Зірка серіалу «Величне століття» Мер'єм Узерлі святкувала день народження доньки у стилі мультфільму «Маша і ведмідь»

Зірка серіалу «Величне століття» Мер'єм Узерлі святкувала день народження доньки у стилі мультфільму «Маша і ведмідь»

Німецько-турецька акторка Мер'єм Узерлі, яка здобула популярність завдяки серіалу «Величне століття», разом із донькою приміряли образ Маші з російського мультфільму «Маша і ведмідь».
Зірка серіалу «Величне століття» Мер'єм Узерлі святкувала день народження доньки у стилі мультфільму «Маша і ведмідь»
Зірка серіалу «Величне століття» Мер'єм Узерлі святкувала день народження доньки у стилі мультфільму «Маша і ведмідь»
12 Січ 2024
0
4794

Акторка прикрасила кімнату кульками у формі Маші та ведмедя, іграшками, і навіть святковий торт також був із фігурками головних героїв мультфільму «Маша і ведмідь» і дівчинки в кокошнику. Сама Мер’єм Узерлі та її 3-річна донька вдяглися у малинові сарафани та хустинки, а всі інші члени родини почепили ведмежі вуха. Фото зі святкування дня народження доньки Мер'єм опублікувала в інстаграмі.

У коментарях під дописом росіяни радіють, що акторка провела свято у стилі «Маші та ведмедя» і що мультфільм такий популярний, та, що очікувано, пишуть образливі коментарі українцям і що Роксолана — російська. Українці ж коментують, що РФ — країна-терорист, і намагаються пояснити, що Росія напала на Україну. «То не соромно їй виставляти світлини в підтримку країни-терориста Рашки! То не шкода їй дітей які загинули від ракет!» — пише одна з користувачок соцмережі.

На превеликий жаль, твердження про те, що мультфільм популярний в усьому світі, — правда. «Маша і ведмідь» виходить з 2009 року і станом на 2021 рік його переклали 43 мовами. Його транслюють у Нідерландах, Австрії, Великій Британії, Німеччині, Франції, Італії, Бельгії, Португалії, Швейцарії, Іспанії, Канаді та інших країнах. А у 2021 році мультфільм став найпопулярнішим у світі, згідно з дослідженням Міжнародного дослідницького агентства Parrot Analytics, посівши перше місце в глобальному рейтингу дитячого контенту.

Дослідники говорять про те, що серіал просочений російською пропагандою, щоби впливати на дітей із самого малечку. Про це вийшла низка статей в іноземних медіа, зокрема в The Times, італійській газеті Il Foglio із заголовком «Найбільший успіх м’якої сили Володимира Путіна? “Маша і ведмідь”».

А Пріїт Хибемягі, викладач Інституту комунікації Талліннського університету, вважає, що ведмідь у мультфільмі символізує Росію, а його основним завданням є прищепити дітям позитивний образ РФ.

Є хороша новина: мультсеріал заборонений у Латвії. Погана новина для нас: він процвітає на ютубі та має 14,4 млн підписників станом на 11 січня 2024 року. Можна припустити, що підписників могли накрутити, але «Маша і ведмідь» усе ще дивляться в нашій країні. І ми ніяк не можемо позбутися російського контенту, хоч він і перекладений українською мовою.

У грудні 2023 року головна редакторка сайту Руху «Чесно» Ірина Федорів повідомила у своєму фейсбуці, що у селищі Коцюбинське Київської області на головній ялинці міста розташувалися Маша, ведмідь та Снігуронька з Дідом Морозом.

У цьому вона звинуватила селищного голову Сергія Даніша, який пов'язаний, за її словами, з Олександром Дубінським. Селищний голова відповів, що ялинку прикрасили кілька років тому, на встановлення нової ніхто не витрачав кошти.

Фото: інстаграм Мер'єм Узерлі, фейсбук Ірини Федорів

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
876
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 401
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 123
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 380
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
488
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
744
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду