Російська блогерка Єлизавета Лазерсон в етері ютуб-каналу «Живой гвоздь» розповіла свій улюблений антисемітський «анекдот» про мертвих немовлят

Російська блогерка Єлизавета Лазерсон в етері ютуб-каналу «Живой гвоздь» розповіла свій улюблений антисемітський «анекдот» про мертвих немовлят

Лазерсон порівняла мертвих єврейських дітей із бетоном. За її словами, різниця між ними лише в тому, що «бетон не можна розвантажувати вилами».
Російська блогерка Єлизавета Лазерсон в етері ютуб-каналу «Живой гвоздь» розповіла свій улюблений антисемітський  «анекдот» про мертвих немовлят
Російська блогерка Єлизавета Лазерсон в етері ютуб-каналу «Живой гвоздь» розповіла свій улюблений антисемітський  «анекдот» про мертвих немовлят
22 Жов 2023
0
1519

У прямому етері російського ютуб-каналу «Живой гвоздь» за 20 жовтня блогерка Єлизавета Лазерсон розповіла свій улюблений антисемітський «анекдот» про мертвих ізраїльських немовлят. Цей шматок зі стриму розлетівся в соцмережах та викликав обурення в користувачів. 

На спільному етері для збору донатів на розвиток «Живого гвоздя» з колишнім головним редактором нині ліквідованої радіостанції «Эхо Москвы» Олексієм Венедиктовим Лазерсон порівняла мертвих єврейських дітей із бетоном. За її словами, різниця між ними лише в тому, що «бетон не можна розвантажувати вилами». Своїм «улюбленим анекдотом» вона поділилася на прохання глядача, який надіслав донат. 

Після свого «дотепного» вкиду блогерка додала: «Актуалочка», таким чином пов'язавши свій анекдот з нещодавнім нападом терористичної організації ХАМАС на Ізраїль, внаслідок якого загинули сотні громадян, зокрема й діти. 

Користувачі соцмереж звернули увагу, що на репліку Лазерсон ніяк не відреагував Олексій Венедиктов, єврей за походженням, натомість ведучі одразу перейшли до наступної теми. 

22 жовтня Венедиктов вийшов в етер «Живого гвоздя» з вибаченнями за вислів блогерки, назвавши його «жахливо недоречним, жахливо несмішним і жахливо огидним». Він перепросив за те, що вони завдали болю ізраїльським сім'ям, які безпосередньо втратили своїх близьких, дітей у війні з Палестиною. 

На запитання ведучих каналу про те, чи планують видалити цей стрим з реплікою Лазерсон, Венедиктов запропонував запросити її в етер та дозволити висловитися, адже «у нас стало правилом нападати на людину, не даючи їй слова». Він вважає, що блогерка «глибоко це переживає», адже сама є «єврейкою та матір'ю двох дітей».  

Невдовзі Єлизавету Лазерсон таки запросили в етер, у якому вона стверджувала, що не мала на меті пожартувати, а натомість просто хотіла «переказати жахливий радянський антисемітський анекдот»

«Не секрет, що євреї традиційно жартували над якимись трагедіями, найбільш жахливими моментами життя, над Голокостом, антисемітизмом. В Ізраїлі навіть є конкурс антисемітських карикатур, які створюють євреї. Ці всі жарти були придумані як спосіб боротися зі страхом, переживати найстрашніші трагедії. (...) Я сподівалася, що цей анекдот сприймуть як "стьоб" над антисемітизмом, який відроджується зараз», — сказала Лазерсон. 

Зазначимо, Єлизавета Лазерсон позиціонує себе як радіоведуча, блогерка, феміністка. Веде власний ютуб-канал, у 2022 році була ведучою програми «Атака з флангів» на радіо «Эхо Москвы».

Фото: скриншот зі стриму «Живого гвоздя»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
475
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
315
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
612
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 170
Марина Крижня
«Антоніна»
Три тижні тому канал СТБ випустив одинадцятий випуск «Супермами», який зараз обговорюють у соцмережах. Брат однієї з учасниць, яка родом з Луганщини, воював за росіян у 2016 році, але нібито цього сам не хотів. Вона ж, як вважають деякі користувачі соцмереж, розповіла свою версію подій, відмінну від правди.
22 Квіт 2024 17:00
376
Ольга Семенюк
«Антоніна»
Свята Галичина. Скільки праведного й мемасного в цьому словосполученні. Тілько ві Львові фраза «Де у вас тут найближча греко-католицька церква» – не жарт, а дійсність.
22 Квіт 2024 10:40
532
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду