Культурна дипломатія від Насті Каменських: про що співачка розповідає латиноамериканським медіа

Культурна дипломатія від Насті Каменських: про що співачка розповідає латиноамериканським медіа

Співачка Настя Каменських випустила іспанськомовну пісню «Tu y Yo» та дає інтерв'ю латиноамериканським шоу.
Культурна дипломатія від Насті Каменських: про що співачка розповідає латиноамериканським медіа
Культурна дипломатія від Насті Каменських: про що співачка розповідає латиноамериканським медіа
14 Груд 2023
0
680

Нині в інстаграмі NK з'явилося безліч публікацій про презентацію пісні в ефірах латиноамериканських радіостанцій і телевізійних шоу.

Зокрема, її можна було побачити в ефірі американського іспанськомовного телеканалу Telemundo, HolaTV, радіостанції SiriusXM, а ще матеріал про нову пісню публікували у виданні Rolling Stone en Español. І все було б добре, якби я не відкрила статтю і не прочитала з перекладачем, що NK — космополітична артистка.

Між тим в ефірах Настя Каменських розповідає про те, що вона українка та як саме допомагає під час великої війни в Україні. Співачка наголошує на тому, що займається гуманітарною допомогою. В одному інтерв'ю Настя сказала: «Велика допомога та ліки для мене зараз — це музика. Звичайно, я присвятила цей рік благодійним концертам, щоб збирати кошти для гуманітарної допомоги та підтримки жінок, сімей тощо. Як співачка єдине, що я можу зробити добре, — це співати та створювати музику. І я вірю, що музика лікує. Інколи я помиляюсь чи зневірююсь, але музика допомагає мені рухатися вперед».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений NK | Nastia Kamenskykh (@kamenskux)

В іншому інтерв'ю вона захоплювалася українцями: «Я вважаю, що наша нація українців дуже сильна. Люди неймовірно сильні, і вони не хочуть зупинятися». Ведуча шоу запитала про повітряні тривоги, але відео в інстаграмі Насті на цьому закінчується. Як це корелюється з космополітизмом, про який писали в іспанськомовному The Rolling Stone — бог його знає. Якось невдобно вийшло.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений NK | Nastia Kamenskykh (@kamenskux)

Ще в одному інтерв'ю Каменських казала, що кожна країна заслуговує на мир і що дуже пишається тим, що вона українка: «Я сподіваюся, що дуже скоро ми матимемо мирне небо».

Про іспанськомовну музичну роботу вона розповідає у своєму інстаграмі таке: «Пісню “Tu y Yo” було записано декілька років тому, ще до початку повномасштабного вторгнення, на легендарній студії звукозапису в США, де за останні 30 років були випущені десятки золотих і платинових альбомів всесвітньо відомих виконавців». Тобто пісня лежала в шухлядці декілька років, і тільки зараз ми маємо змогу її почути.

7 грудня NK опублікувала пост в інстаграмі про свій новий досвід: «Після паузи у створенні музики іспанською, я була рада знову поринути у цю атмосферу, познайомитись з неймовірними людьми та з чистого аркуша ще раз розпочати свій шлях у цьому напрямі. Чудово, що це стало приводом вкотре нагадати, розповісти та привернути увагу до України, адже в ефірі кожної програми мене багато питали про Батьківщину».

Сподіваємось, що ніхто з іспанськомовних колег не запитуватиме про Потапа чи виступи в Росії після 2014 року, бо може бути боляче не тільки Насті, а й нам усім. А такі інтерв'ю про Україну, благодійні концерти та допомога під час повномасштабного вторгнення — дуже корисні, адже в іспанськомовному світі російська інформаційна повістка поки домінує.  

Фото: скриншоти з кліпу Насті Каменських та видання Rolling Stone en Español

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
На ютуб-каналі «У ліжку» Олег Скрипка вкотре прокоментував питання мобілізації та звинуватив журналістів у тому, що вони розганяють хейт. За словами музиканта, з інтерв'ю вирізають частини. Отож він — жертва ЗМІ.
22 Квіт 2024 20:30
613
Катерина Городнича
«Антоніна»
Музикант і телеведучий Мирослав Кувалдін спільно з «Культурним десантом» випустив музичне відео «Шо будемо дуть?»
16 Квіт 2024 18:20
823
Марина Крижня
«Антоніна»
У цьому проєкті співачка планує їздити на військові позиції та готувати разом з бійцями.
16 Квіт 2024 17:15
536
Марина Крижня
«Антоніна»
Якби не сториз Тіни Кароль і Меловіна, ми б і не знали, що сьогодні святкує свій день народження Алла Пугачова.
15 Квіт 2024 22:20
1 203
Катерина Городнича
«Антоніна»
Зростає список світових суперзірок, яким зняла музичне відео режисерка Таню Муїньо. В компанію до Гаррі Стайлса, Кеті Перрі, Сема Сміта, Джей Ло та інших додалась тепер і Дуа Ліпа.
12 Квіт 2024 18:00
693
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Низка російських медіа повідомляє, що колишня українська телеведуча Регіна Тодоренко, батьки якої проживають в Одесі, отримала російський паспорт.
19 Бер 2024 21:00
9 123
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду