«Зараз відходять від терміна “прелюдія”»: як на каналі «Палає» розвінчували міфи про секс

«Зараз відходять від терміна “прелюдія”»: як на каналі «Палає» розвінчували міфи про секс

11 грудня на ютуб-каналі «Палає» вийшло відео про найпопулярніші міфи про секс. Журналістка Яна Брензей та блогерка Емма Антонюк розвінчували їх разом із блогеркою ютуб-каналу «Хочу гратися — Перехочеш» Поліною Майко.
«Зараз відходять від терміна “прелюдія”»: як на каналі «Палає» розвінчували міфи про секс
«Зараз відходять від терміна “прелюдія”»: як на каналі «Палає» розвінчували міфи про секс
12 Груд 2023
0
1209

Ведучі та гостя розповідали як про власний досвід (у які міфи вони самі досі вірять), так і про те, звідки вони беруться.

На початку розмови Яна Брензей розповіла про міф, у який вона сама довго вірила, — одночасний оргазм. У багатьох культурах це вважається ознакою великої любові. І якщо так не стається, значить ви не підходите одне одному з партнером або ви насправді навіть не любите одне одного. Емма Антонюк погодилася, що такий міф справді популярний. А от Поліна Майко відповіла, що для неї цей міф не є дуже поширеним, бо вона народилася у 2000-х. Ведучі пожартували: «Якщо дата вашого народження починається на одиничку, поспівчувайте нам».

У ході розмови Яна та Емма говорили про «прелюдію», на що Поліна відповіла: «Взагалі зараз відходять від терміна “прелюдія”, тому тепер усе, що відбувається — те, що називали прелюдією, — це теж секс». Емма та Яна вдруге віджартувалися: «Наша дата народження починається на одиничку. Будь ласка, майте це на увазі».

Отож з розмови дівчат можна дійти висновку, що чим молодша людина, тим менше міфів про секс вона знає. Принаймні, такий вайб був впродовж усього відео. Тут може спрацьовувати одразу кілька факторів: раніше тема була табуйованою (секс — фу, сором!), а зараз ми маємо книги, блоги із секс-просвіти та фахівців, які все розкажуть і покажуть. Наразі багато людей (хочеться вірити, що більшість) розуміють, що знання про секс пов’язані в першу чергу з комфортом та здоров’ям.

Ведучі разом з гостею обговорювали й те, що багато міфів про секс закріпилися в нас через фільми та книги. Зокрема, йдеться про те, що чим довше триває секс, тим кращий чоловік коханець. «Чим більший пеніс, тим краще», «за природою чоловіки хочуть сексу більше, ніж жінки», «вагіна розтягується від кількості партнерів» — усе це також міфи, які досі існують в нашому житті. Хоча, можливо, на перший погляд так не здається.

У програмі зачепили й складніші теми, на кшталт сприйняття сексу як,  так би мовити, валюти чи знаряддя покарань або заохочень,  як нагороди за щось; використання в побуті виразів, які  позиціонують секс як приниження («росіяни від**тали на Херсонщині») і реакцію тіла під час зґвалтування.

Поговорили й про засоби контрацепції,  якісні презервативи та як правильно дібрати розмір. Цю тему Емма підсумувала: «Ви не так міряєтеся піськами, чуваки».

Ведучі разом з Поліною Майко говорили-говорили і наговорили на більш ніж годину. Проте час летить, а ти його не помічаєш, адже розмова вийшла жвавою та доволі цікавою. І хоч вона не зовсім фахова, бо не запросили ні сексолога, ні психолога. Але Яна, Емма та Поліна говорять про власний досвід, досвід їхніх знайомих або те, що вони читали, і роблять це доволі аргументовано. І тепер їхні глядачі знатимуть, як правильно мірятися самі знаєте чим.

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
408
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
609
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 013
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча Марічка Падалко стала гостею нового випуску, що має назву «Я (не) держава». Разом із ведучими Наті Гресько, Катериною Мотрич та Ясею Кравченко вони говорили про те, як виховати свідомих громадян, і неочікувано (на перший погляд) дійшли до обговорення футболу.
15 Квіт 2024 19:15
522
Марина Крижня
«Антоніна»
Це сталося в нього ж на каналі, куди Емма прийшла давати інтерв'ю. Поговорили і про цензуру, і про марафон «Єдині новини» та «паторочей», які там працюють, і про роботу Слави як інтерв'юера.
13 Квіт 2024 13:00
1 039
«Антоніна»
Перше відео вийшло на ютуб-каналі проєкту 4 квітня. А гостею цього випуску стала Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.
05 Квіт 2024 20:40
180
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду