У новорічну ніч «1+1 Україна» не показав Віру Брежнєву: її виступ вирізали з телеверсії «Музичної платформи»

У новорічну ніч «1+1 Україна» не показав Віру Брежнєву: її виступ вирізали з телеверсії «Музичної платформи»

1 січня телеканал «1+1 Україна» транслював телеверсію проєкту «Музична платформа», з якого вирізали виступ співачки Vera (Віри Брежнєвої), хоча у версії на ютубі він є.
У новорічну ніч «1+1 Україна» не показав Віру Брежнєву: її виступ вирізали з телеверсії «Музичної платформи»
У новорічну ніч «1+1 Україна» не показав Віру Брежнєву: її виступ вирізали з телеверсії «Музичної платформи»
4 Січ 2024
5
48079

Співачка виконала пісню «Дякую». Вона виступала після Амадора Лопеса, а згодом на сцену вийшов співак Melovin.

На ютубі навіть в описі під відео не намагалися приховати цей факт: «“Музична платформа” — наймасштабніший концертний проект країни. Всі зірки збираються на одній сцені: Monatik, Наталія Могилевська, Discoman, Vera, Positiff, Melovin, Tayanna та багато інших зірок дарують настрій, емоції та свої пісні в ефірі концерту».

А ось на каналі «1+1 Україна» спершу виступає Амадор Лопес, а після нього — співак Melovin. І жодної Вєри.

Музичний портал «Музвар» у своєму телеграм-каналі висловив думку щодо того, чому канал «1+1 Україна» «позбувся» номера Vera: «Заради їхнього повернення телебачення не готове втрачати рейтинги: у телеверсії “Музичної платформи”, яку у новорічну ніч та 1 січня транслював “1+1 Україна”, вирізали виступ Vera aka Вєри Брєжнєвої. Наразі це не дивно — телеканалам вистачає скандалів з їхніми “стандартними проєктами”, аби вигрібати ще й за музичних "гостей"».

До повномасштабного вторгнення Віра Брежнєва жила та будувала кар'єру в Москві, проте після 24 лютого 2022 року вона виїхала з Росії. У березні 2022 року у своїх сториз розповідала, що волонтерить в Італії. Наприкінці липня 2023 року вона повернулася в Україну (не всі українці це позитивно сприйняли), тоді ж у її тіктоці з'явилося відео, де на одному зі своїх концертів Віра співає російською мовою пісню «Любовь спасет мир» і тримає в руках прапор України.

@ververab Любовь спасет мир???? #verabrezhneva #vera #верабрежнева #любовьспасетмир ♬ Любовь спасёт мир - Вера Брежнева

Тоді співачка Анастасія Приходько виклала фрагменти у сториз та розкритикувала Брежнєву: «Вона виходить в інших країнах і говорить російською, що вона — українка! Що за подвійні стандарти, типу дупою на двох стільцях? Заберіть у неї прапор України!».

Зараз Віра Брежнєва почала писати пісні українською мовою. І це ніби має викликати позитивні емоції, але далеко не всі вірять у щирість співачки через її минуле в Росії.

Ще у 2019 році вона давала інтерв'ю російському блогеру  (читай — пропагандисту) В'ячеславу Манучарову, де він запитав, як їй живеться з тим, що в пошуковику «Яндекс» написано, що вона — українська співачка.

Тоді Віра відповіла: «Ну я себе ніколи не...  Знаєш, я українською співачкою не була, тому що я не брала участь у жодній "Пісні року", у жодній... Мене просто самі... Так вийшло, що сама Україна мене не сприймала українською співачкою. Плюс ще коли я прийшла у "ВІА Гру", мій перший концерт був у Санкт-Петербурзі. Тобто з самого початку от 16 років тому я почала гастролювати, і гастролювала по всьому СНД, по всьому світу».

Манучарову Віра говорила, що не хоче себе обмежувати чимось, запропонувала написати, що вона — «співачка, родом з України», але з ведучим урешті зійшлися на тому, що вона — міжгалактична співачка. Ну це прям ще краще, ніж «внє політікі» і «я чєловєк міра».

Здається, на відміну від своєї колеги — співачки Світлани Лободи, Віра все ж має більш чітку позицію. Дякувати богові, Брежнєва не дає інтерв'ю про те, що вона — «малєнькій чєловєк», та мовчить про російську мову (не те що Лобода наговорила «Русской службе BBC»).

Невже повномасштабне вторгнення змусило Віру Брежнєву таки відчути себе українською співачкою? Як кажуть у народі: хто давнє пом'яне, той лиха не мине. Але, може, все ж варто Вірі Брежнєвій дати велике інтерв'ю українським журналістам та проговорити, яка в неї позиція була тоді й тепер? Бо без рефлексій дуже дивно виглядає її повернення в Україну та різке влиття в український шоубізнес. Навіть якщо в неї справді найщиріші наміри.

Фото: скриншоти концерту «Музична платформа», з ютубу, видання «Апостроф»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Olena
111 дн. тому
Ну вона хоч за росію не виступала на Евробаченні. Все тій Приходько муляє її колода в оці. Щож вона сама не співала, тиж мені казала і не махало жовтоблакитним? ???? Все їй муляє чуже, а свій 2009 вона не згадує. От кому-кому, а ї би промовчати. Добре хоч тоді війни не було, а репутвція зіпсована назавжди.
Уважний глядач
111 дн. тому
Пиздець як важливо. Тепер знаємо, хто головний ворог.
Марія
111 дн. тому
НІЧОГО НЕ ВИЙДЕ ЇХ ПОВІДМИВАЮТЬ А А Я ВЗАГАЛІ ДУМАЛА ДО ОСТАННЬОГо ЩО ПОТАП з росії ОТО МЕЛОМАН
Катерина
112 дн. тому
Ще б Монатіка прибрали. Напевно, скоро й Потапа відмиватимуть
Knieze
112 дн. тому
А Приходько за яку країну співала на ЄБ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як телешоу «Холостяк», якому багато хто закидає, що воно не на часі, позбавитися хейту і стати доречним? Відповідь – у повітрі: зробити наступним Холостяком ветерана.
19 Квіт 2024 15:30
912
Марина Крижня
«Антоніна»
Перевтілення Мірошниченка та Арзуманяна нам обіцяють уже цієї п'ятниці, тобто 12 квітня. У цьому випуску команди-учасниці покажуть театральні номери та заспівають пісень із запрошеними гостями.
11 Квіт 2024 21:45
159
Катерина Городнича
«Антоніна»
Класична історія. Можна роками працювати ведучою на телебаченні, але по-справжньому прославитись за одну хвилину.
11 Квіт 2024 14:00
3 691
Катерина Городнича
«Антоніна»
У часи цифрових платформ та ютубу магія телебачення все одно працює досі. Бажання глядача бути хоч якось дотичним до залаштунків дає можливість телевізійникам інколи зробити собі кава-брейк і делегувати роботу фанатам.
10 Квіт 2024 09:00
380
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Як сталося, що після розквіту української музики у 90-х наші артисти почали творити російською та орієнтуватися на той ринок? Цього разу автори фільму «Русифікація в стилі поп» запросили розібратися у питанні не лише тих, хто працює в музичній сфері.
03 Квіт 2024 13:30
2 816
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду