Конкурс «загниваючого Заходу»: Суспільне оголосило лонгліст учасників Нацвідбору на «Євробачення-2024»

Конкурс «загниваючого Заходу»: Суспільне оголосило лонгліст учасників Нацвідбору на «Євробачення-2024»

9 листопада 2023 року Суспільне мовлення оголосило лонгліст Національного відбору на «Євробачення-2024». Хто туди потрапив?
Конкурс «загниваючого Заходу»: Суспільне оголосило лонгліст учасників Нацвідбору на «Євробачення-2024»
Конкурс «загниваючого Заходу»: Суспільне оголосило лонгліст учасників Нацвідбору на «Євробачення-2024»
9 Лист 2023
3
1261

Суспільне мовлення оголосило імена 20 українських музикантів та музиканток, які ввійшли до довгого списку Нацвідбору. Ними стали:

  • alyona alyona & Jerry Heil 
  • Anka 
  • Carpetman 
  • Drevo 
  • Ingret
  • Julia Belei 
  • Karyotype
  • Krylata
  • Mélovin
  • Nahaba
  • Nazva
  • Parfeniuk 
  • Shépa 
  • Skylerr
  • Stasya 
  • Swoiia 
  • Teslenko
  • Yagody
  • Yaktak
  • Ziferblat

Музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров (Pianoboy) поділився емоціями:

«Україно, я дуже радий представити тобі двадцятку артистів, які боротимуться цього року за можливість представити тебе на “Євробаченні-2024”! Всі вони різні й самобутні, але їх об’єднує гаряче серце, талант і величезна жага до перемоги. Я вдячний кожному з них за щиру і конструктивну енергію, яку вони вклали у свої пісні. І особливо вдячний всім, кому не вистачило місця у двадцятці — саме ви зробили можливим цей відбір, створивши цей потужний заряд. Наступного року буде нова історія і новий шанс. А сьогодні це ми».

Музичний портал Muzvar зазначає, що мінімум шість артистів, які потрапили до лонглісту, пов’язані з лейблом ENKO та його засновником — продюсером та музикантом Іваном Клименком. Це нібито свідчить про вплив Клименка на український шоубізнес і, зокрема, Нацвідбір.

Фіналістів оголосять не пізніше 20 листопада, а шортліст включатиме до 10 (мем про 10 чи 9) учасників. Також до фіналу потрапить один учасник чи учасниця, яких не відберуть за результатами прослуховувань, але які переможуть у рейтинговому онлайн-голосуванні. Фінал українського Нацвідбору планують провести в лютому 2024 року.

А 68-й Пісенний конкурс «Євробачення» пройде у травні 2024 року у місті Мальме, що у Швеції. Гранд-фінал «Євробачення-2024» відбудеться на стадіоні Malmö Arena 11 травня. Півфінали, в одному з яких братиме участь представник або представниця від України, пройдуть 7 та 9 травня.

Ймовірно, «Євробачення-2024» пройде без Росії, адже ще у травні 2022 року Європейська мовна спілка припинила членство трьох російських мовників. А за правилами, брати участь у пісенному конкурсі мають право країни, які є активними членами ЄМС. Навіть не знаю, як тепер житиме Європа, не побачивши карколомний номер «Бурановських бабушок» чи як фігурист Євген Плющенко вилазить із роялю під пісню Діми Білана.

Найцікавіше те, що у 2014 році росіяни обурювалися, що їхня «чаша терпіння переповнена» і треба створити власний конкурс «Голос Євразії». Тоді представників російської влади дуже обурила перемога австрійського співака, драг-квін Кончіти Вурст, яка стала нібито наслідком «пропаганди нетрадиційної, зокрема, гей-культури». А тільки-но Росії заборонили брати участь у «Євробаченні» після повномасштабного вторгнення в Україну, так одразу: заперечення, гнів, образа. Могли б і подякувати, що більше не потрібно виступати на конкурсі загниваючого Заходу, який підриває традиційні цінності.

Фото: пресслужба каналу «1+1»

«Детектор медіа»
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Test
166 дн. тому
Педофілів
Test
166 дн. тому
Геннадій Москаль
Test
166 дн. тому
Test. Московит
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як телешоу «Холостяк», якому багато хто закидає, що воно не на часі, позбавитися хейту і стати доречним? Відповідь – у повітрі: зробити наступним Холостяком ветерана.
19 Квіт 2024 15:30
927
Марина Крижня
«Антоніна»
Перевтілення Мірошниченка та Арзуманяна нам обіцяють уже цієї п'ятниці, тобто 12 квітня. У цьому випуску команди-учасниці покажуть театральні номери та заспівають пісень із запрошеними гостями.
11 Квіт 2024 21:45
173
Катерина Городнича
«Антоніна»
Класична історія. Можна роками працювати ведучою на телебаченні, але по-справжньому прославитись за одну хвилину.
11 Квіт 2024 14:00
3 703
Катерина Городнича
«Антоніна»
У часи цифрових платформ та ютубу магія телебачення все одно працює досі. Бажання глядача бути хоч якось дотичним до залаштунків дає можливість телевізійникам інколи зробити собі кава-брейк і делегувати роботу фанатам.
10 Квіт 2024 09:00
386
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Як сталося, що після розквіту української музики у 90-х наші артисти почали творити російською та орієнтуватися на той ринок? Цього разу автори фільму «Русифікація в стилі поп» запросили розібратися у питанні не лише тих, хто працює в музичній сфері.
03 Квіт 2024 13:30
2 826
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду