Жаба Буданова, макет Валєра та нащадки Іллі Муромця: «Ньюспалм», підсумки року

Жаба Буданова, макет Валєра та нащадки Іллі Муромця: «Ньюспалм», підсумки року

2023 рік приніс нам немало пропагандистського кринжу — згадаймо ж найбезумніші сюжети року за версією влогу «Ньюспалм».
Жаба Буданова, макет Валєра та нащадки Іллі Муромця: «Ньюспалм», підсумки року
Жаба Буданова, макет Валєра та нащадки Іллі Муромця: «Ньюспалм», підсумки року
31 Груд 2023
0
1056

«Детектор медіа» підбиває підсумки медіароку-2023 традиційними оглядами ключових подій і тенденцій у світі медіа. Усі тексти читайте за тегом «#Підсумки року 2023».  Тепер — про найбезумніші сюжети року на (про)російському телебаченні з випусків влогу Юрка Космини «Ньюспалм».

«Люди і трактори...» Коли дивишся сюжети білоруських пропагандистів про планетарні масштаби особистості вінценосного Бацьки, найскладніше — продертися крізь хащі фірмового метафоричного бадилля. Бо облизати вождя — це і в Росії вміє кожен, а от присмачити це куртуазно-радгоспівським каламбуром про зімбабвійську водокачку — то вже не до снаги жодному Кісєльову...

Якщо ви досі не уявляли, як із візиту диктатора-ізгоя в африканське Зімбабве можна зробити висновок про створення лукашенкоцентричного Всесвіту, цей шедевр кринжу — саме для вас!

 

 Випуск №49 (205) від 8 лютого

Упорота містична маячня каналу НТВ уже давно стала окремим жанром антиукраїнської пропаганди. Ледь не щотижня патріотичний раж глядачів НТВ підігріває нове пророцтво про пабєду Путіна у війні. І як же ті глядачі можуть не повірити, якщо їм про це кажуть екстрасенс із КГБ дід Ванга, сліпий покійний старець Януковича, бабця-відлюдниця з озера Байкал і знаменита свиня-провидиця з Барнаула?

Утім, навіть серед усієї цієї компанії шанованих експертів «математик Сідік Афган» — це, повірте, щось воістину особливе:

  Випуск № 50 (206) від 15 лютого

Розп’яті хлопчики в трусиках — неодмінний атрибут українофобної пропаганди з 2014 року! Та йшли роки, й еволюціонували не лише кремлівські фейкомети, а й їхні хлопчики. Нова легенда роспропаганди на ім’я «хлопчик Фьодор» — це вже не традиційний жертовний терпіла, а 11-річний джон рембо з кулею в грудях, який рятує двох знайомих чик від полчищ озвірілих нацистів... І все це, зауважмо — під блаженні наркотичні істерики гендиректора телеканалу РПЦ «Спас» Бориса Корчевнікова!

 

 Випуск №53 (209) від 8 березня

А поки Росія бризкала патріотизмом від хлопчика Фьодора, у Білорусі вже сходила зоря не менш культового символу русского міра. Й ім’я цьому символу було — макет Валєра! Той самий легендарний макет Валєра із найупоротіших антиукраїнських лякалок білоруського телебачення.

 

 Випуск №54 (210) від 15 березня

Кринжатина білоруської пропаганди настільки ж щира й безпосередня, як і одкровення самого головного начальника цієї пропаганди — диктатора Аляксандра Лукашенкі. Бо ж навряд би якомусь іншому лідеру країни спало на думку в деталях розказувати, як він вистежував геїв у власній президентській адміністрації. А от Лукашенкові — без проблем!

 

  Випуск №57 (213) від 5 квітня

Як бачимо, Лукашенка навіть примудряється виглядати просунутим лібералом — на тлі мракобісся сусідньої Росії. Де геїв узагалі оголосили екстремістами, а в прайм-таймі державного телебачення навсправжки обговорюють форму цицьок Дмитра Гордона. Причому проводить ці польові дослідження з яєць Гордона й Гордона на паличці в етері «Пєрвого канала» Марія Бутіна — ексшпигунка, а нині депутатка Держдуми від путінської партії «Єдіная Россія». Незабутнє фрик-шоу, яке неможливо пропустити!

 

 Випуск №64 (220) від 24 травня

Щойно над епічним розслідуванням Бутіної відреготали цицьки та шкарпетки Дмитра Гордона, настала черга і їхніх не менш концептуальних колег — Кота-Нациста та Мовчазної Жаби Кирила Буданова. Адже й цьому воістину психоделічному трешу так само знайшлося місце в етері «Пєрвого каналу» кремлебачення!

 

 Випуск №67 (223) від 14 червня

Так, дуже схоже на те, що сценаристи програм «Пєрвого каналу» не сідають за роботу без літри-другої антифризу. Утім, судячи з інтерв’ю цьому каналу російської акторки серіалу «Свати» Татьяни Кравченко, гостей на етери теж без пари літрів не випускають. Ватна феєрія про те, як «бухали із Зеленським, а він, виявляється, нацист!» — для всіх, хто раптом досі не в курсі, що ж не так зі «Сватами»:

 

 Випуск №71 (227) від 12 липня

Серед усього масиву російської пропаганди трапляються іноді й такі шедеври, після яких лишається тільки кліпати очима й намагатися зрозуміти: що це було, для чого це було і що цим усім нам намагалися сказати?! Саме таку загадку минулого серпня й видав в етер скрєпний «воювака» російської Держдуми Віталій Мілонов. «Піська диявола»! Доза чистого безумства від нібито учасника війни проти України:

 

 Випуск №75 (231) від 9 серпня

Погодьмося: народ, що обирає таких диявольських піськознавців у депутати парламенту, важко чимось здивувати. І якщо на шоу пропагандиста Малахова зненацька з’являються якісь «нащадки лейтенанта Іллі Муромця» й чешуть там про аукціон з українськими мощами у Ватикані, то значить, так воно все насправді й було — телевізор, візочок і втомлена лошадьонка ж точно не збрешуть!

 

 Випуск №81 (237) від 20 вересня

Авжеж, огляд найбезумнішого кринжу був би неповним, якби в ньому не знайшлося місце тяжкій втраті російського агітпропу — Іллі Киві. Теми для сюжетів «Ньюспалму» зрадник Кива безвідмовно постачав роками, та все, що йому лишається віднині, — остання згадка в цьому річному дайджесті. Лебедина пісня ватного фейкомета про єврєев та обіцяний Тернопіль — у першій в історії «Ньюспалму» іменній рубриці «Кива»:

 

 Випуск №85 (241) від 18 жовтня

Так, геополітика в устах кремлівських пропагандистів завжди несла в собі пікантні нотки делірію та побутового антисемітизму. Ну, якщо це, звісно, не наймиліша серцю будь-якого росіянина геополітика — перший в історії кремлебачення запуск Ольги Скабєєвої в Північну Корею. Якщо ви ще не бачили, як прислане з Москви патентоване брехло розказує у Пхеньяні про свободу, сучасність і демократичність диктатури Кім Чен Ина, вам сюди:

 

 Випуск №86 (242) від 25 жовтня

Але якщо на звичне виправдовування будь-якого пропутінського зла російським пропагандистам перестає вистачати чи то часу, чи то натхнення... В кремлівських брехунів завжди є безвідмовний прийом — збреши, що це зло не твоє, а навпаки, українське! Як це з просто-таки чарівно тупим нахабством зробив блогер каналу Соловйова Стас Васильєв, видаючи відос із Татарстану за кадри українського марафону «Єдині новини».

 

 Випуск №87 (243) від 1 листопада

Різдво, Новий рік... Завершити річний огляд хотілося б якоюсь доброю різдвяною казкою, але ж які добрі казки можуть бути в російських пропагандистів?! Авжеж, ніяких — лише треш, расчлєньонка, ЧВК «Кока-кола», гей-рабство та чорний трансплантолог Олег Тягнибок! Бо що ж ти поробиш — інших казок у Росію вже багато років не завозили...

 

 Випуск №89 (245) від 15 листопада

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
І тут ми поговоримо не лише про зашкварних – пройдемося по нормальних теж, але не надто компетентних. А також про тих, хто просто лунає щодень із кожної праски.
16 Квіт 2024 18:00
6 612
«Антоніна»
Колись я там теж працювала — режисеркою монтажу на новинах. Але в якийсь момент вирішила плюнути на все це.
10 Квіт 2024 12:30
3 436
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду