«На той час це були шалені гроші». Ірма Вітовська розповіла про гонорари на ситкомі «Леся+Рома»

«На той час це були шалені гроші». Ірма Вітовська розповіла про гонорари на ситкомі «Леся+Рома»

На численні прохання своїх глядачок блогерка Аліна Доротюк таки запросила Ірму Вітовську. Під відео — заманливий анонс: «А ще — безперечно, це найвідвертіше на сьогоднішній день інтервʼю Ірми Вітовської». Дві з половиною години, 51 тисяча переглядів за добу.
«На той час це були шалені гроші». Ірма Вітовська розповіла про гонорари на ситкомі «Леся+Рома»
«На той час це були шалені гроші». Ірма Вітовська розповіла про гонорари на ситкомі «Леся+Рома»
8 Груд 2023
0
6650

Передбачуваний успіх — Ірма в нас одна з небагатьох акторок у статусі «суперзірки». Бо, як кажуть у тусовці, вітчизняний інститут зірок кіно в Україні лише формується. Акторка справді розповіла багато цікавого, але ми зупинимося на телебаченні та конкретно ситкомі «Леся+Рома». Значення цього проєкту було справді колосальним. Зокрема й тому, що глядачі ледь не вперше почули живу, розмовну українську в серіалі. 

Вітовська згадує, що це була така суміш літературної мови з модними словами, трохи суржиком і сленгом: «Десь 80 на 20». Зокрема тому глядачі й асоціювали головних героїв із собою. Нагадаю, це була пара молодих людей, які жили абсолютно так само, як більшість пар у великих містах. Ця українська версія канадського ситкому «Un gars, une fille» стала надзвичайно популярною і розтяглася на 6 сезонів. Показували серіал на телеканалі ICTV.

«“Леся+Рома” підняв нас на четвертий рік на страшенний щабель. Так ніхто не отримував у цій країні. Ніхто. Тому що ми з Дмитром зрозуміли, що ми незамінні і навряд чи нас на 2, 3, 4 сезон будуть змінювати. Ми відповідно почали піднімати свої ставки після 1 сезону. Вони знімалися сесійно. І ось 4-й сезон ставка була неймовірно висока. Це був, ну я не скажу, я не знаю, як європейські актори, але, мабуть, десь близько. За день», — сказала Ірма Вітовська.

На запитання Аліни Доротюк, це була 1000 доларів чи більше, Ірма Вітовська відповіла: «Більше. За день. Плюс іще продакт-плейсмент. Це 5, 6, 7 сезон». Ведуча та акторка підсумували, що на той час це були шалені гроші. Так, і долар у ті роки був у нашому улюбленому вигляді  — по 8.

 

Вітовська поділилася, що це дало їй змогу відчути, що таке свобода, і не залежати від розкладу в театрі: «Я зрозуміла, що не хочу бути залежна від хвиль керівника, від хвиль симпатії: ти потрібна, непотрібна. Я взагалі ніколи не просила, ні з ким не спала, ні до кого не ходила, ніколи не юлила. Я завжди була поза цим».

Аліна Доротюк запитала, чи були пропозиції, бо «зараз дуже багато радянських акторів згадують про харасмент». «Були, але я не буду називати від кого. Це було, коли мені було там 20–30 трішки [років]. Я завжди була жорстка і була революціонеркою у всьому», — повідомила Ірма.

Вона розповіла і про те, як вийшла з образу Лесі, з яким її асоціювали довгий час через успіх ситкому: «Складно, але я це пройшла. Я просто не знімалася 2 роки. Ніде».

Акторка також розповіла про те, чим відрізняється робота в кіно від телеформату: «Коли люди кажуть: “Ви знімаєтесь у кіно”, то я кажу, що я зараз знімаюсь тільки в кіно, а на телебаченні, на жаль, я дуже рідко. А яка різниця? Є різниця: а) сценарій; це завжди різниця, тому що сценарій у кіно — це амбіції. Хороша команда в кіно закладає потрапити на фестиваль категорії “А”, а телебачення не закладає для себе амбіції потрапити на фестиваль».

Вона додала, що, звісно, є фільми, автори яких не збираються на фестивалі: «Але вони тоді мають амбіції отримати великий комерційний зиск, шум і стати культовим. Це теж шлях, це теж потрібно. Є фільми для дозвілля — атракціони, а є фільми як кіно — для вашого росту. І вони мають дві різні задачі. І ті, і ті важливі, і ті, і ті потрібні, і в тих, і в тих ти повинен працювати».

У розмові Ірма Вітовська зачепила багато тем, зокрема й зникнення Дмитра Лалєнкова (колеги, який зіграв роль Роми) з українського інфопростору, і погрози за часів Януковича, і свою роль у майданах. 

Фото: фейсбук Ірми Вітовської (фото Катерини Томчук), ICTV, скриншоти з програми Аліни Доротюк

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
580
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 004
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча Марічка Падалко стала гостею нового випуску, що має назву «Я (не) держава». Разом із ведучими Наті Гресько, Катериною Мотрич та Ясею Кравченко вони говорили про те, як виховати свідомих громадян, і неочікувано (на перший погляд) дійшли до обговорення футболу.
15 Квіт 2024 19:15
517
Марина Крижня
«Антоніна»
Це сталося в нього ж на каналі, куди Емма прийшла давати інтерв'ю. Поговорили і про цензуру, і про марафон «Єдині новини» та «паторочей», які там працюють, і про роботу Слави як інтерв'юера.
13 Квіт 2024 13:00
1 032
«Антоніна»
Перше відео вийшло на ютуб-каналі проєкту 4 квітня. А гостею цього випуску стала Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.
05 Квіт 2024 20:40
173
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Ведучий — ветеран російсько-української війни Олександр Терен разом із зірковими гостями вже протестував на інклюзивність Вінницю, Львів та Буковель і підсвітив проблеми. А на початку четвертого випуску нам розповідає, що ж змінилося в цих містах після виходу шоу.
28 Бер 2024 17:00
989
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду