«Я не знаю, хто ці люди і звідки у них гроші». Чи повинні артисти перевіряти людей, до яких їдуть виступати

«Я не знаю, хто ці люди і звідки у них гроші». Чи повинні артисти перевіряти людей, до яких їдуть виступати

Ідеться про лакшері весілля колишнього прокурора Ростислава Ільницького та ексспівробітниці ДБР Роксолани Москви. Під час скандалу навколо нього частково вигребли і музиканти, які там виступали.
«Я не знаю, хто ці люди і звідки у них гроші». Чи повинні артисти перевіряти людей, до яких їдуть виступати
«Я не знаю, хто ці люди і звідки у них гроші». Чи повинні артисти перевіряти людей, до яких їдуть виступати
17 Жов 2023
6
42728

Дійство відбулося в комплексі Emily Resort, і після того, як фото й відео потрапили в інтернет, здійнявся ґвалт. Автори видання Lviv.media дізналися, що панове святкували два дні. На перший запросили 300 гостей, на другий — 500. Оскільки все було надзвичайно по-багатому, то в людей винило два основні запитання: чи доречно це зараз і звідки в колишніх чиновників такі гроші?

Ну і, звісно, окремі претензії з’явилися й до артистів, які там виступали: Олександра Пономарьова, Дзідзя, Олі Полякової, Григорія Решетніка та кавер-гурту «Дзвони сонця».

І ось з усієї цієї компанії поки відповіла лише Полякова. 

У своєму відео вона була явно розлючена і щиро не розуміла, якого чорта. Співачка пояснила, що їй самій ця історія з весіллям дуже не подобається, але вона не мусить робити аудит доходів усіх людей, які запрошують її кудись виступити. До того ж вона «багато працює і багато допомагає».

У мене ж вкотре виникло інше питання: коли вже наші знаменитості після будь-якого зашквару припинять вплітати у пояснення волонтерську діяльність? Це відбувається чи не щоразу: «Ви тут на мене всі накинулися, а я, між іншим, багато доначу, влаштовую благодійні концерти дарую радість людям». Це може бути щирою правдою, але в цьому випадку вже перетворюється на спекуляцію. 

Співачка сказала, що вони з командою взяли за звичку вивчати замовників концертів за кордоном, аби там не було росіян. Та аналізувати ці моменти всередині країни — це вже ту мач.

 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Оля Полякова (@polyakovamusic)

«Ми робимо усе що можливо, аби відірватися від “російського світу”, але точно чого ми не робимо, так це фінансовий аудит людей, які запрошують нас тут, в Україні. Невже хтось з вас серйозно думає, що я цікавлюся походженням доходів замовників своїх виступів? Невже хтось думає, що я взагалі знаю, хто вони? Що я цікавлюся їхніми посадами, професіями. Невже ви думаєте, що мені взагалі надають таку інформацію? Окрім папірця, на якому написані імена іменинника або наречених, мені більше не надають інформації».

Полякова заявила, що є спеціальні органи, які повинні перевіряти походження грошей у чиновників, тому всі питання — до них. І з цим, звісно, не можна не погодитися. Проте з відео артистки таки не зрозуміло, як вона ставитиметься до замовників з України у майбутньому?

Бо спочатку говорить, що такі перевірки — не її справа. Далі стверджує, що «ми зробили висновки і будемо уважніші до виступів в Україні так само, як ми уважні до наших виступів за кордоном». Утім за секунду знову каже, що не займатиметься аудитом. А в кінці взагалі пропонує таке: «А якщо одного разу вам буде здаватися, що хтось поганий заплатив мені за мою роботу, то ставтеся до цього, якщо б я була Робін Гудом. Беру в поганих — віддаю хорошим».   

Насправді, як мені здається, уся справа в нових викликах. Наше суспільство змінюється, отже, формуються нові правила. Артисти почали перевіряти замовників закордонних концертів тільки після кількох гучних скандалів, у які довелося потрапити колегам. Якби не суспільна реакція, то це й далі вважалося б нормальним. Хоча дехто й досі легковажить цим питанням попри всі ризики.

Також нині доводиться думати, кого запрошувати на свої заходи. Як приклад — недавня ситуація з гуртом Latexfauna, учасники якого покликали на свій благодійний вечір бізнесмена Гаріка Корогодського. Але з'ясувалося, що практично всі шанувальники не зрозуміли такого повороту і писали в коментарях, що репутація Корогодського не настільки крута, аби запрошувати його у пристойне товариство.

Музиканти дуже швидко відреагували і замінили перформанс бізнесмена на виступ гурту ХЗВ. У поясненні вони теж написали, що нічого не знали про Гаріка і не вивчили його біографію. Проте визнали це як свій факап. Хоча, напевне, теж могли заявити, що не мусять досліджувати кожного, кого запрошують на спільні акції. Бо ж вони не журналісти-розслідувачі, а музиканти. 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений L A T E X F A U N A (@latexfauna)

Нині ж з’ясувалося, що в зашквар можна потрапити й після виступу в людей, статки яких мають сумнівне походження. Нова сходинка у срачах, так би мовити. І тут Олю Полякову цілком можна зрозуміти — до цього такі історії не викликали критики. Не можна виступати для росіян, з росіянами чи через російських організаторів, але про потенційних корупціонерів ніхто не казав. Тому артисти й не звикли, що варто б загуглити імена наречених, аби зрозуміти, чи можуть вони собі дозволити той чи інший розмах.

Зрештою, це зробити значно легше, ніж дослідити всі підводні камені щодо концертів за межами країни. До того ж я наївно думала, що співаки та співачки хоча б поверхнево цікавляться, до кого їдуть виступати. Зрештою, аби хоч сяк-так персоналізовано привітати з днем народження чи весіллям. А тут виявляється, для них замовники — просто імена на папірці. Коли розживуся великими статками — матиму на увазі й не запрошуватиму на свої лакшері-івенти нікого.

Та якщо серйозно, то принаймні мої знайомі артисти зазвичай чудово знають, до кого вони їдуть, що це за люди і звідки в них гроші. Просто не хочуть втрачати заробітки і, повторюся, раніше в суспільства питань до таких виступів особливо не було.    

Утім цікаво, у такому випадку від скількох концертів доведеться відмовитися? Якщо говорити «ні» усім підозрілим замовникам? Адже, гадаю, серед тих, хто може дозволити собі запросити на свято наших топових артистів, підозрілих чимало. Ну і, авжеж, перевіряти таке товариство повинні в першу чергу антикорупційні органи. З іншого боку, представники та представниці шоубізу завжди є залежними від суспільної думки і багато в чому мусять робити все, щоб подобатися публіці. Тому, напевне, доведеться змиритися: якщо публіка вимагає робити аудит — треба робити аудит. 

Фото: instagram polyakovamusic, dzidzio



«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олько Лисий
192 дн. тому
У всьому винна пануюча в Україні на всіх рівнях злочинна, мерзенна, брехлива, бездарна, продажна, корупційна і олігархічна Зє-бандовлада-мафія!!!
Віталій
192 дн. тому
Артисти як і повії та кучери служитимуть будь якому режиму ! Це люди без якихось моральних принципів ,хто плате гроші ,той і замовляє танець ..
Михайло
192 дн. тому
Бомби і ракети мають палати саме в в такі місця , де відбуваються такі шабаші, а не по мирному населенню та людях, які переживають за майбутнє нашої країни. Ці виродки нічим не кращі від підарів, а може ще й гірші. Щодо артистів - проституткам місце в підземних переходах та вокзальних площах.
Костянтин
192 дн. тому
Повії також коли беруть у клієнтів гроші, то не запитують ні імен, ні звідки ті гроші. От і вся правда.
Olena
193 дн. тому
Вона навіть думки не має що для таких гулянок не найкращі часи
Нестор Махно
193 дн. тому
Такими потворами, до того ж з держслужбовців, що святкують такі весілля на мільйони , повинне займатись ДБР та МВД. Перевіряти їх декларації . Але.. Ця злочинна, брехлива верховна зрада , що прийшла до влади з допомогою тих викиднів , нащадків тих, потвор з різних недорозвинених племен яких привозили мільйонами до нас в Україну , знищуючи мільйонами наш український геном , дикою селекцією кровозмішування , проклятим інтернаціоналізмом, пропагандою , смертями, страхом на протязі 400 з москальських є..ней, ті викидні тих 73 %і вибрали нам на горе цих потвор з мухосранськів зовсім втратила і ті залишки мозку , що в них були. Гидота . Щоб ви , тварини подавались, від таких своїх танців на кістках. А блазнів, що там вили та плясали, , так то у всі віка були продажною публікою, шльондри, їм за ради коштів та побільше все можно. На них звертати увагу непотрібно. Я ніколи не бажав і не ходив на їх концертики, блазннь і є блазннь, що на нього дивитись, ходити та сей гроші давати, краще тим, бомжам та нужденним, і на притулки для тварин , або для Армії, тільки прямо в частину, яку ви самі оберете.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
861
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 374
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 111
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 367
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
481
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
739
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду