Гопак, «Пес Патрон», поцілунки біля церкви: найпопулярніші українські флешмоби

Гопак, «Пес Патрон», поцілунки біля церкви: найпопулярніші українські флешмоби

В Україні запустили одразу кілька флешмобів у соцмережах. Розповідаємо про найпопулярніші.
Гопак, «Пес Патрон», поцілунки біля церкви: найпопулярніші українські флешмоби
Гопак, «Пес Патрон», поцілунки біля церкви: найпопулярніші українські флешмоби
14 Лист 2023
0
5493

Поцілунки біля церкви святого Андрія у Львові

20 жовтня «Жадан і Собаки» та Христина Соловій випустили музичне відео на спільну пісню «Серце», зйомки якого частково відбувалися в храмі святого Андрія у Львові. У відеороботі є кадри, де цілуються дві жінки. Представники церкви відреагували негативно, адже нібито було порушено християнські цінності. Дійшло до того, що музикантів закликали видалити кліп із мережі.

Після цього користувачка фейсбуку Alina Shubska виклала фото, де цілується з дівчиною в церкві, та зробила підпис: «Тому що Бог — це любов». А потім об’єднання «Військові ЛГБТІК+» виклало в соцмережі Х (колишній твітер) відео, де його очільник, військовослужбовець Віктор Пилипенко цілується біля храму зі своїм хлопцем, та закликало долучатися до флешмобу.

«Закликаємо усі гей-пари приходити до Церкви Св. Андрія, Львів і цілуватись — таким чином нагадувати тим, хто проводить там свої обряди, те, що вони не мають сили засуджувати і карати за любов», — ідеться в дописі. Думки щодо цього флешмобу в соцмережах розділилися: дехто підтримує цю ініціативу, а дехто категорично засуджує.

 

Гопак під пісню «Ти ж мене підманула»

У соцмережі «ТікТок» запустили флешмоб із гештегом #гопакчелендж: користувачі з України, Франції, ПАР, Швеції, Ізраїлю, Грузії, Казахстану викладають відео, де танцюють український народний танець гопак під фрагмент пісні «Ти ж мене підманула». Були навіть росіяни, які його танцювали (як у них ноги не повідлітали). З нетерпінням спостерігаємо за розвитком подій: чи не дадуть їм випадково за це термін.  

Челендж почався з відео, яке виклали дві дівчини, що мешкають в Одесі. Судячи зі сторінки в тіктоку, вони професійно займаються танцями. Відео набрало більше мільйона переглядів та змусило людей в усьому світі танцювати гопак.

@kushnir.alex כשאבא חוזר הביתה #hopak #hopakchallenge #standwithisrael #israel???????? ♬ original sound - Alex Kushnir -אלכס קושניר

«Пес Патрон» на мотиви відомих пісень

У тіктоку з’явилося безліч версій пісні «Пес Патрон» на мотиви всесвітньо відомих композицій. Nirvana, Evanescence, Queen, Radiohead, Oasis, Селін Діон, Біллі Айліш, Лана Дель Рей, Кріс Айзек — ось дуже маленький список виконавців, які навіть не здогадуються, як відтепер в Україні звучать їхні пісні.

@nesamovytaya Як же я люблю цей тренд ????#песпатрон #укрток #рекомендації @Patron_official ♬ оригинальный звук - Несамовита

Здається, цей флешмоб з кожним днем набирає все більше обертів та не збирається закінчуватися. Якщо будете наспівувати слова «Хто тримає цей район?» на мотив саундтреку з «Титаніка», знаєте, кому дякувати. Karta Svitu, що ви наробили?

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
659
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
1 118
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
1 146
Марина Крижня
«Антоніна»
Користувачі соцмереж знову почали обговорювати фемінітиви. Здається, ця тема невичерпна.
24 Квіт 2024 18:00
7 730
Марина Крижня
«Антоніна»
Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. Якийсь, як каже Кіпіані, покидьок створив профіль, підписався його ім'ям та додав до нього нецензурне слово.
18 Квіт 2024 17:10
564
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча мала модерувати захід на економічну тематику для великої державної компанії, яку Яна не називає.
17 Квіт 2024 16:10
1 262
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду