як абсолютна патріотка, яка спілкується українською мовою і є проти будь-якого спілкування іншою мовою суддів. Але потім сталося, як ми з вами знаємо (я просто хочу пояснити ще раз, що це не рішення окремої людини, це рішення великої кількості людей), канал в той час запрошував різних героїв, які були цікаві аудиторії. І Оксана Марченко, безумовно, в той час була однією з цих людей, які могли опинитися в шоу "Танці зірками"».

«Сталося, як ми з вами знаємо» — це нова варіація відомої фрази Ані Лорак «сталося те, що сталося». Завадюк говорить, що Марченко нікому не платила і фальсифікації голосів не було. Насправді ж є кілька версій, чому дружина Медведчука з'явилася в цьому проєкті. І одна з них — Оксана Марченко була співвласницею компанії «1+1» (у 2020 році це підтвердили в медіахолдингу, а за кілька годин відкликали інформацію) та своєю участю в «Танцях з зірками» (і в «Х-Факторі») мала на меті відбілити чоловіка.

Зараз Завадюк засуджує Марченко та називає абсолютною зрадницею.

Згадали ще про одну зрадницю — екскерівницю «1+1 Продакшн» Вікторію Лєзіну. Доротюк говорить: «Я знаю з перших вуст від людей, які працювали на початку повномасштабного вторгнення у Москві. Ну це не секрет, що багато наших сценаристів, редакторів, журналістів робили там шоу. Вона зараз керівник одного з провідних телеканалів у Москві. І ти також це знаєш, що вона почала звільняти їх за їхню чітку проукраїнську позицію».

Володимир каже, що її позиція для нього стала шоком і що він особисто теж чув такі чутки. Доротюк відповідає: «Та тут не треба чути. Тут можна зайти подивитися — на моєму ютуб-каналі є велике інтерв'ю з Олегом Боднарчуком».

Продюсер та режисер Олег Боднарчук говорив: «Як співробітниками, командою каналу замовчується той факт, що колишня легенда їх продакшену, матір усіх оцих проєктів "Голос, "Танці" і так далі сидить, мовчить і ніхто не називає її ім'я. Бачу, як зараз працює Володимир Завадюк — він абстрактно їй передає привіти: "Гей, тим, хто там у Москві сидить і мовчить, я вас проклинаю". А я все чекаю, коли він адресно звернеться до своєї бувшої шефині публічно».

Володимир відповідає, що він сприймає це як стендап, і каже, що Олег обрав позицію критика. А щодо Лєзіної, то коментує історії про звільнення за проукраїнську позицію так: «Я знаю про ці історії, але не скажу тобі (це не ставалося зі мною), правда це чи ні. Точно тут при мені цього ніколи не було. Тому що Віка, що для мене шок, завжди транслювала Україну, традиції, українські цінності. Для неї це завжди було дуже важливо, доки вона працювала в компанії "1+1 медіа"».

«Я не можу знайти жодної звісточки про неї ніде. Якщо вона зараз знаходиться на території Росії, досі працює там, де вона працює, то це ганьба і, безумовно, я засуджую», — додав він.

Загалом протягом усього інтерв'ю, якщо мова йшла про проєкти, над якими працює Завадюк, та неоднозначних персон шоубізнесу, які там брали участь або розглядалися як кандидати, — він відповідав, що це спільне рішення, яке приймає вся команда. Так само відповів і на питання щодо залучення в якості тренерки до шоу «Голос» ще однієї патріотки України з чіткою громадянською позицією Світлани Лободи.

Володимир каже: «Чи фігурувала Лобода в лонглістах людей, які могли бути на "Голосі країни"? Так. Чи стало в якийсь момент нам усім зрозуміло, в тому числі завдяки нашому маркетингу, піару, людям, які займаються репутаційними ризиками, що важливо, — що це історія не про зараз, не про сьогодні, не про "Голос країни"? Ми вчасно це зрозуміли і відмовилися від цієї ідеї». Хух, ну хоч не як із Марченко.

Також Аліна не могла не згадати про те, що Володимир Завадюк зробив камінаут.

«Я вже багато років абсолютно не цураюся цієї теми, мені так живеться краще, спокійніше, крім того, в цьому я бачу окремо свою соціальну місію. Я хочу розповідати людям, що це абсолютно нормально», — розповів він. Завадюк вважає, що своїм прикладом показує різним людям, що варто робити цей крок (камінаут тобто), щоб стати вільним. Також він розповів про те, що в його рідному місті Вінниця не всі зрозуміли його позицію та дехто перестав спілкуватися з його мамою.

Проте загалом усі сприйняли це добре. «Ніхто до цього не поставився негативно, ніхто не відмовив мені в співпраці, в тому числі і в університеті, де я викладаю. Тому я вважаю, що в країні відбуваються важливі зміни», — підсумував Завадюк.

Володимир Завадюк став одним із небагатьох публічних людей, які зробили камінаут. І це важливий крок для всього українського суспільства.

Інтерв'ю з креативним продюсером не було теплою ванною, яку інтерв'юери зазвичай влаштовують своїм гостям. Аліна Доротюк поверталася до питань, коли не чула на них відповіді, або уточнювала, коли Володимир Завадюк намагався «вислизнути». Окремо хочеться подякувати за те, що показали собаку та познайомили з командою.

Вочевидь, екологічність, про яку Володимир часто згадує протягом розмови, не дає йому права критикувати інших. Навіть якщо вони роблять дуже нехороші вчинки.

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
«Ви просили – ми зробили. Це поки не "Хата на комбата", але не все одразу», — йдеться в дописі під відео. З нетерпінням чекаємо, а поки що оглядаємо нове шоу «Бажаю смачного», де молодший сержант Володимир Кравчук разом із цивільними гостями тестує різні сухпайки.
01 Трав 2024 09:00
743
Катерина Городнича
«Антоніна»
Роман Скрипін сходив до стендапера Олега Лузанова на подкаст. Виголошували тости, випивали за Громадське і Суспільне. За 5 канал не пили, але говорили. Виявляється, створення всіх цих медіа – заслуга Скрипіна. Згідно з його ж ностальгійними спогадами.
29 Квіт 2024 18:30
1 926
Катерина Городнича
«Антоніна»
Креативність у зборі донатів отримала свій еталон довершеності. Тепер можна вимірювати ідеї відсотками від «Нашебачення».
29 Квіт 2024 14:00
4 047
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
786
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
647
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 040
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду