«Різниця між першим та другим місцем у 600 тисяч голосів — це трохи дивно». Меловін прокоментував результати Нацвідбору на «Євробачення-2024»

«Різниця між першим та другим місцем у 600 тисяч голосів — це трохи дивно». Меловін прокоментував результати Нацвідбору на «Євробачення-2024»

4 січня учасник Нацвідбору, співак Меловін, повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини», що в нього є питання щодо «Дії» та сумніви щодо голосування.
«Різниця між першим та другим місцем у 600 тисяч голосів — це трохи дивно». Меловін прокоментував результати Нацвідбору на «Євробачення-2024»
«Різниця між першим та другим місцем у 600 тисяч голосів — це трохи дивно». Меловін прокоментував результати Нацвідбору на «Євробачення-2024»
5 Лют 2024
2
1688

Ведучий марафону Олексій Фадєєв запитав у Меловіна, як він та інші конкурсанти відреагували на збій у роботі додатку «Дія». Співак відповів, що спочатку він та інші учасники не розуміли, що відбувається, але додаток «ліг», а між першим і другим місцем виявився підозріло великий розрив.

«І якщо ви не знаєте, "Дія" досі підтягує якусь там жіночку. І до кінця не працює так, як треба, і немає ідентифікації. І у мене, звичайно, є питання стосовно "Дії" і голосування», — сказав Меловін.

Співак додав: «Україна любить проводити "Євробачення" зі скандалами. Якщо ми спочатку від блогерів чули в коментарях, що там лейбл "Енко" запропонував більшу частину оплатити на "Євробаченні", щоб поїхати, то сьогодні ми це почули у стінах Суспільного від робітників, які працюють на Суспільному. Дякую за цю інформацію».

Ведучий сказав, що не має коментаря, тільки те, що вже коментував щодо «Дії» міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров (мова йшла про його коментар, що 3 лютого зафіксували рекордну кількість користувачів у додатку за всю історію його існування). Потім він згадав про учасницю Нацвідбору Skylerr, яка вирішила не брати участі в конкурсі через проблеми з голосуванням, та запитав у Меловіна, чи не виникало в нього такого ж бажання.

«Ну, ми до кінця думали, що все буде чесно. Знову ж таки, якщо не дивитися на момент, що різниця між першим та другим місцем — у 600 тисяч голосів. І це є трохи дивним», — відповів співак.

Пізніше Меловін виклав уривок ефіру на своїй сторінці в інстаграмі та залишив підпис: «Чи погоджуюсь я з голосуванням? Воно викликає багато запитань: “злетіла” "Дія" — це неможливо, адже туди чи не щодня намагаються пробратися хакери окупанта і дарма; розрив між 1 і 2 місцем в 600 000 — питання; а ще, хто пояснить голосування журі, коли тих, кого критикували, оцінили найвище. Цікаво почути вашу думку, чи вірите ви цьому голосуванню?».

У коментарях думки українців розділилися: дехто підтримує Меловіна й не вірить у чесне голосування в «Дії», а дехто радить співакові навчитися «адекватно програвати».

Якщо перечитати всі коментарі під дописами переможниць та Меловіна, то можна видати конспірологічну теорію, що «Енко» спланували збій «Дії», щоб Джеррі Хейл та Альона Альона поїхали на «Євробачення-2024» у Мальме.

Прокоментували ці закиди і переможниці в ефірі «Сніданку з 1+1». Альона Альона сказала наступне:

«Знаєте, я постійно кажу одне й теж: "Дай нам Боже тих сил і тих грошей, про які всі думають, що вони в нас є". Я не уявляю, скільки треба заробляти, щоб оплатити таку кількість людей. Якщо люди думають, що вони в нас є, і ми б їх витрачали не на збори, а на такі речі, і не писали б якісну та класну пісню, яка потрапить до серця, то нехай вони в нас будуть».

А ось що каже продюсер Нацвідбору Володимир Завадюк:

«Круто підтримувати одне одного, а не хейтити постійно. Я проти культури хейту і відмін, якщо це не має під собою конкретних доказів і кейсів. Голосування відбувається в Дії. І враховуючи цей сервіс, в якого крута репутація, я вважаю, що тут неможливі жодні фальсифікації». 

Вочевидь, начитавшись коментарів про «невміння програвати», співак зробив новий допис, у якому уточнив свою позицію:

«Бали журі стали для мене справжнім здивуванням, робота Дії викликала чимало нервів і питань. Проте я не вважаю, що серед 11 фіналістів були переможці і програвші — всі учасники були різні музично, мали свій стиль. І це цікаво. Я це говорю не як учасник відбору.

Щиро бажаю переможцям @alyona.alyona.official & @thejerryheil гідно представити нашу країну на європейській сцені. Розірвати та завоювати слухача!
Бо як я і казав в кожному інтерв’ю, їх пісня — це раз**б! І я слухав її на повторі! Тому шановні коментатори, ваші спроби одягнути на мене сорочку жертви, яка не вміє програвати, виглядають досить дивно. У мене є зерно сумніву стосовно голосування, але аж НІЯК не до наших переможниць.

Ображеним людям бажаю любові всередині!»

Ну що ж, лишається спостерігати за подальшим розвитком подій. Обговорення Нацвідборів зазвичай тривають довго і з різними сюжетними поворотами. Запасаємось попкорном.

Фото: скриншоти з ютуб-каналу ТСН, інстаграму Меловіна

Теги
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Світлана
1 дн. тому
Фадєєв "перевзувся в повітрі". Прямо патріотом України став. Противно дивитися на нього, коли він "вєщає" в марафоні Єдині новини. Люди не забули, як він обливав брудом все українське і співав деферамби росії
Федір
81 дн. тому
А чого було СМСки не слати, як в минулі рази? "Дія" - пердія - держи злодія!(Федорова). П.С. Приберіть флажок "підтримати нас", бо затуляє останню цифру коду
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
855
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 367
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 107
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 363
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
478
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
737
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду