Хлопець Тані Пренткович виїхав як волонтер на Мальдіви. Блогерка перепросила за «імпульсивні та необдумані рішення»

Хлопець Тані Пренткович виїхав як волонтер на Мальдіви. Блогерка перепросила за «імпульсивні та необдумані рішення»

Спершу пара це приховувала: Пренткович писала, як важко подорожувати самій, а її хлопець Андрій Гонковський постив сториз із Польщі, куди він виїхав як волонтер, щоби провести благодійний захід.
Хлопець Тані Пренткович виїхав як волонтер на Мальдіви. Блогерка перепросила за «імпульсивні та необдумані рішення»
Хлопець Тані Пренткович виїхав як волонтер на Мальдіви. Блогерка перепросила за «імпульсивні та необдумані рішення»
26 Січ 2024
0
2962

Таня Пренткович поїхала на відпочинок разом з дітьми та іншою блогеркою Аліною Френдій. Вона публікувала в інстаграмі фото з дітьми, а її хлопець Андрій Гонковський — відео з Польщі. І все було б добре в цієї пари, ніхто б і не дізнався про відпочинок Андрія, якби 24 січня в мережу не «злили» фотографію, імовірно, Гонковського на Мальдівах. Але ж він у Польщі, хіба ні?

З цього моменту починається найцікавіше. Згодом Гонковський записав розмовні відео й підтвердив, що на фото справді він, але сказав, що «не прикривався волонтерством для того, щоб виїхати на відпочинок». За його словами, благодійна подія «Магія ранку» (ага, на Мальдівах), яку він збирався провести в Польщі, перенеслася з 11 січня на 23 січня. Тому він скористався цим «вікном» і вирішив помандрувати до Тані на Мальдіви. Можна зробити припущення, що Андрій, як лицар на білому коні, імпульсивно помчав допомагати Пренткович з дітьми. Адже вона показувала, як важко подорожувати самій. Далі він одразу розповів, скільки грошей зібрав і що купив (це, мабуть, має якось задобрити обурених українців і знизити градус).

До речі, наразі чоловіка іншої блогерки, Аліни Френдій, ресторатора і продюсера гурту Tvorchi Петра Заставного, теж підозрюють у тому, що він поїхав разом із Гонковським на Мальдіви. Петро відповів у своєму інстаграмі, що перебуває в Україні, а такі закиди є наклепом.

Користувачка інстаграму написала Тані та виклала їхнє приватне листування в соцмережі. Що, звісно, не надто етично. Судячи з опублікованої розмови, блогерка не бачить різниці між Карпатами і Мальдівами (Таня питає: «Яка різниця між відпочинком в Карпатах і на морі», — ну то навіщо платити більше?) і не розуміє, чому підписниця обурюється: «От ви так пишете, наче забули все хороше, що я зробила, що ми зробили»

Коли користувачка інстаграму написала: «Ви навіть не визнаєте, що робите невірно. Чому інші сімʼї не можуть виїхати? Вам на Мальдіви можна, по-вашому?», — Пренткович їй відповіла: «На Мальдіви і до війни не всі могли». Ну і згадала про волонтерство (як же без цього — це вже стало ніби індульгенцією) та хороші справи й наголосила, що вони «нічого не вкрали, через кордон не бігли лісом». Дякуємо, дуже дякуємо. Бо якби волонтер побіг через ліс на Мальдіви, у нас було б іще більше питань.

Після цієї розмови, яка лише посилила обурення, Пренткович виклала сториз, де виправдовувалася за свої відповіді: «Це була моя перша реакція! Реакція захисту! Імпульсивно та емоційно я захищала кохану людину. Також перепрошую за цю комунікацію».

Блогерка Олена Мандзюк критично висловилася про відпочинок Пренткович і Гонковського. «Я різко засуджую виїзд чоловіків за кордон з метою відпочинку на Мальдівах чи будь-де, якщо це не передбачено законом»,написала Мандзюк.

А пізніше вона також обурилася відповідями Тані: «Я шокована відповідями Пренткович. Виявляється, ми всі просто їм заздрим, що у них є можливість літати на Мальдіви і куплене авто на ЗСУ дозволяє перетинати кордон. Батько моїх дітей після важкого поранення повинен зараз реабілітуватись і знову йти захищати таких, як вона?». Мандзюк також зауважила, що написала Гонковському і він їй відповів, але їхнє листування вона не виставляла.

А вже 25 січня Пренткович виклала романтичне фото з Гонковським, де вони крокують під дощем, прикриваючись парасолею, і текст, у якому визнає помилки. Таня пише: «У житті є імпульсивні та необдумані рішення. Коли в нас, через зміщення дати події у Варшаві, зʼявилась можливість провести тиждень разом з дітьми і сімʼєю, ми нею скористалися… на жаль, ми не усвідомлювали наслідків цих дій». Якось думати наперед про наслідки в цій парі не заведено. Як виїзд на Мальдіви може бути імпульсивним та необдуманим рішенням, якщо Таня і Андрій буквально продумали, що будуть постити в інстаграмі, щоби підписники не здогадалися, що вони відпочивають разом?



Таня продовжує: «Нам дуже прикро, що наш вчинок змусив думати погано про волонтерів та бізнеси, які постійно роблять багато для допомоги країні і за необхідності виїжджають за кордон! Наш вчинок — це лише наша відповідальність, і ми ні в якому разі не бажали комусь нашкодити!». Вибачте, але ж ви самі писали, що «всі їздять, але публічним людям не можна (...) дуже багато людей) на кордоні чоловіки-українці в кожній машині».

І наостанок Пренткович життєствердно пише, що вони все усвідомили: «Висновки зроблено! Ми робили і продовжуємо робити все, що від нас залежить, для допомоги та підтримки нашої країни». Вірю, я повірила.

Хто ще відреагував на скандал? Фотографи Влада та Костянтин Ліберови виклали на своїй сторінці фотографію Влади у спальнику та поставили позначку «Мальдіви»; пожартували також стендап-комік Антон Тимошенко, інфлюенсер здорової людини Ігор Лаченков, а актор і сценарист Женя Янович обурився в сториз.

Але без позитивних коментарів не обійшлося — їх писали підписники Тані Пренткович. Проте їх дуже мало, якщо порівняти з вибухом під дописами блогерки.

Здається, Пренткович не до кінця розуміє, що вона робить. Таня скоро зможе колекціонувати зашкварні історії, адже вона в них потрапляє систематично. То вона казала, що більше нічого не публікуватиме про війну, адже боїться втратити свою сторінку (у неї більше 1 млн підписників — і ніхто з них не підпишеться на нову в разі блокування, камон); то використала події в Маріуполі як підв'язку для рекламної інтеграції (травень 2022 року); то виклала фотографії розбитих унаслідок російських прильотів будинків та написала під ними, що настав «класний день, щоб нагадати про українізацію» (навчіть власницю агентства повного циклу добирати слова), рекламувала телеграм-канал «Труха».

То у жовтні вона плакала, купуючи сумку за 100 000 грн, і розповідала дуже проникливу історію, як забракло коштів, ще й банк встановив ліміт на покупки за кордоном. Тут не вистачає Маші Єфросиніної, яка могла би запитати про «доречність висвітлювання цього красивого, успішного життя» (як вона питала в Анни Трінчер).

Подібні історії дискредитують волонтерський рух в Україні та систему «Шлях», за якою волонтери можуть виїжджати за кордон. Міркую про те, аби ми не мали таких проблем, як після втечі за кордон стендап-коміка Андрія Щегеля — коли музикантам, які справді волонтерили та допомагали армії, не давали можливості виїхати на заплановані концерти. Господи, допоможи нам з подібними інфлюенсерами та волонтерами. Але ми самі вирішуємо, кому бути лідерами думок, і можемо впливати на тих, хто вже ними є. Чи не так?


 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
859
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 372
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 109
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 366
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
481
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
738
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду