Найбільше проданих квитків: Росія стала найуспішнішим ринком для французьких стрічок у 2023 році

Найбільше проданих квитків: Росія стала найуспішнішим ринком для французьких стрічок у 2023 році

Минулого року в Росії продали 7,09 млн квитків на стрічки французького виробництва. Це 19% від загальної кількості міжнародних продажів. Не можемо порадіти від щирого серця за французів.
Найбільше проданих квитків: Росія стала найуспішнішим ринком для французьких стрічок у 2023 році
Найбільше проданих квитків: Росія стала найуспішнішим ринком для французьких стрічок у 2023 році
19 Січ 2024
0
2622

Дані оприлюднила Unifrance — організація, яка надає підтримку і сприяє поширенню французьких фільмів у світі.

Французький анімаційний фільм «Леді Баг і Супер-Кіт: Пробудження сили» став одним із найпопулярніших у світі — він зібрав 7,15 млн переглядів та посів перше місце в десятці. А в Росії на цей фільм продали найбільше квитків — 3,53 млн, там він вийшов у прокат у 1877 кінотеатрах.

Ці покази в Росії принесли прибуток у розмірі 21,7 млн євро, і це вже друге місце. Перше за Німеччиною — 34,4 млн, хоча квитків там продали менше. Даних про Україну, до речі, у цьому звіті немає, а організація Unifrance зазначила, що підрахунок може бути не остаточним.

Отже, за кількістю проданих квитків Росія посіла перше місце, далі йде Німеччина, Польща, Італія та Іспанія. У таблиці наводять дані, згідно з якими у 2023 році цей показник у Росії виріс на 155,1% порівняно з 2022 роком.

Друге місце у списку найпопулярніших посідає фільм «Астерікс і Обелікс: Піднебесна Імперія». Всього 2,74 млн переглядів. Тут хоча б обійшлося без росіян та їхніх кінотеатрів, а найбільшу кількість квитків продали в Польщі — 797 млн. 

У Росії показували на великих екранах й інші французькі фільми. На третьому місці в топі Unifrance — «Аргонатси: Нова легенда». На нього продали 1,76 млн квитків у всьому світі, з яких 306 тисяч — у Росії.

Четверте місце посів фільм із Джонні Деппом «Жанна Дюбаррі», або «Фаворитка», яким відкривався 76-й Каннський кінофестиваль. Історичну драму подивилося 1,72 млн глядачів у світі, з них 1,06 млн — в Росії. Unifrance пише, що це виняткові показники (не вітаємо). І це єдиний фільм, який, як і «Леді Баг і Супер-Кіт: Пробудження сили», подивилося більше мільйона глядачів на одній території.

На п'ятому місці — фільм «Три мушкетери: Д'Артаньян». Всього його подивилося 1,65 млн глядачів у світі, з яких у Росії — 329 тисяч. У першій частині кінодилогії зіграли Франсуа Сівіль, Єва Грін та Венсан Кассель. Фільм продали на рекордну кількість ринків — більш ніж 50.

За успіх французького кіно ми раді, але не зовсім. Було б приємніше, якби ЄС заборонив експорт фільмів до Росії. Але навряд чи це наважаться зробити, адже країна-агресорка — це величезний ринок, який мало хто хоче втрачати. Маємо те, що маємо. І не забуваємо, що до 2022 року багато українських кіно- та серіальних виробників діяли за тією ж схемою. 

Фото: скриншоти з Unifrance, постери «Планета Кіно», Netflix

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Фільм уже в прокаті, а ми з вами розберемося, кому він може сподобатися.
25 Квіт 2024 17:00
3 285
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
6 570
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
894
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 945
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Відповідь знайшлася, і доволі легко.
09 Квіт 2024 09:00
2 349
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Колись наші кінематографісти любили піарити свої стрічки фразою «перший український». Типу «перший український фільм жаху», «перша українська комедія», «перший український фільм з високим актором».
30 Бер 2024 14:20
3 419
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду