Ведучий та гуморист Фіма Константиновський: «Ще років 40 тєлік точно буде працювати і люди будуть його дивитись»

Ведучий та гуморист Фіма Константиновський: «Ще років 40 тєлік точно буде працювати і люди будуть його дивитись»

На каналі «Розмова» вийшло інтерв’ю з ведучим та гумористом Фімою Константиновським, у якому він розповів про проєкти, над якими працює, мрію потрапити на телебачення і чи довго йому лишилося існувати. А також послав українських зірок, що виїхали за кордон.
Ведучий та гуморист Фіма Константиновський: «Ще років 40 тєлік точно буде працювати і люди будуть його дивитись»
Ведучий та гуморист Фіма Константиновський: «Ще років 40 тєлік точно буде працювати і люди будуть його дивитись»
28 Груд 2023
0
1739

Журналіст Сергій Лиховида в інтерв’ю згадав, що Фіма Константиновський був ведучим двох сезонів проєкту «Кохання на виживання». Він пройшов кастинг, йому запропонували роботу на одному з найбільших українських телеканалів, і, за словами, журналіста, це мав бути внутрішній розрив. Фіма погодився, що за відчуттями це було орієнтовно те, що описав Лиховида.

«Була мрія стати телеведучим. Це була мрія, заради якої я переїхав у Київ. І взагалі, коли я вперше приїхав у Київ, я побачив… оце перша згадка: я побачив Іллю Ноябрьова — це чувак із “Золотого гусака”. І він сидів там десь їв у кафе, я на нього дивлюся і думаю: блін, це ж у Києві стільки зірок! Тоді я зрозумів, що все телебачення, все відоме життя тільки в Києві», — згадує Фіма. 

Фіму Константиновського досі впізнають на вулиці через проєкт «Кохання на виживання», де він був ведучим. Проте не «Коханням на виживання» єдиним. «До цього був ще один проєкт, він називався "ООН". Він був на ТЕТі, дуже крутий (...)

Так само, як зараз працює ця організація, такий був фідбек від глядачів на цей проєкт. Хоча він нам дуже подобався. Там був я, Ромка Міщеряков, там був ще Нікіта Шевчук — це під*рас, одесит, який виїхав у Москву у 2021 році й не повернувся. Це стендапер і зрадник, зрадник. Я оце переймаюся, щоб усі пам’ятали. Коротка пам'ять така, а я хочу, щоб усі пам'ятали, хто зрадив, куди зрадив, коли і таке інше, і те, що Шевчук — зрадник», — каже Константиновський.

До речі, в інтерв’ю Фіма згадував кілька разів про коротку пам’ять. І це стосувалося не тільки тих, хто виїхав у Росію. Він говорив, зокрема, й про українських зірок шоубізнесу, які виїхали за кордон на початку повномасштабного вторгнення.

Фіма сказав: «Сподіваюсь, що все ж таки, коли приїде Винник в країну — він піде на*уй, коли повернеться Потап — він піде на х*й, і коли повернуться всі ті, хто виїхав. Як найсмішніше — це коли вони імітують те, що вони начебто нас розуміють там. Коли Влад Яма викладає фотографію з “Хто зверху” — там, де отак він висить на якомусь там атракціоні, і пише: “Тримаймося”. Пішов ти на*уй, тримаймося! Я дуже сподіваюсь, що оця вся зграя тих, хто виїхав, вони не повернуться ні в Україну, ні на екрани».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений VLAD YAMA (@vladyama_official)

Повернімося до проєкту «ООН». Фіма жартує, що був одним із тих небагатьох українців, які дивилися програму «ООН» (крім Роми Міщєрякова і Нікіти Шевчука та іноземців), але за легендою, саме там його помітив Новий канал та запросив стати ведучим шоу «Кохання на виживання».

Фіма пригадує, як прийшов на цей проєкт: «Це був кастинг, на якому я відмовляв мене брати на проєкт. Я кажу: “Ви реально впевнені?” Просто перший сезон вів Даніель Салем, і тут прийшов я. Я зараз так трошки набрав, але тоді я був просто дрищ. Так сидів без м'язів, без нічого, ну в мене статура, фігура прям “ні о чом”. За словами Константиновського, для нього це був виклик не як для ведучого, а як для актора, тому що потрібно було робити кам’яне обличчя».

«Була така невеличка хвиля слави після “Х-фактора”. Я пам'ятаю, що після першого виступу, після того, як мене показали на телебаченні, я вдягнув той самий одяг, у якому знімався, пішов на вулицю, щоб мене точно впізнали», — каже Фіма. Ведучий відповідає, що це дуже мило. Добре, що таки мрія Фіми здійснилася і йому не треба продовжувати носити той одяг.

Сергій Лиховида згадав і про новий проєкт Нового каналу «Поле», на кастингу якого вони й познайомилися з Фімою Константиновським. Гуморист і ведучий поділився деталями: «Це дуже крутий проєкт. Я дуже його чекаю без жодних, знаєш, там рекламних прохань від каналу. Це дійсно проєкт, який мене вразив і масштабом, і напрямком, і посилом таким дуже добрим.

Ми знімали цей проєкт “Поле” в Нідерландах, знімали його три дні. Люди, які планують писати в коментарях: “Навіщо ви витратили гроші на розважальне шоу?” — я вас одразу можу зупинити, тому що майже всі витрати на себе взяли Нідерланди і телекомпанія “Talpa”. Засновник цієї компанії — це Джон де Мол, людина, яка придумала у свій час “Танці з зірками”, “Фактор страху”, “Великий брат”, “Голос”».

За словами Фіми, участь у цьому шоу беруть 100 учасників — люди, які виїхали за кордон: військовослужбовиці на реабілітації, студенти, чоловіки непризовного віку. Кожен змагається за грошовий приз у 400 000 грн, котрий вони витратять на напрямок, про який заявляли на кастингах та на початку програми.

«Ти розумієш, що це в нідерландському розумінні так, у європейському — зараз це розважальне шоу, де люди просто відповідають на запитання. Але в нашому всесвіті, в нашій реальності це люди, які перед тим, як відповідати на запитання в категорії “Мультики”, розказують, як вони виїхали з Маріуполя і таке інше. Цього дуже багато.

Люди розказують… “А можна я там передам привіт батькові, який служить зараз…” — а мені треба тримати баланс. Це дуже важко. От зараз навіть для мене… [Я] достатньо сентиментальний чувак. Просто люди кажуть: “Привіт, батьку, я тебе дуже люблю. Я тебе дуже довго там чекаю вдома”. Я кажу: “Ну що ж, а тепер категорія “Географія”, зараз на екрані з'явиться там щось», — на цьому моменті Фіма ледь стримав сльози. І справді, навіть коли він це говорить, очі мокріють.

Лиховида в «Розмові» запитав і про мрію Фіми Константиновського стати ведучим «Late Night Show». Фіма на це відповів: «Я думаю, на тєліку нереально зробити якісне. Просто в чому прикол “Late Night” — у тому, що воно завжди актуальне. Воно повинно бути щодня, тобто виходити. Або там можна по-різному, наприклад, в кінці тижня. Але в кінці тижня це вже втрачає актуальність через те, що усі ці новини обсмоктують у фейсбуці, в інстаграмі, в соцмережах. Тому раніше “Late Night Show” це було щось, звідки ти можеш дізнатися якусь інформацію про життя зірок. А зараз це все є в сторізах в інстаграмі, в твітері, у фейсбуці». На його думку, саме через це шоу «трошки втрачає свій сенс».

А щодо свого колеги-ведучого, який працює в подібному форматі, Константиновський відгукнувся так: «Я не знаю. Те, що Женя Янович робить — ну, мені там не дуже подобається. Але в мене є такий прикол, що я не дуже цільова [аудиторія] більшості класних шоу, які виходять в українському ютубі. Я розумію, про що вони, розумію, як вони знімаються. Я все розумію, але я майже не дивлюсь».

Цікаво було почути й думку Константиновського про телебачення. На питання Сергія Лиховиди, чи справді його вбило повномасштабне вторгнення, а до цього надломив ковід, Фіма відповів так: «Я не можу сказати, що він вічний, але я думаю, ще років 40 він точно буде працювати і люди будуть його дивитись. Як мені здається, тєлік не сперечається з ютубом, тєлік сперечається зі стримінгом, як-от Megogo, Netflix. Вони можуть перемогти тєлік — 100%, але, знов-таки, навіть в ютубі дивляться тєлік».

Ведучий погодився з Фімою та сказав, що наразі телебачення купує готові проєкти з ютубу та показує їх: «Бо він [проєкт] дуже класно зроблений, бо не треба витрачатися на зйомки і продакшн. Ти викупив, показав як готовий продукт — це теж про щось та й свідчить. Бо коли ми говорили про те, що тєлік — це машина, яка робить круто, а на ютубі все на колінках, то зараз ми бачимо, що шоу на ютубі знімаються по суті тими ж людьми, які робили тєлік, нічим не гірше, ніж на тєліку».

Розмова вийшла цікавою та відвертою. Фіма не тільки розповідав про старі та нові проєкти, зокрема й від творчого об’єднання Stadium Family, але й зізнався, чому не на фронті (улюблене запитання всіх коментаторів в інтернеті), хто з українських коміків його смішить, про шелтер для дітей-переселенців у Дніпрі, яким він займається з березня минулого року.

Сподіваємось, телебачення житиме ще як мінімум років 40 (як казав Фіма), і ми побачимо нові шоу, де він буде ведучим.

Фото: скриншоти з відео ютуб-каналу «Розмова», Нового каналу («Кохання на виживання»), ютуб-каналу ТЕТ («ООН»), ютуб-каналу Жені Яновича

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
586
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 007
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча Марічка Падалко стала гостею нового випуску, що має назву «Я (не) держава». Разом із ведучими Наті Гресько, Катериною Мотрич та Ясею Кравченко вони говорили про те, як виховати свідомих громадян, і неочікувано (на перший погляд) дійшли до обговорення футболу.
15 Квіт 2024 19:15
517
Марина Крижня
«Антоніна»
Це сталося в нього ж на каналі, куди Емма прийшла давати інтерв'ю. Поговорили і про цензуру, і про марафон «Єдині новини» та «паторочей», які там працюють, і про роботу Слави як інтерв'юера.
13 Квіт 2024 13:00
1 034
«Антоніна»
Перше відео вийшло на ютуб-каналі проєкту 4 квітня. А гостею цього випуску стала Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.
05 Квіт 2024 20:40
173
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Ведучий — ветеран російсько-української війни Олександр Терен разом із зірковими гостями вже протестував на інклюзивність Вінницю, Львів та Буковель і підсвітив проблеми. А на початку четвертого випуску нам розповідає, що ж змінилося в цих містах після виходу шоу.
28 Бер 2024 17:00
990
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду